Friday, January 29, 2010

Dapat Kerja..!! Terima Kasih JPA dan SPA


aku seorang pelajar tajaan jpa sepanjang pembelajaranku di universiti malaya... ye la.. masa mule2 nak dpt jpa dlu.. sume dok ckp.. taknak la.. nanti kene keje dengan kerajaan.. tak dpt nak wat keje lain la.. aku yakin kan gak diri pada waktu tu.. insyaallah.. kalau dpt kerja dengan kerajaan pun mesti ok.. yela.. sbb aku tau.. lama kelamaan dengan lambakan mahasiswa.. pekerjaan memang bukan satu perkara yang mudah nak dpt.. jd aku teruskan.. ramai yang aku suruh.. apply jpa tu... byk kelebihannye.. taknak.. ade sorang dua je yang apply...

now setelah 3 tahun study.. alhamdulillah aku dapat kepujian yang cemerlang untuk study aku... dan aku pun apply spa... 5 jawatan.. pada bulan mei tahun lepas., 2009... aku juga emailkan resume aku sebagai pemegang ijazah kelas pertama kerana diminta berbuat demikian.....

dalam usaha aku mencari direction yang berkualiti untuk masa depan aku.. sepanjang sesi kedua tahun 2009.. aku dalam dilemma.. aku buntuk dalam menetapkan arah apa yang aku akan lalui... di penghujung tahun 2009.. sinar mula kelihatan.. aku dapat offer untuk pegawai kebudayaan di satu universiti.... kemudian.. aku juga di panggil untuk jawatan pensyarah teater di satu kolej.. dan masih juga belum mampu membantu aku sepenuhnya.. aku mendapat satu lg tawaran yang pada aku sgt baik dan mengejutkan...

Pegawai Tadbir Dan Diplomatik- M41




sungguh mengejutkan aku.. actually memang dalam 5 jawatan spa tu... PTD ni aku letak pilihan ke 4.. aku lg aim dpt pegawai kebudayaan ke.. tak sangka dpt ptd ni.. sbb lepas aku survey2... aku dapat tau.. jawatan ni antara yang tertinggi dalam agensi kerajaan... dan pulak tu.. lepas dua tawaran awal aku dpt di jhor dan melaka.. jd jawatan di putraja ni seperti jawapan terbaik untuk sume pilihan... senang aku nak ke kl ke ape ke kan.. hehehe..

berbalik kepada tawaran ini.. aku hanya dapat kontrak dua tahun.. aku masih perlu menjalani byk ujian bg mendapatkan serapan tetap selpas 2 tahun itu.. harap segalanya berjalan lancar.... kerja ini mungkin tak melibatkans eni secara menyeluruh.. namun.. demi menjalin masa depan.. aku rasa ia adalah yang terbaik... ramai kawan paksa aku amik.. heheeh.. makasih korang kerana mendoakan aku..



jd.. dengan sukacitanya.. tanggal 8hb februari.. jika tidak ada apa yang menghalang.. aku akan melapor diri sebagai ptd.. di putrajaya.. masih kabur dengan apa yang aku akan kene lakukan.. aku mengharapkan korang semua akan mendoakan aku sebaiknya... aku masih tak tau lgi mcm ne keadaannya bekerja di office ni.. tak pernah rasa sendiri.. ehehehe... doakan ek korang... and... again.. terima kasih JPA!!!! terima kasih SPA..!! terima kasih kerana peluang yang terbaik ini.. akan ku gunakan ia sebaik mungkin.. amin.!!!! alhamdulillah.!!


*Smiling*

Monday, January 25, 2010

Cinta Setia Rindu



Mencintai itu mulia
Dicintai itu Bahagia

Namun, kenapa jatuh cinta dengan yang tak mungkin bersama.. kenapa jatuh cinta dengan yang tak betah berdua... jatuh cinta dengan yang tak selalu bahagia...

Setia itu utama
Memahami itu nadi

namun kenapa sukar untuk setia.. kenapa setia itu tak mampu memberi ruang untuk dua hati menyatu.. kenapa setia itu tak bisa untuk memberi cinta yang selamanya...

Cinta itu Semesta
Kebahagian itu Semua

Namun kenapa tak semua peroleh cinta sesuci cinta adam dan hawa.. kenapa perlu ada tangis dan derita untuk mencipta secebis bahagia tatkala yang lain penuh canda memadu ikatan kasih..

Rindu itu seksa
drindui itu tenang

Namun kenapa ada hati yang menolak untuk dirindu.. kenapa ada hati yang kebal menahan untuk merindu.. kenapa rindu itu menipu fitrahnya sendiri ...

Sunday, January 24, 2010

Aku Jadi Juri..!



Dulu2. kalau ade je flyers ada pertandingan karaoke.. ade persembahan mane2.. aku la yang dulu nak masuk itu ini.. semangat nak mati... aku yang beria2 nak perform atas ruang tu.. aku yang teruja.. semangat.. nak persembahkan apa yang aku suka... iaitu menyanyi.. mana aje pertandingan karaoke kat um tu yang aku tak join... juara... kalah.. tak layak masuk final.. sume aku dah rasa.... dr lagi omputih.. ke lagu melayu.. dr lagu pop ke lagu asli.... dr alternatif ke jazz.. sume aku dah bantai... hahaha.. sampai ade pertandingan yang haram nama Fairuz Selamat masuk.. kejam nak mati ok...



then 22hb januari lepas... aku menjadi juri ye semua.. agahahaha.. kolej kediaman pertama universiti malaya... jemput aku jd juri utuk pertandingan akhir. 1st Supertars.. actually bukan la perkara baru bagi aku menjurikan nyanyian org ni.. aku pun dah banyak kali ajar org menyanyi... jd tak la janggal nak mengadili nyanyian org ni... tp untuk 1st superstars yang dulu aku sibuk2 nk masuk gak... aku rasa mcm nostalgik giler.... ahahaha.. dlu aku seminggu awal dah siap praktis2 sume.. ehehe seronok nyanyi kat kolej kediaman ni... tengok je org lain jd juri.. org lain di arajk jd vip... la ni.. aku dah kat kedudukan tu.. rasa segan nak mati.. sayu pun mesti ada... tp takde la sayu mengenangkan aku dah tua ke ape ek.. korang jgn wat isu kat sini..eheheh... sayu sbb terkenang kegilaan itu dulu2 kala.. ahah



so.. pertandingan berjalan cmm biasa.. ade 11 peserta... dr lagu susah.. ke lagu simple.. dr pitching tak sampai ke flat.. tempo lari.. merdu... mantap.. sume ade.... penilaian berdasarkan ape... ok biler bercakap dan menilai dalam satu pertandingan nyanyian.... satu.. aspek paling penting kesediaan untuk menyanyi dengan bersih... maksudnya kesilapan seperti flat, sharp, sumpang, tempo... paling minima... itu yang akan aku utamakan.. jd biler dah dapat peserta2 ini.. setrusnya akan dinilai dr segi kejelasan suara.. artikulasi sebutan.. penghayatan... dan paling akhir kreativiti... jd aku dah pun buat keputusan.. dan itulah pemenangnya.. tahniah yeahh.. so again.. tq kepada org kuat pertandingan yang sudi memanggil aku menjadi juri.. ahahah.. thun depan nak bertanding la.. leh ark?


Saya Menang..!! yeaahh.!!!



Thursday, January 21, 2010

If I Could Write A Note To God...

ok.. this year...
im already 25...
ok mcm ni..
aku dapat offer
as pegawai kat satu
agensi kerajaan ni..
gaji pun agak mahsyuk la..
tu yang aku pening nak pk ni...
perlukah aku terima
?..
or adakah aku nak lg
hidup sebagai servivor
as anak seni?
mean carik lubang duit..
join teater sane sini..
carik show sume..
even tak terjamin..
tp memang tu
makanan jiwa
aku..


tp since im 25 this year...
this should be a serious matter now ...
i have to think forward
and should start to think seriously
tentang future dan masa depan
memang sejujurnya..
aku tak sanggup nak korban minat aku terhadap seni..
sbb tau la biler dah jd pegawai kerajaan ni..
masa kerja memang membataskan..
pulak tu aku dapat kat area johor
kalau dapat kat upm ke um ke ukm ke kl ke.. cheras ke....
aku kire masih ok lgi.. boleh digagahkan diri untuk meronggeng dan menyertai aktiviti kesenian yang sememangnya berkembang maju di sekitar kl.

Study/ sambung belaja?
sebenarnye aku tengah stuck dengan proposal aku ni wei...
kekurangan sumber maklumat
tu yang aku blank
tu yang pening pk pasal direction yang aku harus pilih
aku memang kalau leh nak sambung stdy.. lg dengan tawaran study yang agak baik itu...
tu at this moment.. i have to have something yang bleh backup aku..
tp aku buntu la sbb plan nak study aku masih lg tak tergerak2..
actually sume dah mcm ok..
tp aku nak siapkan literature review tu paling menyakitkan


pening samade nak terima
offer kerja ni ke tak..
sbb biler dengan kerajaan
dah jd pegawai kerajaan
kene bg komitmen yang serious..
ikutkan aku taknak..
nak sambung study secepat mungkin..
tp nak tunggu jawapan tu lama gak..berbulan..
jd..ok la aku rasa aku akan accept keje ni dlu..
then aku dalam masa yang sama aku apply study tu...
dalam gov pun ade kan cuti belaja sume
kalau untung2 leh aku mintak tukar ke um ke keje tu

urm...
kalau dah buat kptsn..
telan je la advantage n disadvantage nya...
kepada korang.. aaku sangat hargai kalau korang sudi melontarkan idea korang.. sbb dalam situasi sekarang, aku mungkin tak memandang perkara ini dengan rasionalnya...

tp takpe... keputusan dah di buat
kan..? takpe.. mesti ade hikmah..
dan sejauh mana aku pegi
seperit mana memilih jalan terbaik
aku takkan berhenti dengan impian aku nak jd
someone dlm industri seni kite ni..
takpe..



"time untuk berkorban demi sesuatu yang lbh baik.. insyaallah'"

This Is A Real Life....


And so we talked all night about the rest of our lives
Where we're gonna be when we turn 25
I keep thinking times will never change
Keep on thinking things will always be the same
But when we leave this year we won't be coming back
No more hanging out cause we're on a different track
And if you got something that you need to say
You better say it right now cause you don't have another day
Cause we're moving on and we can't slow down


These memories are playing like a film without sound
And I keep thinking of that night in June
I didn't know much of love.. But it came too soon
And there was me and you.. And then we got real cool
Stay at home talking on the telephone with me
We'd get so excited, we'd get so scared
Laughing at our selves thinking life's not fair


And this is how it feels... As we go on
We remember All the times we Had together
And as our lives change.. Come whatever
We will still be Friends Forever
So if we get the big jobs.. And we make the big money
When we look back now... Will our jokes still be funny?


Will we still remember everything we learned in school?
Still be trying to break every single rule
Will little brainy Bobby be the stockbroker man?
Can we ever find a job that won't interfere with a tan?
I keep, I keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly
And this is how it feels
Will we think about tomorrow like we think about now?
Can we survive it out there?.. Can we make it somehow?
I guess I thought that this would never end
And suddenly it's like we're women and men
Will the past be a shadow that will follow us 'round?
Will these memories fade when I leave this town
I keep, I keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly



Wednesday, January 20, 2010

Handset Ku Selamat Ke Lubang Jamban


lawa kan handphone ni. memang cun.... ni model nokia.. dalam siri prism... model 7070.. prism 7070.. anset ni nipis.. sgt sedap di pegang... kecik je... kaler and grafik kat badan dia memang cun.. mcm anset mainan pun ade.. ni kire basic phone.. takde canggih2 sgt... murah pun murah...

aku pakai anset ni.. dekat setahun gak aku rasa... aku beli tahun 2009... so far takde masalah .. hinggalah tadi...

Anset aku masuk lubang jamban.!!!!


uwaaaa.. sdh ni korang.. aku td g UTHM.. ade urusan kerjaya sket... sementara manger aku g ioofce department tu.. aku lepaking kang kereta jek la.. then bosan aku keluar.. nampak sign tiolet.. aku pg la... uwaa.. sampai kat tandas tu.. aku lupa aku tak masukkan anset dalam kocek lg.. tnen aku terlepas.. dan dengan selesanya.. anset cumelku ini terus je masuk ke lubang hitam yang penuh dengan dendam itu.. uwaaaaaaaa.. aku sgt sdh.. actually anset ni bukan la mahal sgt. tp.. anset ni dah takde kuar lgi.. aku syg kot.. uwaaa.!!!!!! sdh.!!!



Hadiah Buku Universiti

ni bukan entri baru sebenarnye.. huwaaaaaa.. dah berbulan gak.. tp td aku foledring balik semak samun dalam laptop aku ni.. terjumpa ini.. then post jek la... ni bukan pesta buku ke.. ataupun ade buku free aku nak bg kat korang ke.. atau ni semua bukan buku karangan aku ke. bukan3..!!! heeheh... aku graduasi ari tu.. then dapat la anugerah buku universiti.. ok la.. target nak dapat anugerah diraja tak kesampaian hanya terpilih ke final two.. tp syukur aja.. rezeki.. dan dapat anugerah buku ni.. aku dapat voucer rm200.. aku sebenarnye mase ni bz ngan cuci the musical.. then aku pg kedai bku tu.. aku shoping ar.. dlm sejam gak.. nak plih bku.. the kat bawah ni buku2 yang aku plih


yang ni memang target utama aku.. sbb aku nak cont study nanti.. jd buku mcm ne nak wat proposal study yang baik ni memang amat lah berguna kepada diriku..



buku sgt bagus.. aku tak baca lg sampai habis.. tp dia membicarakan tentang hala tuju seni dan maruah kite sebagai penjaga kepada kewibawaan budaya kita... memang best.. tp sedikit akademik dan bercorak falsafah la.. mcm penin2 sket nak baca



korang kenal hassan ahmad?.. buku ni mcm jurnal kepada banyak artikel yang pernah dihasilkan olrh beliau.. best gak.. mcm2 topic. kire pandangan dia terhadap dunia sekeliling..



yang ni sgt gempak.. kalau korang baca.. mesti korang leh lupakan harry porter tu.. aku pun tak sempat nak abiskan baca lgi ni... best.. kisah pengembaraan gak la...



ni tak baca lgi.. tp ade start 3 helai baca ari tu.. best.. kisah benar tentang budak yang dipaksa melacur oleh bapak dia.. best ni..



yang ni kumpulan skrip drama pentas.. saje amik ni.. sbb minat aku terhadap bidang teater.. jd mane lah tau ade gunanya nanti dalam aku nak mengarah ke.. berlakon ke.. menulis skrip ke



yang ini bukan pilihan aku sebenarnye.. tp baca kepada sinopsis dia.. aku tertarik.. novel2 keagamaan ni mcm gempak gak kalau baca.. kan2.. ala2 nur kasih ni.. ahah



yang ni perlu ke aku terangkan?.... lalala

jd tu la dia.. buat masa ni sementelah aku ada banyak masa lapang... aku habiskan diri dengan membaca jela... or mungkin lebih tepat... buku tu yang tgok aku membute.. ahahahaha..


Me Singing Hanya Dia Tanpamu

video

Enjoy.!!!

Tuesday, January 19, 2010

Updating His Blog Again...

yeah.. i dont know why.. i just dont like when the side wrap is on the same side... i want side wrap on the left and right.. so i find a new one.. a new lay out.. i found this... quite nice right?.. look more elegance and matured.. (i guess)... i like dark... so.. here is my new layout.. hope u guys like it as i like is so very much..... ehehe...


Whatz up.!!

Align Center

My New Youtube Account...

guys.. just create my new account of youtube... check it out.. this new one will be my official account in term of publishing my video and what so on.... (official la sgt kan...). so, do view and add me.. do comment.. and i will publish my new video.. such as my performance.. show.. competition.. and what so ever... here is the link...

Saturday, January 16, 2010

Keputusan Festival Teater Kebangsaan

alhamdulillah.. gembar gembur yang kedengaran selama ni menjadi kenyataan.. pahang terpilih untuk ke festival teater kebangsaan.. alhamdulillah.. sebagai insan yang juga terlibat.. walaupun dipilih pada saat akhir.. aku rasa sangat berbangga.. dan sangat berterima kasih kepada semua team produksi yang terlibat.. siapa sangka.... memang satu yang tidak aku sangka.. ahaha.. aku tak pernah terpk akan ke festival ini.. tp keputusan ini seperti memberi ruang.. alhamdulillah.... agak sedih.... negeri yang kuharap dan kujangka akan ke final... tp tak terpilih.. memang kecewa.. apepun.. aku bersyukur sekali lgi.. jd kepada team pahang... buktikan yang sehabis baik.. insyaallah.....

Berikut merupakan kumpulan yang layak ke Manifestasi Teater Malaysia 2010, dulunya dikenali sebagai Festival Teater Malaysia.

Kategori Monolog

Aura Production, Melaka, Teater 'Denyut'
Kelab Kilat TNB, Kuala Lumpur, Teater 'Kemarau Musim Tengkujuh'
Sekenet, Perlis, Teater 'Anak Kecil Main Api'
Fitri Nadianti Zulaidy, Perak, Teater 'Nur Iskandar'
Yayasan Pelajaran Johor, Johor, Teater 'Lubang Neraka'

Kategori Teater Kanak-kanak

Beringin Entertainment, Kuala Lumpur, Teater 'Beringin Merah'
Sekolah Kebangsaan Merbau, Kelantan, Teater 'Pesona Mimpi'
Persatuan Seni Budaya Warisan Jemari, Pulau Pinang, Kisah Si Semut

Kategori NGO/IPT

Kiranan Teater Production, Pahang, Teater 'Detik'
Aura Production, Melaka, Teater 'Gelojak'
Akrab, Kedah, Teater 'Asy-Syura'
Aspek, Kelantan, Teater 'Megho'
Grup Teater Gerak Seni, Johor, Teater 'Walinung Sari'
dan
Bakawalee Penang, Pulau Pinang, Teater 'Dusta Pada Skala 1 Hingga 10'

terima kasih kepada semua.. dan selamat berjuang.. martabatkan seni teater ke tahap sepatutnya... maju terus.. amin..

Pegawai Khalwat
Lenny Erwan

Nothing to Display

Nothing to display la.!!!!!!!!

hurm... not in mood....!!!!

help.!!!!!!

Thursday, January 14, 2010

Fairuz Selamat Dan Ayam



Kenape dengan ayam.. apakah ayam telah menyerang rumah fairuz dah fairuz telah menjadi ayam... atau adakah ayam telah menabur tahi semahunya didalam bilik fairuz... ataupun colonel kfc tu dah bertukar jd ayamm....? tak3.. korang ni suke tol wat spekulasi.. nanti abg naz melodi terjah rumah korang baru tau.. meletop terus.. ehehe... cerita ni sebenarnye berkenaan keobsesian si fairuz selamat tu dengan ayam... korang kenal tak fairuz selamat tu...??... aku kenal agak rapat gak la dengan dia..


aku bukan ape.. aku mula kuatir dan risau melihat kepada betapa obses nye si fairuz selamat tu dengan ayam.. asyik makan ayam je.. kalau kfc tak yah la citer.. dah mcm dia tu dilahirkan kat kfc dah... ni ari2 nak ayam.. kekadang breakfest pun nak kene ade ayam....

aku bukan ape..si fairuz ni penah gak ngadu kat aku yang dia dah mcm ketagih ngan ayam.. kekadang dia ckp.. dia try gak amik makanan lain.. cmm ari tu, dia order nasik goreng pattaya ladna.. korang bayangkan.. nasik goreng.. ade telur bungkus.. pastu ade kuah pekat.. ade udang sotong.. punyala mewah dan sedap makanan tu.. tp dia pas makan separuh mcm tu dia berhenti.. tetibe dia ckp...

"aku tak leh makan la... takde ayam..."


aku pun pada saat itu mula rasa mcm nak amik ayam sekor aku nak sumbat mulut dia.... dengan bulu2 ayam sekali... hurmmm,. tula.. ayam ni mungkin lbh menyihatkan berbanding daging.. tp tetap pengambilan yang berlebihan tak menyihatkan kan.. lbh2 lagi dengan kalori... kolestrol... hurmmm.. tau la.. si fairuz tu tak naik2 badan dia even makan 40ketol ayam sejam pun.. hurmmm.. aku risau siot... nak tak nak dia kene kurangkan pengambilan ayam.. lbh2 lagi ayam goreng.. dia kene seimbangkan dengan makan sup, ikan.. sayur.. kalau ayam je.. bek dia buka kilang ayam.. eh tak leh gak.. nanti bankrup la... hurmm.. takpe2... aku akan usahakan supaya dia melupakan ayam dengan perlahan2.. korang doakan aku ek...

eh.. aku ni sape?.. bukan Fairuz Selamat ke?

Aku Accident.!!!!



Ishhhh.!!!! bukan la eksiden sepuaka ini..!!!!


Strike.!!!! ehhh.. tak3.!! aku tak bawak basikal..
dan juga tak memandu kereta yg mcm tengah langgar pin boling ni.!!!



alaahh.. ni lakonan je.. saje nak main baring2 atas jalan raya.!!



hehehe.. aku eksiden moto laaa korang..!!



ala ni basikal bukan motorsikal.!!!!

tu la korang.... tu la namenye malang tu memang takde bau.. kalau bau Issey Miyaki ke.... D&G ke... nak gak la meramal kejadian selepas itu kan.. tp malangnya... takde... neutral je bau dia.. tak menarik sgt pun untuk dihidu.. eheheh..

ade la satu malam tu.. aku mcm biasa.. kalau nak masuk ke kawasan penuh dengan kereta ni.. aku lg suke merempit naik LC aku tu... dr berejam aku nak jd stupa tengah2 jalan raya tu.. bek aku merempit... then satu malam tu mcm biasa aku akan balik ke rumah pada malam hari.. dr Universiti malaya... aku mlm tu gerak dalam kul 12 ke mcm tu.. tak pun 11.. lupa la... dan yang dramatik nye.. hujan turun renyai2 menghala ke lebat.. tp lebat gak sebenarnye.. aku nak stay dah lewat sgt.. jd nak tak nak.. aku gerak je la...

dalam aku duk membawa motor tu dalam hujan,. sampai je satu simpang aku tekan brek.. tetibe tayar belakang aku sliding... dan dalam keadaan hujan.. jalan yang berbukit.. aku tak punya kudrat untuk mengawal motor ku itu.. lantas.. dengan penuh keberanian seakan kesatria.. aku merempuh penghadang jalan yang besi keras tu.. ahaha.... luckly.. takde moto ke ape ke kat belakang aku.. if ade.. memang aku noktahkan dulu blog ni.. sbb mungkin aku kat sepital la.. tp kalau sepital tu ade wi fi.. aku on la blog heheh...

ha mcm tu la.. kalau korang nak tau memang dramatik kot.. aku baru je lepas tergolek tu.. dengan kesendirianku, aku mengangkat motorku.. sambil hujan membasahi tubuhku.. aku mengutik2 satu demi satu barang ku yang bertaburan.. aku rasa time ni memang mcm ala2 drama astro prima.. (sambil lagu melawan kesepian bermain sebagai lagu latar).. hahaha

aku ok aje.. aku angkat motor.. cek ape yang patut.. sbb dlm hujan.. then try to start.. leh hidup.. terus jalan.. memang agak bahaya.. sejurus aku bangun dr jatuh je.. ade moto banayk lalu situ.. huhuhh.. memang nasib aku kurang baik.. tp tuhan tak bg yang paling buruk.. itu aku dah cukup bersyukur... now yang menjadi post party adalah... kesakitan punggungku.. ahahahah... dan juga melihat motor LC ku yang agak rabak di bahagian hadapan.. uwaaaaa.....

nak offer ni.. ade sape2 nak jd pemandu fairuz selamat tak?... hehe


Tuesday, January 12, 2010

Penting ke Dean's List tu..?



Peringatan.. entri ini mungkin menyentapkan sesiapa... jd terlebih dahulu.. maaf aku taburkan... ok ia mcm ni... kisah ni bermula apabila ada la mahluk2 tuhan yang kerjanya asyik nak mempertikaikan hak org lain ni... mengeluarkan statement yang agak menyentap sanubari aku... hehehe.. ye aku bekas pelajar universiti malaya... aku bergraduasi pada ogos yang lepas.. dan sehingga ke saat ini, aku masih belum bekerja secara tetap.. masih lagi menjalankan kerja2 aku sebagai orang seni... dan org itu mengeluarkan kata2 ini..

"hah tengok mcm kau dude... sampai sekarang pun belum dapat kerja... buat penat je belajar rajin2.. buat apa dapat dekan2 tu semua... at last bukan membantu pun dalam real life..."

wahhh.. sedap tahap jambu batu tol mulut insan ni...... jd secara berseloroh.. aku pun menjawab...

"so What.!!!"

ini semua berkenaan peluang dan direction yang kita nak dalam hidup... deans list tu memang bukan penentu dalam kite membicarakan tentang kejayaan kita dalam kehidupan sebenar.. tp tak salah mencapai sesuatu yang tertinggi dalam setiap ruang yang kita binakan... kepuasan tu bukan selalu ada... atleast at one time, we had that chance.. to be in that level... even it's not that important...

termasuk dalam arena pembelajaran.. yaaa.. aku akui.. nasib aku mungkin tak sebaik beberapa org lain yang sama2 belajar dulu... even aku dapat 5 kali dean's list award ni.. tp siapa kesah.. peluang untuk membuktikan kita dah wat yg terbaik dlam arena pembelajaran, dah pun aku buat.. bukan untuk buktikan pada dunia... tp untuk kepuasan diri sendiri.... atleast.. aku buktikan pada satu masa dulu, aku bukan picisan.... tu yang penting.. kepuasan terhadap diri sendiri.. dan merasa bangga dengan penat lelah kita. tu paling penting... dan sekarang, dalam fasa baru dlm hidup aku, aku perlu buktikan aku pun sebertuah itu.... insyaallah...

so... sama ade penting ke tak dapat anugerah dekan tu.. jgn nak dipertikaikan..!!!!! sbb jawapannya masih same.. iaitu..



PS: teringat, terbac kat blog daniel adie.. abg angkat dia bg rm1000.. untuk DL... *Cemburu...*


Sunday, January 10, 2010

Bukan Sengaja Taknak Blas Msg



guys.. for those yang selalu send msg kat aku.. then kekadang aku amik masa sebulan ke untuk balas.. aku mintak maaf k.. aku kekadang bukan sengaja taknak balas... tp kekadang kesibukan dan ditambah dengan teralu banyak sms masuk.. aku memang kekadang terleka... gambar di atas ni sms yanga ku terima dalam masa lbh kurang 3 ari... ade satu tahap aku ada 8 ratus plus msg yang belum dibaca.. jd memang kene tunggu masa untuk terbaca.. aku mintak maaf k... insyaallah.. pasni akan cube melayan sms itu sebaik mungkin.. sorry tauu.. bukan tak ingat kawan... tp situasi tidak emmberi kesenangan...

*ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee*


Wednesday, January 6, 2010

Guys... Patut kah Aku Try AF8



guys.. sume mcm dah nak tau yang audition af8 dah hampir dijalankan... minggu ni start kot... hurmm.... aku mendapat tekanan dr ramai kawan yang suh aku g join... atas alasan yang diberikan.. mereka kata aku dah lama dlam bidang ni.. tp luck tu mcm takde muncul2 lgi... and this is like.. peluang yg baik untuk aku katanya... hurmm.. pening pale otak aku ni.. korang rasa patutke aku try ek...

aku perlukan pendapat korang.. aku memang pk mcm nak g jek.. then if tak berjaya.. aku sebenarnye mcm dah nk tutup kisah hidup aku berkaitan nyanyian ni.. aku nak mulakan satu episod baru yang takde kene mengena dengan nyanyian...

so.. aku betol2 nak kan pendapat korang.. based on.. aku nye bakat.. yang korang tau atau agak2 la.. then melihat kepada kemampuan aku sendiri.. adakah aku perlukan ini.. aku masih berbelah bagi.... korang leh lak undi kat poll yang aku sediakan kat belah kanan ni... ----------->




Monday, January 4, 2010

Please Dont Ask Me Why..



I just love this photo.. I dont know why.. either i look Cute and Matured.. or.. the hair is like heaven...? the photo is allready perfect..? or.. the colour combination was great that time...? arggg.. Dont ask me why.. i dont know.!!!!

Owh... might be... it is my photo.. that is the reason, why i dropped it here... fuhhhh...
*ngeeeeeeeeeeee*

Kenangan Aiskerim.!!



aku dok... sambil tgok mak aku shoping...

Last Week... aku ikut mak aku pg satu kedai runcit ni.. mak nak beli barang2 dapur sket.. mase mak aku dok tengah pilih ikan mentah.. nak masak lepak cili padi... aku pun bersiar2 ar di sekeliling kedai yang agak besar itu.. Lantas kebosanan telah memaksa aku memeriksa setiap inci barang yang ada di kedai itu.. semua ku belek.. dr sabun, biskut.. jajan.. susu tepung... puting bayi... meggi... garam... gulee..

Tetibe......

aku sampai di satu sudut tempat makanan dan air sejuk.. ade satu peti ais de sebelah tangga tu.. aku jenguk ngan penuh misteri ke dalam nya.. dan aku menemukan ini.!!!!



aiskerim.!! memang la takde yg special.. heheh tp pada aku sgt special aiskerim mcm ni.. mcm payang nak jumpe kot.. sekarang ni sume nak bedal walls la.. cornetto la.. huh.!! tetibe aku emo.. . hahahahaha.. aku bukan ape.. dulu masa aku dok dalam zaman persekolahan dlu.. aiskerim ini la yang menjadi pujaan hatiku.. masa tu siti nurhaliza, kfc.. nasik goreng ayam, burgur ayam sume.. sume tu berada di ranking bawah2.. aiskerim ni top list..!! hehehe... bestkan aiskerim ni.. dulu peberet aku, aku suke kacang hijau nye perisa.. ngan milo.. heeh.. kalau kacang hijau tu leh makan kacang dia...

pehhh bestnye.. dlu balik je sekolah.. aku akan beli.. mase tu 10sen aje.. aku beli sampai 3 mcm tu... then aku bedal la.. mase tu mane nak ingat ais ke.. sejuk ek.. rosak sore ke.. lantak la.. yang penting kepuasan.. haahha.. (patutla sore aku skarang mcm tak best).. then.. mase ni, mak aku selalu marah.. asyik makan aiskerim je.. sejuk.. tak bagus.. nanti tekak sakit.. ahahah..

tp yg ironi nya.. mak aku yg dok menceramah aku yang ais ni tak baik untuk tekak... pun dlu wat aiskerim ni.. mule2 dia wat untuk family je (utk aku kot)... last2.. sume jiran2 nak.. mak aku sempat gak menjual aiskerim ni.. jeles aku.. sbb mase tu hak ekslusif aiskerim ni dah tak pada aku je.. satu kampung makan,.. geram tol la.!!!!! rasa aku nak je ikat sume penduduk kampung... pastu aku makan satu tempayan aiskerim ni.. tanpa belas kasihan.!!! huh.!!!!


hhehehe.. walau apepun yang aku bebelkan tadi.. kesimpulannya.. setelah mengetahui kedai ni dekat je ngan umah aku.. jd aku kan mengunjunginya sekerap yg mampu selepas ni.. dan pastikan aiskerim ini berada dalam genggaman aku.!! huh..!!

korang jgn ngade2 nak makan gak.!!!


Sunday, January 3, 2010

Vote Me For Film "Hanyut"

dalam entri terdahulu, aku ade bgtau yang aku pergi ke casting filem hanyut.. dlm bahasa inggeris.. its call "Finding Nina". it was my 1st time ok.. being in that situation.. given script.. then read it.. ahahah.. even fairuz budak drama.. tp memang gabra nak mati kot.. ahhaah ye la.. never been in this kind of "stage" lorrr.. hahaha aku bawak watak dain ari tu...hahaha.. kalau ikut hati ari tu,, nak je casting tu sambil makan drumstick kfc.. leh gak ilang gabra sket2..

cara pemilihan dia.. selain dr pengarah yang akan menjadi pemilih utama.. dijalankan juga satu proses undian yang boleh dilakukan oleh korang sume..... jd.. even aku tak la yakin.. sbb diketahui yang pergi casting tu memang yang dah byk berlakon drama.. aku nak gak korang bantu aku.... korang leh tgok video casting aku dengan click gmbar di bawah ni.. then korang vote ekkk...


***Click Here***

so... korang kene bantu aku tau.. heeheh ye la mana tau ade rezeki.. dpat gak tgok fairuz selamat ni berlakon di depan layar perak lak.. hehehe aku saje je ni.. memang agak teruja.. sbb filem ni agak menarik jalan ceritanya.. tentang masyarakat melayu lama... jd mcm best kalau dpt berlakon dlm cerita mcm tu kan.. korang vote fairuz ek.. just simple procedur aje.. sign in.. then korang leh vote...

ps: syang kamu semua.!!



Updating my Layout.!!!



Blog?... yeee.. dah tukar layout.. aku decide nak wat layout yang lebh relax dan sempoi.. memang aku ckp ngan korang ni.. berulat otak aku.. mengadap sume code2.. html la.. ape2 benda sume tu.. kalau otak ni leh jem.. dah lama dah... hhuh.. and.. at last.. i got what i want... i love brown... so here is my lovely brown blog.. hahah... simple kan.. mungkin akan ade yang suke layout lama.. tp aku dengan sepenuh hati.. menetapkan.. aku telah berpuas hati dengan kegigihan aku ni.. hehehe.. so enjoy korang.... korang memang kene enjoy.. kalau tak, memang aku amik bigapple aku sumbat mulut korang..!!!

ps: hana ngan aaina kene tukar gak.. ahhaha.. aaina dah ade plihan ati kan.. cume nak wat je belum.. jom3.. hahaha'


Waattchaaaaaa.!!!!!!!!!!! me look brown.!!!

1st entry For 2010



Yahhh.... aRgggg............ (sambil melompat menggeliat)... kita dah dalam tahun 2010... kan.. aku sendiri tak punya byk masa untuk meraikan tahun baru ini.. lantaran.. kerjaku sebagai driver menghantar mak aku je.. hahahaha... ye la..balik2 je dr kl.. dok nak g umah kakak la... nak g umah abg la... ahhaah.. tapi aku ok je... dari terperap kat umah jadi kuih apam.. baik aku berjalan kan... so recently, that was my activities since 1 january 2010... sunggu tak menarik.. tetapi menenangkan...



selain itu.. hari2 ku buat mase ni adalah mendengar CTKD.. buah tangan terbaru ct nurhaliza dan kris dayanti... boleh korang baca review yang aku wat beberapa hari lepas.. aku memang suke siti kan.. di tambah dengan lagu terbaik yg dihidangkan.. lg la aku merengz dibuatnyaaa... hurmm.. ape lgi ek.. kat umah aku ni.. musim ujan.. jd keadaan tak berapa baik untuk meronggeng di luar taman.... jd.. duk umah main laptop aje...



gerhana bulan.. aku tak la teruja sgt nak tgok gerhana bulan ni... ehehehe tp ade gak jenguk2 tingkap 3 pagi tu.. bulan nampak penuh aje.. hehehe sedikit untuk pengetahuan korang.. aku juga dilahirkan pada hari berlakunya gerhana bulan... ntah taktau cerita ni betol ke.. tp aku memang ade satu birthmark yang "besar" di anggota badan ku ini.. eheheh and most of my friend yang tahu bnda ni panggil aku Double colour guy.. what is it?.. ahhaah.. lalalalalalalallalalalalaal...

so.. lets start a new life... like i said before... i got a lot of things to do in this 2010.. letss rawwkkkk the stage.!!!! yeahhh


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...