Monday, August 30, 2010

Namewee.... KDN Tolong ISA kan Manusia ni..!!


aku tak paham dengan apa mamat ni cuba buktikan.. pernah menggemparkan satu malaya dengan rapping mengutuk byk perkara seperti lagu negaraku dan mempertikaikan azan subuh yang di cop sebagai menggangu... ok... khabarnye sudah menjadi isu.. hangat.. di tarik ke atas..dan khabarnya sudah diberikan amaran dan tindakan oleh pihak tertentu supaya mamat ni hentikan kegilaan tu.... ada ke? ada la kot... aku dah lama tak dengar berita mamat cina ni... tp lani aku baca balik kat blog sesorang tentang penghasilan vid2 terbaru yg terus terusan mengutuk kerajaan.....

CLICK SINI UNTUK LANJUTAN
  1. Namewee : Si CELAKA yang lahir dari lubang berak!
  2. BLOG NAMEWEE
  3. YOUTUBE NAMEWEE
  4. SIAPA NAMEWEE..??
  5. NAMEWEE BIKIN KACAU
  6. Namewee parodies World Cup fever in Malaysia
ape kejadahnya dia buat macam tu?.. ok.. aku akui ade antaranya dia buat berdasarkan tindakan logik akal yg betol.. contohnya dia marah tnb sbb muar takde elektrik.. tp betol ke cara tu?... jangan nak ungkjit tentang sejarah yang takde kene mengena.. tak payah nak ungkit tentang siapa penduduk asal tanah melayu ke ape... tp kite nilai dlu betol ke tindakan dia?... datang ke tnb untuk minta penjelasan ok lgi... lepas tu saja naikkan kemarahan.. dan diakhir vid tu cube tgok betapa dia ligat memaki hamun tnb malaysia.. pada saya, tindakan itu takde lain hanya ingin mnimbukjan kemarahan dan kebangkitan pihak2 tertetntu.. INI MELAMPAU.... kerajaan.. pihak berkuasa, kalau ini tidak lagi dikatakan sebagai bukti paling nyata kenapa mamat ni harus di berikan tindakan, saya tak paham dah... percayalah.. individu mcm ni la yang akan bangkitkan sedikit demi sedikit elemen perkauman.. percayalah....

SEDIKIT DR BLOG WAK JENGKOL

Wak harap tiada lagi amaran pertama, kedua, ketiga dan ntah berapa banyak amaran lagi keluar dari KDN. Sudah masuk kali kedua Si Celaka tersebut membuat perlakuan yang sangat BIADAP seolah-olah tidak pernah serik dengan apa yang dilakukan sebelum ini. Mungkin tindakan pertama yang dikenakan ke atas Si Celaka ini tidak memberikan apa-apa kesan disebabkan campur tangan oleh taiko-taiko besar DAP

Sudah tiba masanya KDN menunjukan sifat kejantananya yang setelah sekian lama terperam dalam kerandut, untuk menyelesaikan isu ini, sehingga si Celaka lahanat didakwa dan dijatuhi hukuman yang setimpal.Hisammudin selaku ketua dalam KDN jangn buat malu orang Johor. Seperti yang kita tahu orang Johor sememangnya terkenal dengan sifat tegas dalam apa jua perkara, terutama sekali menyentuh bab Kenegaraan dan Agama Islam.

Amah dicucuk 24 jarum panas

adoii.. ape nak jadi ni.. mana perginya kemanusiaan weyh.. aku ni kekadang nampak semut dekat lantai seekor pun sanggup angkat alihkan... taknak dia kene pijak.. ceehwaaahh.. tp betol weyh.. ni pulak didera bagai....

TAK SANGGUP..!!

MANA PERGINYA MANUSIA YANG BERAKAL..!! (kepada golongan itu la)

KENAPA SEWENANGNYA DERA ORG HAAH..!!

TAK TAU KE KESAKITAN TU BUKAN SATU YANG BEST..!!!

SHIIITTToooooo!!!

Ariel minta maaf nafi terbabit dalam klip seks: Cut

hhhah.. ni yang aku tak paham ngan si ariel ni... hadooiiii.... ok la... umum maklum dah... kes ni dah terbongkar berbulan lalu apabila ditemui video yang KONONNYA ariel peterpan ni mengadakan hubungan seks dengan kekasihnya LUNA MAYA... pastu tersebar lak video ariel dengan CUT TARI... tapi masa tu status kesahihan vid tu masih diragui.. diragui atau sebenarnye memberi peluang kepada akal untuk menidakkan pembabitan ariel dalam hal ni... sampai sekarang masih takde lg laporan yang mengatakan SAH ARIEL ADALAH PELAKON DALAM VIDEO berkenaan.. walaupun pihak polis indonesia sudah mengesahkan bahawa 99% manusia giilee yang WUJUD dalam video itu adalah SUBJEK (ariel).....

ARIEL DAN LUNA MAYA

la ni.. actually si cut tari si cantik manis... sudah mengaku bahawa dia memang mengadakan hubungan teett itu bersama di penyanyi PUJAAN MALAYA ni.... dia sudah tidak mahu menipu dan terus membuat spekulasi bermain di akhbar,,, NAMUN... si ariel masih lagi menafikan bahawan itu adalah dirinya.... huuuuu.. jd mana betol.. CUT sudah mengaku.. LAPORAN polis sudah 99%.. hanya ariel yang terusan MENAFIKAN... mungkin atas urusan guaman mungkin kite tidak tahu.. tp berdasarkan pengakuan CUT... apabila tidak ada pemberita atau org lain.. hanya berdua... ariel akan terus meminta maaf kerana dia menafikan hal ini apabila ditanya akhbar... hah lg la pening.. jd mana satu betol ni?... pada aku la.. dah terang lg bersuluh yg dalam vid tu memang hang.. kalau nak tunggu bnda ni senyap memang macam payah.. sbb bukan hal kecik.. dan vid itu sendiri dah tersebar dengan berjayanya di seantero nusantara dan dunia barangkali.. jd mengaku jek la.. dan seterusnya memohon maaf.. dan paling utama BERTAUBAT....

ARIEL DAN CUT TARI

korang nak tau lanjut?.. TEKAN je bawah ni KUAT2...!!!!

Supermodel paling hodoh.!!!

wooottt...woooootttt!!! cantikkan siti... yeasssss.. memang cantik gambar ini.. persisnya seorang super model.. lengkap dengan ciri2 itu.. cantik... segalanya bergaya.. kurus.. rambut tersisir rapi... kulit mulus semulus sutera... yup.!! bak kata org2 tua GORJES...!!!!! bak kata org mude HOTS.... dan ini lah yung diperlukan dalam pencarian model ni... walaupun dorang ckp ilmu dan kepandaian itu penting.. tp nak taknak.. memang muke yang letop2 pom2... memang diperlukan... lantas... senang nak pikat org... ye la dah cantik kan... tu la dia.. mcm pertandingan seumpama ini semuanya untuk golongan sempurna itu.. dah tu untuk yang mcm kami ni mcm ne?? hah contohnya

MCM INI...!!!

hah..!! gorjes ke GAJUS?.... kulit umpama kerak.... gigi sama cantiknya ngan gigi zirafah.. rambut ikal mayang bak sabut kelapa kening tu sebijik mcm lukis pakai PAINT....ape lg.. hidung memang COMEL... oamigod..!! ahhaha.. hah kalau mcm ni mcm ne>?... layak tak nak SENTAPkan tyra bank tu... jalan2 kucing dalam american next top model?.. mampu?.. ahahhaah.... tepuk dada tanya selera... sebab ape?.....

JENG!!! JENG!!! JENG!!!..

kecantikan itu dinilai dr perspektif yang berbeza dude.... ade org ckp tyra bank ngan luna maya tu cantik.. ada yang ckp... amy winehouse tu pun lawa.. ada gak yg ckp makcik jual kuih lopez tu pun lawa mcm jenifer lopes... LANTAS..... wujudlah satu rancangan ni... ehehhe dia diasaskan dr american next top model tu gak.. tp dr sudut yg berbeza.. kecantikan yang berbeza... ahahaha... lawak weyh.. geli pun ade... sebb tu di labelkan sebagai pencarian MODEL TERBURUK.. hah.. ada sape nak join>?.... korang nak tau lanjut?.. atau ade sape nak join>.?....

Click sini....

Friday, August 27, 2010

Cara Nak Jaga Kekasih


  1. paling biasa... kene la sayang dia
  2. SETIA.....
  3. jangan kongkong weyhh.... setiap manusia dilahirkan dengan kebebasan
  4. jgn pandai ckp je tp tak tunjuk
  5. jgan pandai tunjuk je, sesekali ckp la sayang n cinta..
  6. kekalkan cara anda masa mule couple, selamanya.. jgn mule2 je panas...
  7. jgn puji org lain cantik/ansem depan dia..
  8. terima dia seadanya... jgn mintak yang di luar jangkaan
  9. beralah adalah sentiasa yg terbaik
  10. memahami tindakan sebelum bertindak
  11. sekali sekala buat la bnda2 yang sweet2... g jenjalan ke... bawak jumpe parent ke
  12. jangan paksa weyh.. itu akan menerbitkan penipuan
  13. sekali sekala belikan la hadiah.. takpenting tp dia akan rasa dihargai
  14. memahami kehendak sidia..
  15. jgn dok menggedik dengan org lain kat fb...
  16. kalau jumpe dia JANGAN dok gatal men msg dgn org lain
  17. jgn korang asyik nak selongkar anset dia.... SGT tak boleh
  18. jangan busy body... konkongan tu
  19. jangan rapat sangat ngan EX korang okay.!!
  20. dalam hubungan biar besederhana
  21. amalkan belanje dia lambchop ngan longan ice..
  22. seminggu sekali bawak la dia g dominos..
  23. last sekali.... korang kene belanje dia KFC.. ngee =>

Wednesday, August 25, 2010

Hencik Pernah Try MILANO PIZZA?

hah tu dia pengenalan kepada entri ini.. heeh tiga figura bergambar dengan machola di hadapan cermin TOILET.. ahahaah... ok la tu.. kan.. cumel gak yg baju itam belang2 tu. kan3.. ahahahah.... sudah fairuz.!!! stop being perasan!! ahahahaha... ok3.. saya mengalah.. saya low profile je lepas ni.. ahahahahaa.. ni sebenarnye majlis berbuke puase lgi.. bersama para bekas2 pelajar ku.. cewahhh.. belagak ni.. takde la.. sebenarnye mcm reunion budak2 nasyid la... aku kan budak nasyid gak.. napa sukar sgt ke nak percaya.. ahahah.. tp ade gak 2 org yg bukan dak naysid tp member2.. ehehehe... kami decide nak berbuke kat milano pizza, bangsar.. aku tak pernah try.. dorang nak sgt.. best ke? entahh.. meh kite order...

ok dah order dah.. amik pizza besar 3 keping... dengan makanan tambahan seperti lasagna, spageti dan sebagainya... heheheeh

weyyhh.. biler nak sampai ni.. dah kul 7 dah ni.. kami nak berbuke dah ni.. uwaaaaa... cepat la masak pizza tu.. ahahahaahaah...

snap snap snap..!!

tu hah dia.. sian dia wat sorang2.. ahahah cepat la masak.!! lapor.!!!

yeahh dah sampai.!!! peringatan!! itu bukan air sirap, kopi o ais dan air suam yee.!!!! itu coke, mirinda strawbery ngan sprite.. harap maklum.!!!

serius.!! waffer (betol ke ejaan ni?).. ini memang terbaik.. paling sedap pernah aku rasa... waffer dia sgt soft... lemak... memang sedap.. aiskrim dia pin wallaaaweehhhh.. terbaik dr lautan dalam.. gabungan keduanya... HEAVEN

lasagna daging ini SANGAT SEDAP.!!! aku rasa mcm lg sedap dr pizza hut.. betol.. serius.. aku masak sendiri mungkin lbh sedap ndr ni sket... tp yg ni sedapp.!!!!!! nak!!!! nak lgi.!!

tak sempat nak snap before di lahap.. 2 je tinggal...... tp pizza hut lg sedap laaa.... tp dia takde la tak sedap.. roti dia sedap.. tp mcm toping dia mcm tak ckup banyakk

bolognaise dia tak sedap sgt.!!!! jiran sebelah masak lg sedap

pas abis makan.. g bowlingg..!!!!!!

alamak.. terseksi.!!!

ehhh ape ni candid2...!!!!!!!!

ok la... nak balik la.. penat makan ngan bowling,.. ari nin giliran redbox sogo lak diserang..!!!!

Wujudkah PADERI MELAYU?

PADERI MELAYU YANG BARU TIBA DARI SINGAPURA BERADA DI SINI SEKARANG - SEKARANG KRISTIAN SEDANG AKTIF DI SEREMBAN 1900 ORANG PADERI MELAYU YANG BARU TIBA DARI SINGAPURA BERADA DI SINI SEKARANG. MEREKA MENGGUNAKAN SIHIR. BERHATI- HATI DENGAN AIR MINERAL JENAMA:-
  1. AL -BARAMKAH
  2. AL-MANSORI
  3. AL-BISTARIA
P/S : SAMA ADA DIPEROLEHI SECARA PERCUMA ATAU DIJUAL MURAH SEMUA AIR-AIR INI TELAH DICAMPUR DENGAN 'HOLY WATER' TOLONG SEBARKAN MESSAGE INI KEPADA SEMUA UMAT ISLAM/SAHABAT/SAHABIAH & DLL. SESUNGGUHNYA KITA TAK TERMAMPU MEMEGANG SENJATA UNTUK MENEGAKKAN AGAMA ISLAM, AKAN TAPI KITA BOLEH LAKUKAN DENGAN SEND MESSAGE NIE .

PS: Sumber dr INBOX

****************************************************

PENGAKUAN BEKAS SEORANG PADERI

Nama saya Salleh Bin Omar, nama Kristian Joseph.Saya dilahirkan di Kedah pada 5/5/1940, bapa saya seorang India Muslim dan mak saya orang Banting, Selangor. Bapa saya telah pulang ke India dan emak saya berada di Kedah,Pondok Kg Pisang

CERITA PENUH : CLICK SINI

.
well.. aku tak tau tentang kesahihan bnda ni... berdasarkan gambar yang di lampirkan seperti di atas.. memang zahiriahnya seperti melayu bukan.. namun aku dapat maklumat mengatakan gambar di atas adalah paderi dari indonesia... bukan singapore... walau ape pun.. tidak menafikan tentang kemasukan ramai paderi berketurunan melayu (menggunakan istilah keturunan mungkin lebih tepat) ke malaysia... hal ini harus di pandang serious oleh semua pihak... risau aku.. ye la.. dengan terminum nya air tu.. kite tak tau apa yang akan jadi... jd sebolehnye kite sebarkan cerita ini pada semua saudara kite... kalau kite yang bsar panjang ni mungkin mampu memikirkan kelogikan bnda ni.. namun kalau anak2 kite.. budak2 kecik yang taktau apa2.. diberikan air ni... mereka hanya tau minum aje... jd kepada para ibu bapa.. berwaspada...

kite taktau.. hanya dengan sekalung cross = salib tu.. dengan muke melayu.. sesiapa pun akan menyangka mereka melayu dan terus menganggap mereka islam.. kite tak tau... dan dakwah mereka juga dilakukan dengan senyap.. mungkin ada yang kite terlepas pandang.. berhati hatilah.. demi kesucian agama islam.. dan sayang kita pada sanak saudara.. peringatkan lah mereka tentang bnda ni.. insyaallah.. allah ada bersama kite... insyaallah

ALLAHUAKHBAR.. ALLAHUAKHBAR..

Rakyat Indonesia di Malaysia kesal...?


apa yang berlaku memang sangat mengecewakan...

serumpun sepatutnya bersatu....

bukan perbalahan menjadi arah tuju

kenapa mesti ada yang menyimbah api

setiap yg terjadi pasti ada sebabnya

kami bukan barbarian yang tiada ihsan

melakukan sewenangnya terhadap jiran sendiri

walhal kelebihan yang diberi sudah melebihi

kenapa masih diperlakukan begini..

astaghfirullah...

harap sinar akan datang nanti

mengusir kelam yang lama beraja....

jiran itu kawan kami...

jangan dimusnah erti kawan itu...

sesungguhnya menjadi lawan takkan pernah bermakna

selain memecah belah menghancur ketamadunan

CLICK SINI

Rakyat INDONESIA di Malaysia KESAL
Siapa DALANG

Tindakan pijak Jalur Gemilang cemari Ramadan

Tuesday, August 24, 2010

Masyaallah- Ciptaan allah.. Doktor BANGSAT

aku temukan video ni di lawan sesawang facebook..di SINI.. ini adalah kelahiran tidak sempurna seorang bayi... aku sendiri kurang arif ape kan sebabnye.. ku temukan komen ini dr org yang aku rasa lbh arif.. NAZA NAZIR aku rasa penerangan ini menjelaskan tentang kejadian yang jarang berlaku ini.

Anencephalus baby. Congenital disease. 1:100,000 kelahiran. very rare. penyebab krn genetik. mak2 yg isap rokok, minum alkohol, mkn jamu2 ms mengandung, mkn antibiotik semasa mengandung, kne infeksi toxoplasmosis dll lbh cenderung melahirkan baby mcm ni. biasenya baby ni hidup x lebih dari seminggu even under intensive care.


video

tp tu bukan isunya.. korang tengok mcm ne bayi bertuah ni diperlakukan oleh para doktor.. (kelihatan seperti doktor)... serious aku katakan .. doktor ini BANGSAT.. (hanya luahan kata2.. tiada niat mahu memakihamun... masih memikirkan kite dibulan puasa...)... betapa bayi kurniaan allah yang tiada dosa di permainkan seperti mainan.. rakaman itu satu hal.. masih lagi tidak mengapa.. tp lihat cara bayi itu diuruskan.. lihat cara dia dipegang.. cara dia dibaringkan.. memang KURANG AJAR.... ditarik sewenangnya tangan bayi tu ke belakang.. sewenangnya di tekan2 perut bayi tu untuk lihat dia berbunyi.. di goncang ke kiri ke kanan mcm anak patung.. astaghfirullah.. menitis air mata aku... serious.. menitis dengan deras... tak kesah kalau mahu di ambil gambar atau ape.. tp pegang byi itu selembutnya.. lagi2 dengan kelahiran nya yang tak sempurna.. layanan yang lbh baik yg sepatutnya.. apa yang mampu bayi tu fikir selain kesakitan diperlakukan seperti mainan... astaghfirullah.. sedihnya aku... semulianya bayi tu lahir di dunia tanpa dosa.. tanpa diminta... setinggi itu juga dosa yang ditanggung doktor2 tu.. moga di balas ketidakperikemanusiaan mereka ni.. memang kurang ajar...

huuurmm.. aku rasa video ni punya msg paling jelas... kepada mereka yang bekeluarga.. jagalah keluarga anda.. kepada ibu yg mengandung.. hiasilah persekitaran kandungan itu sebaiknya.. hindari bnda2 yang disebut di atas... kalau dah jadi mcm ni.. ape pun tak leh buat.. bayi yang tak tau ape2 tu yang menjadi mangsa.. ya allah... sebaknya aku... ya allah.. tarik la nyawa bayi tu secepatnya dr dia terus menderita dipermainkan... astaghfirullah...


Monday, August 23, 2010

Me destroying MELAWAN KESEPIAN- Dato Siti

MAAFIN gue dehh...!! GUe gak sengaja kasi ROsak ma lgu ini... maafin gueee..!!!


ngeee.!!!!!!!!

Q-FACE : Sejarah dan Kehilangan..



sebenarnye , aku akui kenapa aku buat entri ini adalah kerana aku nak kepada sesiapa yang penuh dengan pertanyaan aku ni ke fairuz qface tu, terjawab.. aku harap la.. mereka yang nak tau leh terus refer kat sini aje.. aku penat gak weyh nak jawab satu persatu.. ehehhe,.., ampun ya sumee,,, ibu2 bapak2.. semua yang ada di sini.. ampun ya... heheeh ok kite mulakan.. yup.. fairuz selamat yang sedang menulis ini.. yang sedang anda tatapi penulisannya, blog nye.. atau mungkin fb nya.. adalah FAIRUZ SELAMAT yang dlu menyanyi untuk kumpukan qface itu... dia lah mohd fairuz bin selamat... fuhh... rasa ringan beban di dada.. ahahahah... jd kalau pasni tanye, eh awak ni fairuz qface ek.. aku terus bg link kat sini.. leh gak naikkan traffic kan2... mestu nuff suke.. eheheheh...

sedikit sejarah... kumpulan qface ditubuhkan pada tahun 2000.. masa tu aku berada di tingkatan 3 dengan kiud miudnye hehehe.... selepas aku menaibjuarakan diri aku di pertandingan asli negeri johor, yang mana juara adalah naqiu dr kumpulan boboy... aku disuntung dengan gunting oleh encik supawi... CEO music media.. lantas dengan adanya line up yang manager aku tu dah carik sendiri.. maka terbentuklan kumpulan QFACE.. aku memang awalnya tak mengenali setiap seorang drpada line up tu... hanya berkenalan selepas terbentuk nama itu.. disitulah kami... bermula.. mencorak harapan.. dan keinginan.. juga keghairahan.. aku FAIRUZ SELAMAT sebagai vokalis.. arwah ANGAH sebagai gitar utama, NOH sebagai gitar kedua, AZAN sebagai bassist dan QIMIE sebagai pemain drum.. JANGAN DITANYA kenapa namanya qface.. kerana yang itu penjelasan mutlak hanya ditangan manager kami.. tp aku leh simpulkan.. que=berator... dan cute... berpaksi dr dua kata ini.. ehehe aku kiud?... memang tak la.. ahahah

kami muncul dalam industri di awal 2001.. dengan single pertama IZINKANLAH... dan diikuti cinta tak sehaluan.. dua lgu ini memang memberi satu salam perkenalan yang cemerlang dalam industri.. dikala wabak newboys sedang ranum saat itu, nama kami cube mencelah .. alhamdulillah.. nama kami naik dengan agak pantas... persaingan dengan kumpulan lain rancak dibicarakan.. sehari sampai 2 3 ratus surat,.. beratus sms sehari... show yang melimpah ruah setiap minggu.. alhamdulillah.. kami sempat merasakan itu.. lagu izinkanlah juga melayari zaman yang agak cemerlang.. tersenarai di dalam top5 lagu pop pilihan anugerah era 2002... muke kami saban minggu terselit di majalah hiburan... haahah MANGGA... haha

namun.. sedang nama seakan kukuh.. rezeki aku untuk kekal seakan tak bercahaya.. aku mengambil keputusan untuk menarik diri sekitar lewat 2001... tak sampai setahun... kenapa?.. biarlah ia menjadi rahsia... yang pasti tiada pergaduhan lansung antara aku dengan lainnya.... dan selepas pengunduran aku, qface teruskan perjuangan dengan penghasilan albukm kedua... yang menampilkan penyanyi baru.. lupe lak aku nama dia... dan selepas itu nama qface itu sendiri ibarat terus tenggelam.. tanpa bayangnya lagi....

aku?.. selepas keluar dr qface.. aku teruskan pembelajaran... dr sekolah menengah.. ke form 6.. dan teruskan ke universiti malaya.. dan aku baru sahaja grade pada ogos 2009.. dan tahun 2010 ini adalah tahun aku menjengah ke alam pekerjaan.. setakt itu sahaja perkembangan aku.. tentang yang lainnya.. akan aku luahkan dalam entri yang berikotnya.. tentang antz.. dan tentang FAIRUZ SELAMAT..

itulah serba sedikit tentang qface,. ye aku amat rindu zaman itu.. itulah pintu permulaan aku ke dunia seni ni.. aku bersyukur ada kenangan itu walau hanya sementara... mungkin ramai yang tany apa jadi dengan yang lain.. sila jgn kecewa.. kerana aku tiada jawapan.. aku sudah lost contact dengan mereka sejak 9 tahun lalu.. cume aku yakin mereka sedang selesa dengan bidang masing2... insyaallah... jd.. iu serba sedikit tentang qface dan mereka.. aku harap yang bertanya itu akan puas hati dengnn entri ini.. ehehehe

AKU RINDU QFACE..!!!


Sume ni SENGET sangat weyh.!

hAH... hahaahhaha... wakakakak.. huwaaaaaa... hurmm. mcm tu la gaya terbaik memulakan entri.. iaitu gelak dan gelak.. ahahahaah.. bru la awet muda.. tak gitu.. ehehhe.. huhh... tajuk je dah gempak.. heh gempak ke senget2 tu.. well.. korang menti ada sign pertanyaan yg besar kat atas kepala tu.. apa yang senget.. menara kembar klcc senget ke?... takpun otak aku senget?.. ataupun senget tu adalah nama sejenis kuih?... owhh.. bukan2.. tidak sama sekali.. SENGET itu adalah nama PASUKAN KAMI.. ahahahhaa.... best tak nama kami.. "SENGET".. gempak kan... takde nama lain yang mampu CARAS kami.. eheheh.

sebenarnye semalam.. bersamaan 22hb ogos 2010.. kami , ex student, pusat kebudayaan universiti malaya, kemasukan 2006/2007.. telah membuat satu temu janji rahsia.. untuk mematahkan puasa kami.. ehhe.. di mana?.. makan di mana? makan dimana?.. semestinya BUKAN chicken rice shop.!!! hehehe.. kami setelah mengambil masa seminggu bertelagah bagai untuk menetapkan lokasi.. dr redbox sogo, ke flaming steamboat sunway, restoren di bangi.. last2.. ikut idea eddy.. makan di pormtip restoren.. kalau betol la aku eja tu.. nama tu pun aku entam je.. sbb dia restoren thailand. mcm kene je nama tu.. hah bior la.. hah tu la nama restoren nye.. dekat tasik permaisuri.. dekat je ngan Q bistro yang agak pemes itu..

kami sume kumpul dalam 6.30 mcm tu la.. then duk bual2 jap.. ngumpat apa yang patut.. yang tak mendatangkan dosa dan mencalari pahala puasa kami, dan kemudian kami teruskan dengan sesi melantak nauzubillah... ahahaah.... tp yang tak best.. buffet dia tak banyak pilihan.. huhuhu.. jd selera makan aku terbantut kentut tut tut laa.... hurmm.. kalau ade crab ke... fishball ke.. best gak.. makanan dia ade dalam 7 jenis la... tp not bad.. rasa dia agak sedap nak dibandingkan ngan sardin yang housemate aku masak masa sahur td.. ahahaha... ni dia pinggan aku... tak byk sgt...



tapi pastu aku ade gak la makan lg.. aku amik sotong masak pedas ngan daging rendang kari tu.. sebab agak sedap wooo.. mcm lauk raya.. hahahahhha.... tu la dia serba sedikit tentang makanan... hah.. tp agenda utama kami ialah bergambar la.. ape lgi kan,., ehehehhe... nah skeping dlu untuk korang.. aku suke sume ekpresi muke dm gambar ni... (terutamanya yg pakai topi tu...)

ok.. dah selesai makan.. kami sambung balik ngumpat... (yang tak mendatangkan dosa.. hehe).. bongkar balik sume kejadian2 giler n sengal masa study dlu.... dr cerita aku digelar penjenayah fashion... adik sang mama juwie bunge sekuntum.. sume2 la... menjadi bahan ketawa je di meja itu.. smpai dr org penuh.. sampai la takde org dah ... heheeh.. takde la lewat sgt.. kami lepak dalam sampai kul 9.15 je mcm tu heheh.. sayang fina takde.. sbb dia la ratu drama... ahahah.. ok dah abis makan.. sesi snap2 la... sila kan... heyaahhh.!!

SENGET next top DIVA...

can u see the SENGETness?

must have bachelor.... haahah.. can it be?

opocottttt.!!

eleh eleh eleh...!!!

hah. yng pakai short tu laki org.. ijau lak budak sains sukan

dari hadapan... ADIK SUTUN, fairuz selamat, NABILA HOTMAMA, dina lorenza mattopo, EDDY RUSDI, jehan hilton....

ahhaha.. well.. bukan la itu sahaja classmate aku!! ramai la lgi.. berpuluh2 tu.. tp ni jek la yang SENGET.. yang lain sume tegak jek... heheeh.. ade la lagi seketol dua yg senget2 gak.. tp dok jauh time tu.. jd kesengetan tak ckup senget... hahaha apepun.. kite dah deal akan adekan gathering ni lagi nanti kan.. korang jgn nak ngade2 taknak wat.. aku rindu korangweyhh... mane leh korang senget sorang2.. kene ar ramai2..!!! kan3.. love u all laa.!!!

JOM KITE SENGET..!!!!

Kenapa Mesti Ada ISNIN..!!!!!


argggggggggggggggggggggggggggggg... aku memang benci isnin,!!! uwaaaa.. kenapa lepas ahad mesti isnin.. kenapa tak lepas ahad kamis ke.. takpun selasa pun leh blah lg.. hah lg syok lepas ahad je jumaat...!! uwaaaa.. aku benci isnin.. hey ISNIN..!! kenapa ko ni blues sangat arrrr.!! kenapa tak jazz ke... pop komersial ke.. rock pun layan gak.. takpun etnik kreatif.. kenapa mesti blues.!! uwaaaaa.... tolong.. bg aku idea apa nak wat dengan kesangapan mood aku terhadap ari pertama setiap minggu ni.. uwaaaa.. tolong...!!!!!! dah la dalam bulan pose ni.. uwaaaa.. tolon.!! tolon.!!! gue udah capek mahu merasa begini di ari isnin yang monday yang blues bagai ni,!! huwaaaaaaaaa

Saturday, August 21, 2010

Rahsia Vokal Superstar- Aku JUARA weyhhh

hahahha.. lawok weyhh.!! ok aku tau mungkin ada yang makan ati sume ni.. takpun rasa nak remove aku dr fb korang kan. ehehhe ye la jac nak ke world idol pun tak lepas... tibe2 aku juara superstar.. ahahaha... jgn gelabah sume.. tarik nafasss..!! heheeh.. sebenarnye ni satu group yang ada kat fb tu.. nama group tu tips nyanyian.... ok3.. before aku memberi gambaran yang salah.. ni dia ucapan kata2 aluan dr pencipta nya. aku copy dr group ni.....

Group Ini ditubuhkan oleh Zarul Husin, bekas penyanyi 90an dari Kumpulan Umbrella.Tujuan ianya ditubuhkan adalah untuk memupuk minat menyanyi dan mendidik masyarakat kepada ilmu nyanyian yang betul. Segala pengalaman,tips tips nyanyian akan anda perolehi dari masa ke semasa jika anda berminat untuk menyertai group ini. Anda juga boleh menghantar video nyanyian anda jika anda mahukan komen2 dari Zarul atau rakan2 yang lain mengenai kualiti vokal anda

Untuk pengetahuan anda di sini kami telah menganjurkan Pertandingan Nyanyian Ebook Rahsia Vokal, penyertaan adalah dengan menghantar video nyanyian anda dan diletakkan di Wall ataupun Video di group Tip Nyanyian ini.Sambutan terhadap event ini amat membanggakan dan kini kami menganjurkan pertandingan yang sama tetapi dengan menggunakan nama yang lain iaitu Rahsia Vokal Superstar(RVSS). dan pertandingan ini sudah pun selesai untuk dua musim.

Anda juga boleh menyebarkan apa saja info berkaitan nyanyian cthnya,uji bakat ke,konsert ke pertandingan nyanyian,atau apa saja yang berkaitan di Wall group ini.

Ikhlas, Zarul Husin aka Zarul umbrella

hah.. tu la diaaaaaaa...... best tau korang... actually sejak penubuhan group ni.. dah beratus org post video.. aku sendiri dapat ramai member yang pandai nyanyi dr sini.. best dpt share2.. dapat tgok dorang nyanyi2.. dapat BELAJA dr yang lain.. memang seronok.. aku akui group ni memang antara page yang aku sealu masuk.. sape je post vid... aku akan view.. sape suruh komen.. lg aku suke.. hehehehe... hah ni dia. antara yang dah post.. korang klik je kat gmbar tu.. korang leh tgok.. mcm2 jenis lgu.. mcm2 jenis lgu.. mcm2 jenis style nyanyian.. byk leh kite belaja... sbb setiap org ade kekuatan masing2... try tgok niii

btw... untuk musim kedua RVSS tu... aku saje2 je post vid aku nyanyi lgu kenang daku dalam doamu.. aku submit saje2 je.. memang aku tak rasa join pun.. aku memang suke komen2 .. suke kongsi2... suke dapat share.. kite leh balaja... then diumumkan.. aku dpt top15.. pastu top10............ and atlast.. diumumkan gak.. aku time tu ngan bz.. aku tak dapat online.. ahah sampai la bekas juara musim pertama AJIM KAMARUZZAMAN.. yang msg,.. dia yang excited giler dengan keputusan tu.. ahahaha makasih diva langat...



hahahaha... lawak weyh.. aku selalu rasa yg lain sgt bagus.. aku sendiri belaja byk dr dorang.. aku dengan ajim sendiri aku ckp betapa bagus vokal dia.. aku selalu rasa aku antara yang paling tak bagus,, tp rezeki ramadhan.. kalau kak siti berbaik dengan tokpah.. aku dpt rezeki ramadhan gak.. yehaaaa... makasih kepada abg zarul.. yang mweujudkan group ni.. seriously.. gorup ni memang medan terbaik untuk kite tgok betapa byk bakat2 yang hebat sebenarnye takde peluang nak ke depan.. yang jauh lg bagus dr ramai artis2 sendiri.. kite dapat kongsi.. dapat ilmu tu.. aku paling suke tgok bnda2 mcm ni.. so korang meh la join.. post video byk2... yang betol2 wat la.. pasal nyanyian ok.. best.... hah ni dia vid yang aku post dan menobatkan aku sebagai JUARA RAHSIA VOKAL SUPERSTAR.. musim ke2... eheh enjoy..

Thursday, August 19, 2010

Siti Dan Syarifah Aini BERDAMAI..!!

PEHHHH..!!! aku rasa ini lg panas dr video ariel ngan luna.. lg hotz dr cerita rizal surprisekan fasha sandha dengan helikopter.... lg menyengat dr cerita norman hakim ngan memey... ketepikan semua itu...... nah..!!! amik.!! dua biduanita negara.. seorang biduanita lama.. seorang biduanita muda... BERDAMAI..!!! omaigod..!! im shocked ok.!!!! bukak je MUKEBUKU... nah berita ini yang disajikan.. mana tak terkejut...

well.. sume tau tentang kes saman menyaman antara siti dengan kakpah kan?... kes tentang surat layang yang dikatakan di hantar dr pihak kakpah menceritakan keburukan siti dan sesetengah wartawan.. kes itu agak memalitkan warna kelabu tahi gak la kat profile seni biduanita negara berdua ni.. dan sejak tu gak kakpah ada masalah sket ngan UTUSAN.. dan semacamnya.. dan payah nak nampak dua artis ini berada dalam majlis hiburan yang sama.. foto shoot sekali? lg la mimpi yee... kes tu yang berlaku 6 tahun lalu.. seperti meneggelamkan terus kaitan nama antara dua diva negara ni...

la ni.. dalam bulan pose ni.. aku rasa memang sgt baik la bnda ni berlaku.. aku pun sebagai peminat siti dah leh nak LIKE2 kat MUKEBUKU KAK PAH.. yeyyyyy..!!! kan2... sinar ramadhan.. tp tula.. mesti la akan ada yang sangsi dengan keihklasan bnda ni.. artis kan.. takat amik2 gmbar pegang tangan senyum.. memang la takde masalah.. tp aku rasa tak cmm tu kot.. aku rasa depa berdua ni memang dah malas nak kotor2kan paper dengan cerita tak best tu.. kan... lepas ni dah takde masalah nak wat show same2... foto shoot same2... sume ok... kan3... alhamdulillah.... luv u la SITI n KAKPAH.!!


Wednesday, August 18, 2010

Kumar DRAG Queen..!!!! HEBAT

hahha.. semalam aku jalan2 kat MUKEBUKU... aku jumpe ar link ni kat kawan aku.. ameer... based on his comment.. "this is fu*king hillarious" then i clicked... then.!!!!! OMAIGOD.. this is damn real man.!!! real comedian... korang patut tengok.!! aku tak sure ABANGKAK ni sape.. tp dr singapore rasanya.. dan dia sgt la bgus.. korang dengar lawak dia.. damn great.. "and he was approved by the gov". hahahahaa.. lawak la ko dude.. aku nak jd mcm ko.. nak!! dia dpt mic je terus dia wat hall tu mcm toilet dia.. best..!!! u should watch it.!!


KUMAR DRAG QUEEN PART 2

KUMAR DRAG QUEEN PART 3

Tuesday, August 17, 2010

Perlu ke Perempuan untuk CANTIK dan lelaki untuk HANDSOME?



aku entah la.. sehari dua ni asyik pikirkan bnda ni.. ahahaha... aku bukan ape.. aku akui.. SEMUA perempuan mahu jadi cantik.. dan SEMUA lelaki mahu jadi handsome.. org giler jek yang taknak weyhh... well.. atas tiket itu.. ramai yang memalsukan ciptaan asal dengan tokok tambah yang dicipta sains dan kemajuan akal.. aku tak sekali2 mengatakan ia satu tragedi atau satu tindakan bodoh,.. berkenaan hukum hakam, sume sedia maklum.. tidak perlu dimaklumkan... ye la.. seperti yang aku nyatakan. semua mahu jadi cantik.. dan tak semua dilahirkan cantik.. jd kepada yang kurang bernasib baik, dan mahu kelihatan cantik.. bnda2 itu lah yang menjadi rujukan... lelaki juga takde bezanya.. cume mungkin lebh kepada pembinaan otot badan yang nyata memberi gambaran lebh indah pada masyarakat.. namun tak kurang juga yang mahu juga menerima jarum suntikan.. mahu menjadi lbh cantik dari perempuan barang kali...


cantik sgt subjektif.. ada kebanyakan perempuan berusaha untuk jd cantik sbb dorang tau kaum adam sukekan bnda tu.. tapi ada jugak yang berhias bagai hanya untuk kepuasan diri.. bg lelaki.. selalunya bnda ni akan jd lebh memberi keyakinan dan ofc ourse lelaki akan suke jika setiap langkahnya menjadi perhatian setiap wanita.. tapi aku tertanye.. perlu ke sampai menyakitkan diri untuk kelihatan menarik. hurmm.. juga tiada jawapan.. sbb usaha untuk cantik dan kesanggupan untuk melihat diri menarik juga sangatb subjektif.. terpulang kepada bagaimana setiap individu itu meleraikan maksud cantik dan menarik itu... kekadang aku rasa kasihan.... kasihan dengan orang yang terpaksa memakasa diri untuk kelihatan menarik hanya kerana kurang keyakinan pada diri dan menggambarkan bahawa dirinya dengan penampilan menarik lebh menarik perhatian.. ye aku tak nafikan penampilan yang hebat itu akan menjadi tumpuan.. namun keseriusan kepada kegilaan ini selalunya akan menghasilkan satu imej yang sentiasa tak melekat di mata masyarakat.. kerana penampilan hebat itu satu keselesaan.. bukan satu penggayaan...


kekadang ada yang dr bertudung hingga ke seksi meksi.. juga aku tak pertikaikan sbb hak masing2 dan setiap org tau apa batasnya.. jd itu tindakan individu.. aku selalu je tengok ada orang2 yang pada pandangan aku terlalu obses untuk kelihatan cantik.. sehingga dirinya kelihatan pelik.. dengan segala macam fashion yang tak masuk... aku tak tau.. kecantikan dan kemenarikan itu satu tuntutan jiwa.. atau satu tuntutan dalam persekitaran... aku selalu ternampak... mereka2 yang dengan satu imej pelik.. dengan segala mcm perhiasan di badan.. dan aku masih mampu tersenyum melihat itu.. ada juga yang sama situasinya namun aku berkerut dahi.. kenapa?.. kerana keyakinan mereka dalam membawa diri.. bukan terletak pada fashion yang mahal dan berbagai...

HIASAN SEMATA2...TAKDE KENE MENGENA DENGAN TOPIC ATAU SUBJEK

apepun penilaiannya.. ia tetap kembali ke asas... semua mahu kelihatan menarik... cume tak dinafikan.. ada insan yang hanya perlu membetolkan sedikit kedudukan baju.. untuk nampak sangat menarik. dan ada pula yang harus merias segala yang ada di badan dan masih sukar mendapat perhatian... yang pasti kita bersyukur dengan setiap apa yang diberi.. mana yang boleh diperbaiki.. teruskan.. tak salah untuk membuat diri kelihatan menarik.. asalkan bnda2 itu bukan satu tindakan bodoh... dan satu yang perlu semua tahu.. personaliti yang cantik adalah kecantikan yang ada dalam setiap orang.. dan serlahkan ia... aku sudah ckup bersyukur dengan apa yang ada.. mungkin tidak sebaik dan seindah yg lain.. namun ckupla ia disempurnakan dengan keindahan personaliti.. namun persoalannya.. indah ke personaliti aku?.. hah itu soalan paling besar aku nak tangani... huuuuuuu

Monday, August 16, 2010

Perempuan Pijak Kucing Sampai Mati

Sapa tak kuat emosi jgn la ngengade nak tengok.!!! aku pun skip sket2.. seram.. paling utama aku marah dan rasa nak hentak muke pmpuan tu pakai tukul besi.... aku pernah dapat gambar2 ni dlu.. 3 4 tahun dlu.. aku ingat gmbar super impose je.. tp ni memang real video ok... korang tengok mcm ne terangkat2 kaki anak kucing tu... aku rasa anak kucing tu dah kene suntik dadah ke ape.. sbb tu dia longlai je.. tp yang pasti kalau kucing tu dah mati sekalipun, manusia ada akal dan manusia ada otak takkan mampu buat mcm tu.... aku serious menangis tengok vid ni...

aku doakan perempuan ni akan dapat balasaan setimpal.. balasan yang buat dia, org2 terlibat menyesal seumur hidup.. menyesal dengan penuh kekesalan sehingga takda apa yang mampu keluarkan diorang dr kekesalan.. ya allah.. balas la perbuatan ini ya allah.. aku serious marah.. dan sangat marah,.!! ter lalu marah..!!


Review: AVATAR the last airbender


lama gak aku tak update blog ni. uwaaaaaa..... malas la weyh.. dengan kebizian aku nak pindah rumah.. dengan tuntutan janji nak jumpe kawan2.. aduii... blog dah tertinggal kat belakang dah... btw semalam 15hb ogos.. aku g ngan kawan aku tengok cerite ni kat jusco bukit tinggi.. sampai awal.. aku main dlu street basket ball.. yeahh dapat 589.. record baru aku ni.. ahahaha.. ok berbalik kepada filem ni... yeahh. aku juge kire terlambat.. sbb dah masuk 2 minggu showing bru la aku nak review segala.. tp takpe la.. anggap jek la ni sebagai laporan harian aku ahahhaa.. tu la.. kawan aku tu.. dok ajak tgok wayang tp dia asyik bz jerk... ahahah lariiiiii...

ok.. cerita ini.. the last airbender ni aku rasa ramai yang dah tau dia adalah adaptasi dr siri kartun.. tak tau la korang follow ke tak.. tapi aku memang follow... sbb tu aku teruja nak tgok




well.. setakat ni review umum memang memberikan komen yang tidak begitu memberangsangkan... rata2nya mengatakan filem ini gagal... aku tak leh nak ckp sgt tentang ni.. sbb masalahnya aku follow siri cartoon citer ni.. jd jalan cerita dia memang dalam kepala aku.. jd aku tgok takde maslah la aku nak paham.. aku takde rasa kecelaruan penceritaan pun... tp bg sapa yang tak follow, memang byk komen yg ckp tak paham.. tunggang langgang plot..

bg aku best je.. kawan aku yang tak pernah tgok pun ckp best.. dia leh paham... ok la.. aku komen sepintas lalu ek.. dr segi lakonan.. aku rasa ini antara aspek yang lansung tak kuat dalam ni... aku rasa memang tak puas hati dengan lakonan setiap pelakon.. dari Aang, katara, sooka, smpai la sume puak api tu.. aku rasa yang btol2 aku puas hati hanyalah dev patel sebagai ZUKO dan Shaun sebagai IROH.. yg lain2... haduhhh hampeh la... watak sookha lak.. aku rasa ok.. tp watak itu sendiri tak begitu berkembang... entah la.. aku tak tau kenapa byk sgt pelakon kulit putih dlm. sbb kalau tgok siri, cerita ni asean sepatutnye pegang... lg2 kalau ikot idea asal.. watak zuko, jesse mccartney yang buat.. what the hell? What does Shyamalan have against east asians? tau tak cerita ni berkisarkan pada latar tempat mana?.. asia ok..!! jesse mccartney itu sgt la BUKAN asia.. tp kalau kite tgok balik movie tanpa relate kan dengan cartoon aku rasa takde maslah.. cume kemampuan pelakon untuk meyakinkan aku dengan lakonan memang takda sgt.. watak aang tu lg la.. aku rasa baik panggil budak kcik dalam karate kid tu.. dia lg better.. pastu raja puak api ngan general jahat tu.. pun sama.. aku rasa mcm takde pelakon lain ke yg boleh ganti?..... aaron aziz ke.. alex komang ke.. remy ishak ke.. paling tak pun fairuz selamat ke.. tp overall.. aku takde la masalah sgt smpai nak gaduh nga pengarah dia.. eheh aku dpt terima jalan cerita lgi.. ok la tu.. cume kalau diperbaiki.. mungkin cerita ni dpt review yg elok2..

pengarahan.. hah yang ni memang aku rasa masalah sket.. entah la.. aku rasa kelancaran pengarahan tu memang nampak lemah dr peralihan plot yg nampak longgar... plot tu cantik dah.. tp kesinambungan dia aku rasa tak ckup bersih.. pastu dr aspek lakonan pun nampak pengarahan dia sedikit lemah... watak tu seperti ada yang berdialog sendiri.. takde rasa aku rasa.. pastu ade satu scene.. masa puak api nak serang puak air.. aku tak tau apa relevannya puak air tunggu smpai puak api naik atas serang segala baru nak bertindak.. masa kapal2 tu kat laut, kenapa tak gune je kuasa air yg dorang ada.. bukan mase awal2 tu digambarkan yang dorang berlatih bagai tengah laut segala la... yg tu memang pelik.. aku tak tau m night syamalan ni nak wat cm ne.. part tu memang super duper gagal pada aku.. pastu aku tak tau kenapa m night syamalan ni nak bentuk character pelakon lain dr yang asal.. aang dlm ni nampak sepanjang masa serious...pastu sifat iri hati sookha dan katara tak nampak.. katara menjadi terlalu baik... tu sume elemen2 yg bg nampak cerita ni kiud.. aku rasa character yg dibentuk menjadi terlalu serious.. berat nak bawa.. dah la keseriousan itu gagal dicerna oleh pelakon dengan baik.. lg la berat aku tgok.. aduiii

cgi dan efek.. aku rasa gempak.. aku mmang suke tgok setiap kali unsur2 tu keluar.. aku rasa part ni aku bg kdt tertinggi.. time air2 tu bergerak.. mmang terbaik dr ladang dan lautan dalam... api2 yang keluar dr tangan pun nampak tak palsu mcm pmpuan cocok botox... ok kot... yg tu aku puas hati.. aku try crik kepalsuan yg mungkin ade.. tp sofar major2 takde.. kalau minor yg tak berapa nak kesah sgt tu ade gak la.. jd yg ni cemerlang...



ok apa lagi.. hah ni komen aku sebagai seorang yg tgok kartun ni.. aku rasa perjalanan cerita ni untuk siri pertama filem berjaya.. entah la.. sbb aku tgok siri ni.. jd aku dah tau jalan cerita.. atleast tak la sekecewa aku tgok lagenda budak setan.. yg ntah ape2 tu... aku rasa avatar the last airbender ni.. untuk the next movie... book two: earth bending... kene tukar pelakon.. tu paling utama... kalau tak pun.. memang kene kerah dorang supaya tgok kartun ni.!! bukan simply amek skrip main tibai belakon je... ceett pandai je aku ckp kan hahaha.. tp ye la.. sbb kami semua follow kartun ni, jd kami dah masak dengan apa cerita ni.. bagaimana setiap karakter tu.. jd biler yang di tonjolkan lain.. pastu lain tu tak la bagus pun.. memang carik nahas la... pastu syamalan kene peka dengan cerita ni asalnya dr mana.. sepatutnye crik pelakon area2 tibet ke.. bukan pelakon kulit putih.. supaya latar masa dan latar zaman tu dapat penonton rasa.. pastu kalau tgok kartun.. sookha sentiasa bergaduh dengan katara sbb sookha tak leh terima katara adalah water bender terakhir bg puak air selatan.. sepanjang pengembaraan tu dia akan sentiasa nak try bending tu.. tp TAKDE.. pastu katara yg sebenarnye.. adalah sedikit sinis dengan aang sbb dia cemburu aang ambil masa sekejap untuk buat water bending.. sedangkan dia bertahun try tak dpt2... pun TAKDA.. pastu ang tu seorang budak yg periang.. bukan serious monyok sepanjang zaman... pun HADO.. bnda2 nampak simple.. tp bnda mcm ni la yg buat filem ni ringan sket... bru la kesinambungan dia dr plot ke plot tak rasa berat.. sbb kalau audien rasa berat aje.. smpai satu tahap dah penat nak memberatkan view itu.. rasa bosan akan timbul.. well.. cerita ini adalah cerita kanak2.. itu aspek penting.. apabila plot sahaja yang dititikberatkan, karaktor pelakon tak digarap dengan indah.. hanya mengejar segala perjalanan plot yang mcm melompat dr satu ke satu yg lain.. hilang seni tu... aku tunggu 2 tahun ok cerita ini!! DUA TAHUN.!!!!! jd aku tak nak la aspek2 sebegini diabaikan begitu sahaja... jalan cerita dan idea dan hebat.. tp biler difilemkan.. lakonan dan penagrahan harus sgt baik.. kalau tak jd la mcm ni...

kan3.. tapi.... walaupun review aku ni mcm teruk je bunyinye.. aku tetap suke.. mungkin rasa yang sama dengan lagenda budak setan.. sbb aku rasa jalan cerita itu sendiri dah lama memikat hati aku.. jd aku tak punye masalah nak terima kecacatan yg terlalu banyak tu.. tp still.. aku rasa untuk book 2.. sila perbaiki aspek lakonan dan penceritaan.. juga PENGARAHAN..! jgn tumpu pada cerita sahaja sampai charactor tu dibuat ala kadar je.. ahhaha

mcm paham je syamalan bebelan aku ni.. kan3...


PAUTAN LAIN :-

ps... Esok aku Nak TENGOK lagi.. 3d lak..!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...