Sunday, April 18, 2010

Lagi Video Achik Spin Kemalanganguys.. untuk entri sebelum ini... aku hanya mendapatkan maklumat dr sumber berita internet.. juga kawan2.. jadi terdapat dua berita yang berbeza.. sama ada achik tercampak atau tidak... disni aku letakkan satu lagi video.. yang memaparkan org ramai sedang menolong seorang mangsa kejadian.. dan ia bukan arwah achik.. mangsa yang sedang diangkat adalah kawan kepada achik..... jadi.. aku tak dpt nak pastikan yang mana satu adalah yang benar..

guys.. sesungguhnya aku takde niat lain mengapa aku siarkan berita ,video dan gambar ini.. ramai juga yang tau.. aku dan arwah adalah seangkatan.. duduk satu syarrikat rakaman yang sama... biasa tour show sama2... malah aku kenal isterinya... keluarganya... penyiaran ini tak lain.. hanya ingin memaparkan apa yang berlaku... kerana aku juga mengharapkan.. penyiaran ini akan membuat mereka yang melihat, lebh dekat untuk menyedekahkan doa2 dan alfatihah untuk arwah beliau.. itu sahaja..

apepun.. segala yang terbaik... aku sedekahkan untuk arwan achik.. dan juga aku mendoakan segala yang terbaik dengan semangat yang kuat kepada isteri achik dan keluarganya.. aku sebagai rakan seangkatan dan duduk di satu syarikat rakaman yang sama.. bergurau bersama... memang terasa sedih... berkenaan dengan pengeluaran kompilasi album yang membabitkan qface dan juga spin.. aku baru sahaja ingin mengadakan sesi promosi bersama beliau dan yang lain.. namun ia tak diizinkan yang maha esa... takpelah.. semuanya sudah tertulis.. aku yakin.. Allah punya rancangan yang terbaik untuk semua ini.. kita sebagai kawan, peminat, pemerhati.. atau siapa sahaja.. hanya mendoakan yang terbaik untuk roh arwah.. dan berdoa semoga rohnya ditempatkan dikalanga orang2 beriman.. amin..

Al-Fatihah

Video Achik Spin Kemalangan“Difahamkan kenderaan yang dipandunya itu dalam perjalanan balik ke Seremban bersama seorang rakan selepas menyertai sebuah rancangan di RTM, Kuala Lumpur,” Achik meninggal dunia di tempat kejadian selepas mengalami kecederaan parah di kepala dan beberapa bahagian anggota badan. Allahyarham dikatakan tercampak keluar dari kenderaan, yang kemudiannya terbakar dan meletup.... Mayat Achik dan rakannya yang cedera telah dibawa ke Hospital Tuanku Ja’afar (HTJ) Seremban.

Sementara itu Ketua Operasi Bomba dan Penyelamat dari Mantin, Hamizin Khaidir berkata, penyanyi berkenaan tercampak keluar dari MPV dan orang ramai cuba menyelamatkannya sebelum dia meninggal dunia.
Kejadian berlaku pukul 6.15 petang apabila kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Estima yang dinaiki penyanyi itu bersama seorang rakan lelaki yang belum dikenali dikatakan terbabas dan melanggar papan tanda.

“Achik meninggal dunia di tempat kejadian selepas kenderaan yang dipandunya itu melanggar papan tanda selepas melepasi kawasan Rawat dan Rehat (R&R) dekat susur keluar ke Pajamini vid yang aku dapat... kesahihannya masih belum 100%.. tp aku rasa memang ini la situasinya.. melihatkan kepada berita dan logiknya.. memang teruk.. kebakaran itu sendiri sangat kuat untuk seorang manusia menafikannya...

astagfirullah... byk sgt kejadian dan kehilangan yang berlaku dalam industri kebelakangan ni... aku terkedu melihat semua kronologi ini.. ia sememangnya sesuatu yang sgt menginsafkan.. insyaallah.. marilah.. kite mendoakan mereka2 ini berada dalam golongan yang terbaik di sisiNYA...

amin..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...