Friday, January 29, 2010

Dapat Kerja..!! Terima Kasih JPA dan SPA


aku seorang pelajar tajaan jpa sepanjang pembelajaranku di universiti malaya... ye la.. masa mule2 nak dpt jpa dlu.. sume dok ckp.. taknak la.. nanti kene keje dengan kerajaan.. tak dpt nak wat keje lain la.. aku yakin kan gak diri pada waktu tu.. insyaallah.. kalau dpt kerja dengan kerajaan pun mesti ok.. yela.. sbb aku tau.. lama kelamaan dengan lambakan mahasiswa.. pekerjaan memang bukan satu perkara yang mudah nak dpt.. jd aku teruskan.. ramai yang aku suruh.. apply jpa tu... byk kelebihannye.. taknak.. ade sorang dua je yang apply...

now setelah 3 tahun study.. alhamdulillah aku dapat kepujian yang cemerlang untuk study aku... dan aku pun apply spa... 5 jawatan.. pada bulan mei tahun lepas., 2009... aku juga emailkan resume aku sebagai pemegang ijazah kelas pertama kerana diminta berbuat demikian.....

dalam usaha aku mencari direction yang berkualiti untuk masa depan aku.. sepanjang sesi kedua tahun 2009.. aku dalam dilemma.. aku buntuk dalam menetapkan arah apa yang aku akan lalui... di penghujung tahun 2009.. sinar mula kelihatan.. aku dapat offer untuk pegawai kebudayaan di satu universiti.... kemudian.. aku juga di panggil untuk jawatan pensyarah teater di satu kolej.. dan masih juga belum mampu membantu aku sepenuhnya.. aku mendapat satu lg tawaran yang pada aku sgt baik dan mengejutkan...

Pegawai Tadbir Dan Diplomatik- M41




sungguh mengejutkan aku.. actually memang dalam 5 jawatan spa tu... PTD ni aku letak pilihan ke 4.. aku lg aim dpt pegawai kebudayaan ke.. tak sangka dpt ptd ni.. sbb lepas aku survey2... aku dapat tau.. jawatan ni antara yang tertinggi dalam agensi kerajaan... dan pulak tu.. lepas dua tawaran awal aku dpt di jhor dan melaka.. jd jawatan di putraja ni seperti jawapan terbaik untuk sume pilihan... senang aku nak ke kl ke ape ke kan.. hehehe..

berbalik kepada tawaran ini.. aku hanya dapat kontrak dua tahun.. aku masih perlu menjalani byk ujian bg mendapatkan serapan tetap selpas 2 tahun itu.. harap segalanya berjalan lancar.... kerja ini mungkin tak melibatkans eni secara menyeluruh.. namun.. demi menjalin masa depan.. aku rasa ia adalah yang terbaik... ramai kawan paksa aku amik.. heheeh.. makasih korang kerana mendoakan aku..



jd.. dengan sukacitanya.. tanggal 8hb februari.. jika tidak ada apa yang menghalang.. aku akan melapor diri sebagai ptd.. di putrajaya.. masih kabur dengan apa yang aku akan kene lakukan.. aku mengharapkan korang semua akan mendoakan aku sebaiknya... aku masih tak tau lgi mcm ne keadaannya bekerja di office ni.. tak pernah rasa sendiri.. ehehehe... doakan ek korang... and... again.. terima kasih JPA!!!! terima kasih SPA..!! terima kasih kerana peluang yang terbaik ini.. akan ku gunakan ia sebaik mungkin.. amin.!!!! alhamdulillah.!!


*Smiling*

33 comments:

Nur Aainaa Khairunnisa said...

tahniah!!!! gembira untuk kamu....dah berkerjaya jangan lupakan kami² ni...;p

::FAIZ FARISH:: said...

wah tahniah bro... Hope semuanya ok... Dah dapat gaji, blh ar belikan aku hadiah kan kan kan???.... Selamat Berkerja dan semoga berjaya.... Tahniah.......

istajib said...

alhamdulillah...lebih menyenangkan hati ko kan...

Zaqyah Rezzaq said...

gila dapat offer PTD! hari tu kamu kata ada orang perli2 kamu pasal dean's list tu kan, nah sekarang rasakan hehehe

oh, yang penting... CONGRATULATION! =)

Fairuz Selamat said...

aaina... maseh tau.. eheheh.. alhamdulillah la... rezeki tak terjangka

Fairuz Selamat said...

farish.. waaaa.. kene tgok gaji bulan pertama dlu...hehehe dah dapat leh bajet nak bg ko ape.. aiskerim seposen atau gule2 doposen

Fairuz Selamat said...

ajip..
saaannnggaaaatttttttt menyenangkan.!!!

Fairuz Selamat said...

zaqyah
heehehe.. betol.. terbalas gak penat2 study dulu kan.. alhamdulillah.. ehehe
kamu doakan saya ek

Mr.Homosapiensz said...

tahniah!!! syukur ler klu dah dapat keje tetap..terjamin masa depan....sy yg fresh grad ni pn still mencari keje lagi...huhu

papepn...TAHNIAH Fairuz....! XD

::FAIZ FARISH:: said...

Wah Aiskerim seposen @ dua posen??? Baik takyah. Feruzzzz, (mengedik jap)... Aku nak Jam Bonia yang bertatah berlian tu je buat hadiah bday aku... Bolehkan? hehe tq....

Judiene said...

wahhh
tahniah
walaupun rezeki di bidang nyanyian tak bape nak cerah
tp tgk rezeki ada kt bidang lain
huhuhu
good luck with your new position
don't forget people behind you
hehehe

=)

n@m@n said...

Tahniah..pas daftar meh singgah umah aku..hehe..nk belajor vokal..hehehe

Fairuz Selamat said...

MH...
eeheh makasih dude..... tu la.. terjamin sket... hrap untuk memberi yang terbaik untuk jawatan ni.. uhuhuh... wei.. ko fresh graduate ke.... bukan dah lama gak ke abis?

Fairuz Selamat said...

farish...
wahh.. demand mengalahkan kucing bermata tiga ni.. hehehehe..
tgok la.. kalau gaji jejak 20 ribu ok jek..ehehehe

Fairuz Selamat said...

judiene..
heeheh tq bro....
heheeh.. takpe.. keje dah dapat yg ok.. kumpul uit manyak2..
beli lagu best2...
hheehheh..
kan3...
weii doakan aku yg terbaik ekk

Fairuz Selamat said...

naman...
leh aje... sediakan air teh o panas.. setiap kali sesi ltihantau... eheheheh

idasm said...

tahniah, syabas n congrat's. walau cuma kontrak 2 tahun, tp satu peluang yg cukup membanggakan. selamat berkerjaya dan sentiasa cemerlang yea...
take care..

ieien said...

wah, tahniah fairuz :)
w/pun xde kena mengena dgn seni at least terjamin bile keje dgn kerajaan. ptd tu. igt sng2 nk dpt? rugi la kalo tolak. kan kan...
gud luck & all da best ;D

yani said...

gud luck & congrate ye...buat kpts yg terbaik utk diri kamo...peluang keemasan nih

razwan jaafar said...

congrats yuz...nnti dh keje,jgn lupe blnje wan ek..rjin2la dtg um lg..hehehe...btw,bkn start 18 ke??=P

razwan jaafar said...

congrats yuz...nnti dh keje,jgn lupe blnje wan ek..rjin2la dtg um lg..hehehe...btw,bkn start 18 ke??=P

Jaj@n said...

tahniah2..
big apple se..!!

ekk, perlu ke nak tutup2 k/p..??
=p

ayusyuhara said...

tahniah dik...
mmg tak salah langkah..banyak benefit keje kerajaan nie..yg utama ada masa depan..sambil2 tu masih boleh teruskan minat seni tu jugak..

apapun moga success dlm kerjaya baru ni..doakan yg baik2 jerk utk fairuz selamat..

good luck dik...chaiiiyookkk..!!!

muahhh..

bidadarihijau said...

congrate....selamat kerja ek...:)

skid soil said...

tahniah pakcik!

(yey!nnt bleh paw tiap2 bln ;P)

Judiene said...

yup.
dah dpt duit nnt beli la lagu best2.
pastikan uptodate.
hahaha

Lazyf... said...

Congrats n slmt mnjd sbhagian wargakerja Putrajaya....

Diriku.... said...

awk...sorry la wak...br je bace ttg ni...
tahniah eh dpt keje...!sukses!!!

Seri said...

waa jadi orang gomennn.. heh heh.. congrats!!

Didi Nadhirah said...

tahniah..tumpang gembira tgk kejayaan orang

||| PöJìé PööH ||| said...

Wahhh tahniah!
dah rezeki kamu..
Pojie jugak yg bkali2 apply xde rezeki..

Fairuz Selamat said...

korang sume.. razwan, kak ida, daoz, judiene, seri, diriku, didinadhirah, lazyf, bidadari hijau, ayu syuhara, jajan, yuni, ieien,...

makasih untuk semua kata2 itu.. doakan fairuz dpt wat yg trbaik untuk post ni ek.. masih lg takut nak masuk alam kerja ni.. tak pernah.. tp teruja gak nak pakai kemeja siap bertali leher sume.. hahaha,,, tq.!!

antzgirl said...

Alhamdulillahh.... so sekarang mcm ne kerja kat sana??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...