Sunday, June 13, 2010

Cuci The Musical 2


aku rasa sapa yang kenal aku.. dan follow blog ni.. tau aku antara tenaga kerja teater musical cuci... yang berlansung dengan jayanya di Istana Budaya october 2009 yg lepas.. ye.. pengalaman yang sangat berharga kerana pertama kali menjayakan pementasan sebesar itu di istana budaya.. bekerjasama dengan para pelakon yang bagus, berbakat dan yang paling penting baik personalitinya.. di awal usaha hans membawa cuci ke pentas teater.. byk komen2 negatif.. namun segalanya berubah saat pementasan pertama berlansung.. cuci ibarat satu wabak baru dalam membicarakan satu teater muzikal yang dibangunkan oleh orang kita. pementasan cuci mendapat review yang sangat positif. malah di labelkan sebgai teater muzikal komedi terbaik 2009... dalam Boh Cameronian award.. CTM meraih 3 anugerah dan yang utama ialah teater pilihan ramai... 3jam menonton, rata2nya tidak mempamerkan kebosanan... bukan memberi pandangan positif kerana aku terlibat.. namun itu lah komen rata2 penonton. malah persembahan pada minggu2 terakhir, SOLD OUT...

kini sudah hampir setahun berlalu.. cuci the musical kembali untuk musim kedua.. ditawarkan untuk terlibat.. tp aku menolak kerana kekangan masa dan kerjaya.. namun sehingga saat aku menulis ini aku masih lg ingin melibatkan diri.. tp tak berdaya.. latihan seawal jam 2 petang, sedangkan aku tamat kerja saja jam 4.30... tp aku nak.. aku sangat nak.!! latihan yang memenatkan.. tp kepuasan yang berbaloi saat semua memberi standing ovation hampir kesemua show... aku nak merasakan saat itu lagi.. aku mahu terus menjadi WIRA MAJU yang sentiasa musuh si CUCI.. nakkkkkkkkkk!!!

well.. tak gune mengharap bnda yang sukar.. kan.. aku akan dtg sebagai penonton kali ini.. itu janji aku.. mungkin bukan sekali .. tp byk kali. eheheh.. aku rindu... dan korang.. meh la tengok.. aku jamin, aku jamin sejaminnya.. korang takkan pernah terfikir pun untuk mengatakan teater muzikal ini bosan.. percayalah kataku... selama 3 jam itu nanti.. percayalah. hanya tawa dan ketawa yang korang akan dapat... untuk menenangkan kepala hotak dek kerana tekanan kerja.. book cepat tiket korang... apa kata kite pg reramai.. syok gak kan?

CUCI THE MUSICAL 2

27 JULY - 10 OGOS

ISTANA BUDAYA

WWW.TICKET2U.BIZ

video
CTM2 PROMO


Aku Nak Beli I Phone 4..!!!


huhuhuh.. aku memang takkan pernah penat dengan handset ke gajet2 ni.. dr sekolah dulu.. duit show aku.. duit mak ayah bg.. aku abiskan buat beli bnda alah ni... kalau aku kumpul duit aku beli anset.. aku rasa dah takde masalah nak wat duit muka CIVIC weyh.. huuuuuu... membazir?... tak la.. satisfaction.... kan2.. rasa puas biler dapat sesuatu yang kite nak... tp ye la.. kene gak la berlandaskan kemampuan.. jangan sampai bergadai sane sini, sanggup hutang semata2 nak dapatkan kehendak... tu dah salah la... yang penting.. kite tak susahkan org.. kite takde susahkan diri sendiri.. then apa salahnya dapatkan bnda yang leh wat kite rasa puas... kan..

btw.. apple ada umumkan tentang iphone terbaru.. i phine 4... pehhh.. aku memang suke cutting mcm ni weyh.. memang smarttag je aku rasa.. slim.. mcm aku... OLED skrin.. so memang puas tengok vid ke.. pasti image wise.. sume pun HD. mampu ko?.. aku rasa nak angkat la.. tp memang costing la. aku rasa paling tak 3 k kot... hurmm.. kene pk bebaik ni.. ye la. sejak pakai kereta.. kene baya itu ini.. sume ni kene amik kire... tp sbb aku memang dalam fasa nak tukar anset... i phone 4 dah masuk dalam list aku.. ehehe.. korang mcm ne...??
  • Sleeker Body Design.
  • OLED Screen
  • Multi-Tasking. (use multiple functions at once without going in and out of apps)
  • iChat camera
  • 16G (basic) and 32G of memory.
  • Removable Battery.
  • Hi Definition Camera.
  • Hi Definition audio.
  • Hi Definition Camcorder.
  • Messaging light

I Phone 4 Promo video
video

Full Spec I Phone 4
General & Hardware
Date Announced 2010, 2Q
Network Technology GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
Hardware/Processor A4 processor
Dimensions (mm) 115.2 x 58.6 x 9.3
Weight (g) 137
Available colours Black, White
Screen Size 640 x 960 , 3.5 inch (Touchscreen)
Screen Color TFT , 16M colors
Menu Type Proximity sensor for auto turn-off
Type Blok
Navigation Key Multi-touch input method, Three-axis gyro sensor
Soft Keys Accelerometer sensor for auto-rotate
Other Keys Scratch-resistant surface
Antenna Fixed Internal
Phonebook Unlimited
Internal(MB) 16/32 GB storage
Memory Slot No
Battery Type Li-Ion
Stand-by (hrs) 300
TalkTime(min) 560
Entertainment
Polyphonic
MP3 Yes
FM Radio No
TV Receiver Null
Video Record Yes, 30fps
Video Support Video player, TV-Out
Audio Support Audio player
Voice Support Voice command/dial
Messaging
SMS Yes
MMS Yes
EMS No
Email Yes
Connectivity
HSDPA Yes, HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WIFI/WLAN 802.11b/g/n (802.11n 2.4GHz only)
3G Yes
EDGE Class 10, 236.8 kbps
GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots)
Bluetooth Yes, ver 2.1 (A2DP)
USB Port Yes
Infrared (IrDA) No
Data Cable Yes
Software
Platform / OS Apple OS 4.0
Java (J2ME) No
WAP No Info
Browser HTML (Safari)
Other Application A-GPS, Active noise cancellation with dedicated microphone, Digital compass, Google Maps, TV-out
Personals
Themes Yes
Caller ID Photocall
ProfileID Yes
Camera Specifications
Lens Type CMOS, 5.0 Megapixel
Digital zoom
Max. Resolution 2592 x 1944 (Secondary)
Flash Yes
Night Mode Yes
Extra Features autofocus, LED flash, Touch focus, geo-tagging
Photo Format
Video Yes, 30fps
Video Format HD (720p)

Jom la korang.. Kite Rembat Same2..!!!!!!

Bapa Rogol Anak Sendiri Hingga Lahir 7 anak.!

Jose Agostinho Pereira

Seorang lelaki yang tinggal di sebuah perkampungan nelayan terpencil di Brazil mengurung dan memenjarakan anak perempuannya selama 12 tahun, merogolnya berulang kali sehingga melahirkan tujuh orang anak.

Lelaki terbabit juga didakwa mendera salah seorang kanak-kanak perempuan yang dilahirkan hasil hubungan mereka. Polis mendapati Jose Agostinho Pereira, 54, mengurung anak perempuannya yang kini berusia 28 tahun, dengan menjadikannya sebagai ‘tahanan dalam rumah’ di sebuah pondok dua bilik di perkampungan kecil nelayan di timur laut Brazil.

Seorang pegawai yang membantu penahanannya berkata rumah Pereira terletak di kawasan hutan terpencil dan satu-satunya cara untuk sampai ke situ ialah dengan menaiki sampan. Pihak berkuasa berkata, ketika ditemui, semua kanak-kanak terbabit mengalami masalah kurang zat makanan dan tidak tahu bercakap, manakala kebanyakannya tidak berpakaian.

Pegawai kanan polis, Inspektor Jair Lima de Paiva berkata Pereira mula mencabul dan merogol anak perempuannya selepas dia ditinggalkan isterinya pada 1998. Pereira ditahan di penjara bandaraya Pinheiro di negeri Maranhao, kira-kira 2,250 kilometer ke utara Rio de Jeneiro, sejak tiga hari lalu. Dakwaan belum dikemukakan ke atasnya kerana di bawah undang-undang Brazil, pendakwa hanya boleh memfailkan tuduhan selepas polis menyelesaikan siasatan. Tidak dapat dipastikan sama ada Pereira mempunyai peguam.

Paiva berkata Pereira mengurung anak perempuannya dan anak hasil hubungan mereka di sebuah kawasan paling terpencil dan terasing sepenuhnya di kawasan berhampiran perkampungan Experimento kira-kira 80 kilometer di luar Pinheiro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...