Wednesday, January 6, 2010

Guys... Patut kah Aku Try AF8



guys.. sume mcm dah nak tau yang audition af8 dah hampir dijalankan... minggu ni start kot... hurmm.... aku mendapat tekanan dr ramai kawan yang suh aku g join... atas alasan yang diberikan.. mereka kata aku dah lama dlam bidang ni.. tp luck tu mcm takde muncul2 lgi... and this is like.. peluang yg baik untuk aku katanya... hurmm.. pening pale otak aku ni.. korang rasa patutke aku try ek...

aku perlukan pendapat korang.. aku memang pk mcm nak g jek.. then if tak berjaya.. aku sebenarnye mcm dah nk tutup kisah hidup aku berkaitan nyanyian ni.. aku nak mulakan satu episod baru yang takde kene mengena dengan nyanyian...

so.. aku betol2 nak kan pendapat korang.. based on.. aku nye bakat.. yang korang tau atau agak2 la.. then melihat kepada kemampuan aku sendiri.. adakah aku perlukan ini.. aku masih berbelah bagi.... korang leh lak undi kat poll yang aku sediakan kat belah kanan ni... ----------->




67 comments:

sayalahfaizul said...

pai... ikut kate ati... kalau ko nak, boldkan niat... go for it... aku sentiasa sokong ko

[dGღ] said...

pegi r k??

Che Kay said...

tak salah mencuba peluang yang ada. apa pun terpulang kepada kata hati dan apa yang paling kamu inginkan sebenarnye dalam hidup.

razwan jaafar said...

yuz..kalo yuz tnye pndt wan,wan kate xyah..sbb nye?? sbb wan xnak yuz stop nyanyi n af is not ur level...kalo betul yuz nk serious,yuz join program lain,...oiam or malaysian idol..trust me bro...kalo yuz join oiam n msian idol,ktorg kwn2 n peminat2 yuz akan sntiasa skg yuz...but please dont stop singing..huhuhuh

||| PöJìé PööH ||| said...

u should give a try buddy!
u r talented!

RiZaL said...

patut sgt...
ko try tau...
mana tau ada luck ko kali nii...
belum cuba belum tau...
hehehe(",)

::FAIZ FARISH:: said...

Bro, ko boleh nyanyi... Ok ape suara ko. Pegilah try... Manatau dapat jadik juara AF8 plak... Aku sokong kau pergi. Apapon semua dari hati kau... mana yg elok ko buatlah untuk diri kau. Aku rasa aku taknak pergi dah. Sebab dah pernah pergi dulu. huhu.

Mr.Homosapiensz said...

masuk jer try nasib...
walaupn i ni bkn ler peminat AF..tp layan jer..hehe


p/s : antara2 byk2 artis AF..suka stacy...hehe

Zulaikha said...

fairuz oh fairuz..

awk dah tercalon sebagai penyanyi paling popular dlm ABP, awk still ade hati nak masuk audition AF??

come on laaa...standard u lebih tinggi dr AF okeh...u lebih dr yg layak...

better u masuk one in a million ke...please be the best among the best k...

bina ur carrier in other way and IN NEW WAY ok...

so, bagi saya, TAK PATOT..

deep from the bottom of my heart.
i support u, tapi i tak galakkan u masuk AF..

Syahmi Mohd Isa said...

try la beb!! x rugi mencuba. Jgn pikir psl x dpt tuh, kna pikir +ve ja dulu k...

Judiene said...

i think u should give it a try
yela walaupun sinar kejayaan kureng sket dlm AF
means bintang2 AF pn hanya segelintir yg berjaya

tp at least ko nak try
ok la tuh
tp apa kata nnt, ko try je sume audition yg ada
AF ke, OIAM ke,
who knows your luck kat ne kan
huhuhu

whatever audition you go
i wish you all the best
may you find what you're looking for in your life

adakah aku bakal melihat AFUNDI FAIRUZ??
hehehehe..
=)

bidadarihijau said...

eh juz try...
mana tahu ni peluang terbaik.
lebih baik cuba daripada langsung tak xcuba...
kamu ade talent..

AdiE said...

mane nak undi??

just give it a shot!!!

~daniel adie~

~M.i.z.D.i.e.L.a~ said...

Yuz..
Diela sokong dgn Wan..
For me AF8 is not for ur level too..
Klu Yuz btul2 nk masuk..
Better u choose Malaysia Idol or OIAM..
AF8 ni sekadar nk naik time tu ja..
Dh abes AF8..
Abes la..
Apa2 pn, this just my opinion..
Yuz buat la solat isthikarah..
Mnta petunjuk..
InsyaAllah..
Klu ada rezeki Yuz dlm bidang nyanyian..
Msti takkan k mana..
Just keep in tryin..
I'll support u...
So that ur friends, fans ang family..
Ok???

Nur Aainaa Khairunnisa said...

aainaa setuju ngan wan,zulaikha,diela ngan judiene....cam aainaa cakap dalam msg semalam la...tapi tak salah mencuba...mungkin ader tuah dan rezeki disitu....tapi jangan la sampai nak berhenti menyanyi...kang kuar lagi ayat cam dalam msg semalam...wawaaaa...;p

*aainaa dan semua semestinya akan sokong fairuz...=)

bicara hatiku said...

abg,masuk jelar..just try it k.. klaw dh cbe,rzki xkn ke mne pnyer..
syera sokong abg dri blakang.. chaiy0ok,br0o..uat mne yg t'baikk utk abg erk.. ^_^

Yana@Nana said...

mmg Ptut Pun fairuz try..
tak salh kalu try..mane tau ni langkah tuk mengubah segalayer..yana support fai.mesti Try tau..

miss oren said...

i rasa yang u patot cuba....yg penting cuba..rezeki kita, kita tak tahu..

~ aRora_aTeh~ said...

salam..
salu jd silent reader jer..
tp rasenye kali ni nk tlg bg moral suppot la skit..

rasenye hati yuz sndri rase kuat tuk try kan..so just try..tak rugi mencube..dpt or tak blakang kire...

rezeki tu dr Dia..yg pntg kite usaha..
bakat dah ade..platform pun dah dibuka..ape lai nk tggu?tak cube.kite tak tahu...

cube la..cube k.

Diriku.... said...

comment1: beb,yg ko nk berhenti klau ko xdpt join AF tu knp?? minat ko...talent ko..naper lak nk berhenti...???

comment2: ak sokong sgt2 ko join AF tu...ak nk kwn ak berjaya..wlaupon kite br je kenal kn..tp,ak nk ko berjaya...sbb ko ada bakat,ilmu..cube r...! ak kurg setuju bile ko kata ko stop nyanyi klau ko xdpt msk...motif!

Fairuz Selamat said...

pejul.!!! ok.. hati aku sgt nak g la pejul.. aku tau ko akan sokong aku.. makasih tau... aku sgt hargai

Fairuz Selamat said...

dg... ok fairuz g kot...

Fairuz Selamat said...

che kay..
hehehe
tu lah.. tak kesah la org nak ckp ape kan.. peluang dah ade.. bek kite cube kan...mane tau tuhan dah sediakan ruang yg baik kali ini.. amin

Fairuz Selamat said...

wan.. yuz melihat peluang yang ade.. ok yuz akan try af ni.. if tak berjaya.. i will try another one... actually.. memang takkan stp menyanyi.. tp cume ingin mencari ketetapan dlm hdup..

Fairuz Selamat said...

pojie..
should i?..
hehehe ok dude..
i will..

eheheh
u wish me luck yaaa

Fairuz Selamat said...

rizal.. ok zal.. aku akan try.. ko doakan aku tau.. aku tau ko akan sokong aku.. kalau tak aku sembelih ko

Fairuz Selamat said...

faiz farish

hehe pernah pegi ek.. leh ar bg nasihat ni .. ehe petua2.. eheheh
ok dude.. rasanya tak salah mencuba kan.. tuhan yang tentukan rezeki.. eheheh

Fairuz Selamat said...

MR.H..

ehheeheh.. ok dude.. i will try... so after stacy.. u should support me too.. ehehe

Fairuz Selamat said...

zulaikha.. ade betolnye ape yang awak ckp.. tapi fairuz melihat peluang dan jalan yang dah sedia ade untuk fairuz lm bidang ni.. fairuz dah mencuba dekat 10 tahun.. tp rezeki tu tak cerah2.. so tu yang ingat nak try.. tp betol ape yang u ckp tu.. nanti fairuz pk kan yg terbaik ek

Fairuz Selamat said...

syahmi... ko doakan aku byk2 tau.!!!

Fairuz Selamat said...

judiene..
u r so supportive dude...
u make me smile...
hahaah cooling words..
tq bro..
need it...
ya,. i should give it a try,.
who know rite..
tuhan yg tentukan rezeki..
ehhh..
if ada afundi fairuz
adakah kdt mu akan berjalan kearah itu.. ahahah

Fairuz Selamat said...

bidadari hijau,,

heheeheh.. kan.. kalau tak cube tak tau.. kalau cube mane tau ade rezeki.. insyaallah

Fairuz Selamat said...

adie...


\hehe belum lg pegi ke audition.. mcm ne nak undi.,..
tp ko doakan aku rbo.. ehehe

Fairuz Selamat said...

diela... eheheh makasih atas pandangan diela tu.. ebtol gak ape yang diela ckp ngan wan ckp.. tp fairuz rasa perlu try yg ni.. insyaallah.. ade rezeki.. kalau takde kite try ygt lain kan.. diela doakan org tauu

Fairuz Selamat said...

aaina.. eheheh ngade je.. jgn kuarkan ayat semalam.. terkedu nanti hehe..
aina.. org ckp nak stop tu bukan sbb af ni.. tp sbb nak tumpu pada masa depan pulak.. org dah penat menunggu tuah dtg.. huwaaa

Fairuz Selamat said...

syera,,
eheheh ok,,
syera doakan tau.. byk3

Fairuz Selamat said...

yana

yana.. tol kan.. mane tau.. rezeki ni tak leh diduga.. mane tau sangkut

Fairuz Selamat said...

miss oren.. yup.. i akan try kot.. kite try sehabis baik kan..
u doakan tau

Fairuz Selamat said...

arora....

betol tu.. bnda ni og lain berabi ssegala nak cube yg terbaik.. jd tak salah kiite pun try gak kan.. rezeki tu tak leh di duga.. mane tau dapat.. kalau tak cube lansung tak tau.. rugi kan... ok.. u tq ya.. doakan fairuz tau

Fairuz Selamat said...

diriku...

hehehe bukan sbb af aku nak stop nyanyi.. tp aku mcm nak tumpu pada bidang lain lak.. af ni kire my final try la....

ok bro.. makasih.. tq gak.. sgt2 hargai.. u r very supportive... i need it.. tq

romi flizz said...

1. dari segi bakat dan segalanya ko sebenarnya mmg dah lulus.tapi ni prog reality AF..jadi xsmtsnya pandai nyanyi sahaja dh ckup..personaliti semua dh amik kire..jadi skrang ni terserah kat ko nak tunjukkan personaliti ko siapa dan sebagainya di stage 3. Kalau diikut dgn standard nyanyian n bakat ko aku yakin xde masalah ko lepas stage 1 & 2 ..
2. Kalau ko lepas stage 3..bermakna ko terus stage 4..tiap2 season 100++ dpt stage 4..nanti ade penilaian akhir dlm meeting dorang utk pilih senarai 25 akhir dari stage 4...kalau ada rezeki ko xkemana tp ko jgnla ckp if xdpt ko nak tarik diri dlm nyanyian..aku faham status ko as org yg ada industri skang..tp anggap ni satu cabaran..jgn ko tewas yuz..kalau dpt aku tmpg gembira..kalau xdpt jgn mengalah. AF hanya platform dimana persinggahan sahaja tetapi pelayaran ko tetap diteruskan juga. Singgah tak beerti ko akan terlewat tetapi mencari sesuatu.fahamilah kata2 ku ini yuz dan aku harapkan ko akan pergi. Ini kata2 akhir ku..
aku dah pergi 5 kali tetapi gagal.5 kali beb sanggup beratur dari pagi..
Ko hanya perlu memulakan sahaja..Pergi ye.hehe..

skid soil said...

i vote 4 oiam!hoyeh!!no need lah af ni..but its up 2 u dude!

[dGღ] said...

hah~ mcm tu la~ gud luck!! ^_^

::FAIZ FARISH:: said...

Fairuz: Mula2 diorang akan suruh mendaftar, mesti ada gambar paras pingang, tak silap 3r kot... Pastu fotocopy IC, dia akan bagi no giliran. Pastu tunggulah sehingga dipangil... - lepas kene pangil, 20 org dlm 1 group, bila ko punya giliran, nyanyila lagu pilihan ko, (Lagu Wajib). Klu juri suh nyanyi lagu lain, maknanya ada harapanla ke stage seterusnya... Bila dia angkat kad Hijau, sure ko dah lepas azab pertama, pastu stage 2 dia nilai ko dari segi tarian,nak tgk ko reti menari ke tak,kdg2 dia cek ko tone deaf atau tak, dia main piano semua suh ko ikut key... bila ok, ko akan pegi stage 3, kat situ dia nilai ko dari segi penampilan, perwatakan, gaya bahasa, gaya tubuh, semualah dia nilai, pastu dia akan bg sedikit tekanan kat ko. Cth bg ko feeling nangis2. Pastu kalau ko tak kuat, gagallah ko. Kalau berjaya, so tahniah, ko akan diamek gambar pastu sign borang apentah... dan Tunggulah kejutan datang serbu ko....(ni Berdasarkan pengalaman akulah). Taktaula pulak skang macam mana.... huhu.

~M.i.z.D.i.e.L.a~ said...

Yuz,
Ur welkam.. (:
don't worry k..
diela akan doakan yg terbaik utk Yuz..
Dh Yuz kata nk g cuba AF8..
Ok la..
we will support..
AFUNDI FAIRUZ!! (;

~ aRora_aTeh~ said...

yup..mcm tu la..
mesti doa punye..amin....

kalo dpt jd top 14 or 12 nnt..
insyaAllah..for the 1st time akan sedekah crdit tuk afundi..

chehchehcheh..
gud luck bebeh

Fairuz Selamat said...

romi...

tq dude... i was smiling reading ur msg... sgt membantu aku.... eheheheh.... k wei.. aku kan try,, aku wat sehabis baik.. tp tu la.. kalau ade rezeki ade la kot.. sbb cmm kate ko.. af bukan pandang bakat saje.. pakej tu penting.. aku pun rasa tak yakin here n there.. try jek ek..

ko doakan aku tauuu

Fairuz Selamat said...

skid soil..

yup... tp tu la.. rezeki mane tau ade untuk yg ni.. tak pernah pg audtion2 ni..
kalu dapat ko wajib undi aku tauu

Fairuz Selamat said...

DG..

ehheeh makasehh... doakan fairuz ekk.. fairu sgt mengharapkan doa2 korng ni.. aminn

Fairuz Selamat said...

faiz farish

yeahhh.. tq dude... memang membantu sume tips2 tu.. aku leh prepare mane2 yang patut.. ko taknak cube lg ke... g la bro.. mane tau ade rezeki kali ini.. g ar...

ko doakan aku tau

Fairuz Selamat said...

diela...

hurmmm... terharu eheheheh... makaseh tau,. diela doakan org elk... org mengharapkan doa2 korang hehehee...

Fairuz Selamat said...

arora...

heeheh yeahhh.. massih dude... so aku akan try la ni.. try seebaik mungkin.. kaalu dapat.. ko undi aku ek..

Fairuz Selamat said...

arora...

heeheh yeahhh.. massih dude... so aku akan try la ni.. try seebaik mungkin.. kaalu dapat.. ko undi aku ek..

ain hatikristal said...

go apai,go apai..!!
ain sokong jer..
buktikan kemampuan apai pada sume orang..gud luck!!

Fairuz Selamat said...

ai... makaseh ain. ain doakan tauuuu.. insyaallah apai akan cube wat sehabis baik

~M.i.z.D.i.e.L.a~ said...

Yup Yuz..
It's nothing Yuz..
Just a little support..
Yes..
I'm sure..
Dorg suma pn akn doakn yg terbaik jgk utk Yuz.. (;

Nur Aainaa Khairunnisa said...

nak ikut!!!!!

Jaj@n said...

bro..gi je laa..
suare ko kan sedap..

klau ko masok aku undi ko..
hehe..

romi flizz said...

yuz..ko pergi odisen bile?
td aku g hari pertama kt kl nih..bukan nak odisen ..aku g sebab noni senior lepas ade prog kat sane..but seriously aku terkejut..dis year 1st day xramai beb..

FarhanaDr said...

Okeyh2.. Sume orang dh bg pndapat dn cdangan dorang.. Hehehe.. Kalau ikut hati hana, mcm tak perlu kot.. U're gud apai.. Ada talent, jgn kerana takde rezeki lagi wat masa ni, u give up singing yg mana ni laa cabang yg apai mulakan dalam dunia seni kan? Tapi if u wanna give it a try, tak ade ruginye jugak laa, kata orang rezeki ada kat mana2 asalkan kita sggp go for it.. Pape pn yg apa pilih, kitorang sokong.. Sbb apai sndiri jek tau ape yg terbaik utk apai dan kitorang ni cume blh tlg sket2 bg pndapat.. Heehee.. ;)

mocQachinno said...

pegi je uolzzz!!!!

tagskie said...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

romi flizz said...

pembetulan statement aku di atas..rupanya smbutan hangat..aku xsedar rupenye peserta diletakkan dlm seat stadium..

Fairuz Selamat said...

romi... ape dia nak sebenarnye ek dlm af ni... aku selalu tertanye.. aku tak rasa suare aje.. and kalau suare pun dia nak yg mcm mane ek... aku nak g yg jb minggu depan

Fairuz Selamat said...

jajan..
ehehhe
terharu sekejap..
makasih brooooo

Fairuz Selamat said...

hana,.. ehehe makasih hana.. sgt meneneangkan.. hana tolong doakan apai tau.. eheeh

Fairuz Selamat said...

ika..
wahh u olzzz..
meletop sekarang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...