Monday, January 4, 2010

Kenangan Aiskerim.!!



aku dok... sambil tgok mak aku shoping...

Last Week... aku ikut mak aku pg satu kedai runcit ni.. mak nak beli barang2 dapur sket.. mase mak aku dok tengah pilih ikan mentah.. nak masak lepak cili padi... aku pun bersiar2 ar di sekeliling kedai yang agak besar itu.. Lantas kebosanan telah memaksa aku memeriksa setiap inci barang yang ada di kedai itu.. semua ku belek.. dr sabun, biskut.. jajan.. susu tepung... puting bayi... meggi... garam... gulee..

Tetibe......

aku sampai di satu sudut tempat makanan dan air sejuk.. ade satu peti ais de sebelah tangga tu.. aku jenguk ngan penuh misteri ke dalam nya.. dan aku menemukan ini.!!!!



aiskerim.!! memang la takde yg special.. heheh tp pada aku sgt special aiskerim mcm ni.. mcm payang nak jumpe kot.. sekarang ni sume nak bedal walls la.. cornetto la.. huh.!! tetibe aku emo.. . hahahahaha.. aku bukan ape.. dulu masa aku dok dalam zaman persekolahan dlu.. aiskerim ini la yang menjadi pujaan hatiku.. masa tu siti nurhaliza, kfc.. nasik goreng ayam, burgur ayam sume.. sume tu berada di ranking bawah2.. aiskerim ni top list..!! hehehe... bestkan aiskerim ni.. dulu peberet aku, aku suke kacang hijau nye perisa.. ngan milo.. heeh.. kalau kacang hijau tu leh makan kacang dia...

pehhh bestnye.. dlu balik je sekolah.. aku akan beli.. mase tu 10sen aje.. aku beli sampai 3 mcm tu... then aku bedal la.. mase tu mane nak ingat ais ke.. sejuk ek.. rosak sore ke.. lantak la.. yang penting kepuasan.. haahha.. (patutla sore aku skarang mcm tak best).. then.. mase ni, mak aku selalu marah.. asyik makan aiskerim je.. sejuk.. tak bagus.. nanti tekak sakit.. ahahah..

tp yg ironi nya.. mak aku yg dok menceramah aku yang ais ni tak baik untuk tekak... pun dlu wat aiskerim ni.. mule2 dia wat untuk family je (utk aku kot)... last2.. sume jiran2 nak.. mak aku sempat gak menjual aiskerim ni.. jeles aku.. sbb mase tu hak ekslusif aiskerim ni dah tak pada aku je.. satu kampung makan,.. geram tol la.!!!!! rasa aku nak je ikat sume penduduk kampung... pastu aku makan satu tempayan aiskerim ni.. tanpa belas kasihan.!!! huh.!!!!


hhehehe.. walau apepun yang aku bebelkan tadi.. kesimpulannya.. setelah mengetahui kedai ni dekat je ngan umah aku.. jd aku kan mengunjunginya sekerap yg mampu selepas ni.. dan pastikan aiskerim ini berada dalam genggaman aku.!! huh..!!

korang jgn ngade2 nak makan gak.!!!


29 comments:

Nur Aainaa Khairunnisa said...

haahhahahaaaa....kacang merah best ngan asam masin...;p

esok nak wat arrr...^_^

FAIZ FARISH said...

Nostalgia2 eskrim tu. AKu pon suka. Skang dah susah sangat nak jumpa.... Aku slalu beli masa skolah dulu. Aku suka Milo..... Wah. Best2...

[dGღ] said...

bgi2 r eskrim tu~ hehe

Judiene said...

sama r aku pn
mak aku jual gak eskrem neh dlu
satu perumahan taw aku anak tokei eskrem
hahahaha

skid soil said...

ala kemut die neh..nk jugak pn xbleh..kite pn ske la 2flavor tu,kcg ijo ngn melo.

razwan jaafar said...

hahaha..wan xtau la nak comment ape...tp nk ckp yg wan gelak je bace post nie..hahaha

aina..wan nak gak ek..=P

Fairuz Selamat said...

aaina.. tak suke kacang merah.. and tak suke sgt asam.. tapi yg asam tu sedap gak laaaa

Fairuz Selamat said...

faiz.. kan.. sekarang susah nak jumpe dah.. berapa sgt je yg jual aiskerim cm ni.. waaaaa naaakkkk

Fairuz Selamat said...

DG

tak leh.. kene bayar 40sen sebatang

Fairuz Selamat said...

judiene.

nasib kite serupa.. ahahah.. best kan.. balik je sekolah.. aku bantai bukak peti ais makan sekerim ni. ahahah

Fairuz Selamat said...

skid soil..

ishh sibuklah kamu...
ape saya suke pun kamu nak gak.. huh.!!! tak leh.. kalu nak bayar.. 60sen sebatang

Fairuz Selamat said...

wan.. mu memang gelak je kamu tau.. ehehehe.. jgn makan sekerim.. nanti nak nyanyi i have nothing tak sampai kang

Nur Aainaa Khairunnisa said...

sedap ok kacang merah....kalo tak dapat eskem kacang merah yg cam dalam gambo tu...eskem yg potong tu pun ok....

eleh tak suka asam tapi sedap gak...tapi skang aainaa dah takleh sangat makan eskem asam masin tu...tu sakit ku datang....kacang merah tetap sedap...nyum...nyum...^_^

Lazyf... said...

Haaaa....aiskrim batang....best tuuuuuu!!!!!especially Milo n Asam Boi...perghhhhhhh!!!!!nallerekek!!!

skid soil said...

ala,biarla kalu aku nk jgk ape yg ko ske pon..biarla...lalalala..asal c dg tu kena 40sen je aku kena 60sen?heh.

Fairuz Selamat said...

lazyf... ehehheehhe sedap kan.. memang dah mengidam ni.. eheheh tp yang asam boi amik la... milo saya punye.!!!

Fairuz Selamat said...

KID OIL.. hahahaha... ala biar ar.. aku ada hak untuk bnda yang aku suke.. ekslusif tu.. eheheh.. jd ko kene makan yang asam boi ngan kacang merah nye.. milo ngan kacang hjau aku nye...

nape ko 60sen?.. sbb ko kan istimewa.. ahaha golongan istimewa

skid soil said...

sbb aku istimewa kena la mkn yg xklusif pnya.ye x pakcik?

Syahmi Mohd Isa said...

eskrem milo plg best! haha..

[dGღ] said...

ala. bg free je r. lalalala~ =p

[dGღ] said...

ala. bg free je r. lalalala~ =p

bicara hatiku said...

abg fairuz..blanjer ar syera skli..lme gak urh x mam aiskrim btg ni.. klaw dlu slalu jer bli aiskrim pop yg clour2 tuh..dlu gak mse keck2 gi umah mak long kt sg.buloh, tmpt prtama yg syera serbu..peti ais dia..haha..aiskrim milo pnyer psl.. hehe..lme dh xmam.. x aci ar mam s0wg2 jerr.. huhuhu.. ^_^ :P

Fairuz Selamat said...

oil kid.. huwaaaa....
hurmm.... ok ko gol istimewa...
ok la.. aku bg la ko yg xklusif,,
tp tetap 60sen..
jgn nak ngelat tak bayar

Fairuz Selamat said...

syahmi.. takkkk kacang hijau bestttt

Fairuz Selamat said...

DG..
tak leh.. kalau yg lain leh.. aiskerim malaysia ke.. eheheh

Fairuz Selamat said...

bicara hatiku..
alaaaa.. tak leh.. ehehehe aiskerim tu fairuz sorang je boleh makan.. awak makan cornetto ek.. ehehee

||| PöJìé PööH ||| said...

wahhhhh bestnyerrr aiskrim Malaysia..
my mom pernah niaga eskrem nih tau.. sy dpt komisen..
hahahh!

Syahmi Mohd Isa said...

xnk yg kacang² nih... nnt jerawat!! hehe..

Yana@Nana said...

amboi dasyat sungguh kemaruk dia kat ice-cream tu hehehe..
yana pun suka ice cream tu..kalu nak pun yana lh buat sendiri or suh mak yana buatkan...heheehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...