Monday, March 23, 2009

Kejuaraan Kan Ku Bunuh Cinta dan Semangat Gejolak

kelakarians..!!!!

tengah tunggu result..!!


segalanya selesai.. keputusan telah diketahui... ada yang melonjak kegembiraan.. ada yang terduduk kesedihan.. ada yang mengakui kekurangan masing, tak juga kurang ada yang umpama rumah siap pahat berbunyi....


bagi diri aku, tanpa menafikan kesedihan yang berbuku di hati ku, aku sangat gembira setelah meminjamkan kejuaraan kepada pihak lain, kami sekali merampas kejuaraan itu... alhamdulillah.. permulaan yang sangat baik untuk kolej pertama dan juga momentum yg baik kepada tenaga kerja kelab lakon astar..... skrip hasil nukilan Idham Hadi, Kan Ku Bunuh Cinta telah menjuarai acara drama pentas kali ini... bagaikan kemenangan hatrik apabila kami merupakan persembahan pertama untuk acara ini, dan seterusnya menjuarai acara ini.. alhamdulillah... selain kejuaraan utama, pelakon utama, akmal azam, mendapat pelakon lelaki terbaik, skrip ini juga menggondol anugerah skrip terbaik dan juga mendapat pengarah terbaik untuk Idham Hadi..... bagus.... even aku menjangka farini yang akan mendapat pelakon pembantu wanita terbaik... tp tak kisah la... rezeki itu tuhan yang tentukan... aku sebagai warga astar sangat berbangga dengan kemenangan ini.. tahniah ate, tahniah abg idham, tahniah team kan ku bunuh cinta.... apepun situasi yang aku gambarkan sekarang ni, aku nak korang tau yg aku sangat berbangga dapat join teater astar dan aku sangat suke dengan kemenangan korang.. sgt suke..!!!!

Gejolak????" saya JAY... lulusan harvard, dalam bidang criminal justice.. saya masih bujang... tapi dah tak teruna lagi... saya di masukkan ke sini diatas tuduhan merogol. dan kesemuanya ada 27 kes... "


hurmmm very dispointed.. plus frusterated.... kenape? sbb kami tak dpt ape2... melainkan anugerah keseluruhan di tangga ke empat...... kami tak bersyukur? takkk... kami memang bersyukur dengan apa yang kami buat dengan apa yang kami dapat.... tp kekecewaan ini memang aku tak dpt singkirkan.. semalam tu aku terus terusan memikirkan apa yang aku dah buat dalam gejolak sampai begini.... 5 org pengarah kolej lain jumpe dan ckp, fairuz dalam kesemua show teater untuk feseni kali ni, kau punya yang paling entertaining.. ko punye yang paling berjaya ikat penonton.... diorang gak ckp, fairuz, kau buat yang terbaik, kemungkinan besar untuk pelakon terbaik... mmmmmmm by komen dlm fb aku pun, aku rasa korang tahu... tu la.. kami tertanye2 kalau almost 90% mengatakan kami lbh baik dr kolej itu, dr kolej ini, jd apa silapnya, dimana kurangnya sehinggakan kami tak berjaya... kami tak jangka no 1.. cume mungkin ke-3 sudah cukup baik..... walaubagaimanapun, jgn salah sangka,. aku tetap bersyukur dengan apa yang ada, dengan apa yang diberikan...komen juri ade mengatakan ade team yang mcm buat sambil lewa.. adakah itu ditujukan kepada gejolak?... yup aku merasakan sebegitu kerana semua kolej buat yang gempak2 kecuali gejolak sahaja... bagaimana kami harus jawab kenyataan ini, sedangkan kami ibarat budak baru yang hanya mengikut ckp org besarnya sahaja... jd kami diamkan diri.. tiada komen..

tp takpe lah... ramai yg msg aku ckp, gejolak menang di mata penonton.. berbekas di hati penonton.. itu sudah cukup baik untuk kami.. lg pun apa lagi yang kami mahukan kan, astar sudah menjuarai feseni kali ini untuk acara teater..!!!! yeeehaaaaa.......

sekarang masa untuk memikirkan acara lain yg lebih patut aku pentingkan....

ps: gejolak sepatutnya dihargai....keputusan acara drama pentas festival seni 09

Juara - kolej pertama A

Naib juara - kolej 12

tempatke-3 - kolej 5


Pelakon lelaki terbaik - kolej pertama A
pelakon wanita terbaik - kolej 5

pelakon pembantu lelaki - kolej 5

pelakon wanita pembantu - kolej 5

skrip terbaik - kolej pertama A

teknik terbaik - kolej 12Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...