Sunday, January 24, 2010

Aku Jadi Juri..!



Dulu2. kalau ade je flyers ada pertandingan karaoke.. ade persembahan mane2.. aku la yang dulu nak masuk itu ini.. semangat nak mati... aku yang beria2 nak perform atas ruang tu.. aku yang teruja.. semangat.. nak persembahkan apa yang aku suka... iaitu menyanyi.. mana aje pertandingan karaoke kat um tu yang aku tak join... juara... kalah.. tak layak masuk final.. sume aku dah rasa.... dr lagi omputih.. ke lagu melayu.. dr lagu pop ke lagu asli.... dr alternatif ke jazz.. sume aku dah bantai... hahaha.. sampai ade pertandingan yang haram nama Fairuz Selamat masuk.. kejam nak mati ok...



then 22hb januari lepas... aku menjadi juri ye semua.. agahahaha.. kolej kediaman pertama universiti malaya... jemput aku jd juri utuk pertandingan akhir. 1st Supertars.. actually bukan la perkara baru bagi aku menjurikan nyanyian org ni.. aku pun dah banyak kali ajar org menyanyi... jd tak la janggal nak mengadili nyanyian org ni... tp untuk 1st superstars yang dulu aku sibuk2 nk masuk gak... aku rasa mcm nostalgik giler.... ahahaha.. dlu aku seminggu awal dah siap praktis2 sume.. ehehe seronok nyanyi kat kolej kediaman ni... tengok je org lain jd juri.. org lain di arajk jd vip... la ni.. aku dah kat kedudukan tu.. rasa segan nak mati.. sayu pun mesti ada... tp takde la sayu mengenangkan aku dah tua ke ape ek.. korang jgn wat isu kat sini..eheheh... sayu sbb terkenang kegilaan itu dulu2 kala.. ahah



so.. pertandingan berjalan cmm biasa.. ade 11 peserta... dr lagu susah.. ke lagu simple.. dr pitching tak sampai ke flat.. tempo lari.. merdu... mantap.. sume ade.... penilaian berdasarkan ape... ok biler bercakap dan menilai dalam satu pertandingan nyanyian.... satu.. aspek paling penting kesediaan untuk menyanyi dengan bersih... maksudnya kesilapan seperti flat, sharp, sumpang, tempo... paling minima... itu yang akan aku utamakan.. jd biler dah dapat peserta2 ini.. setrusnya akan dinilai dr segi kejelasan suara.. artikulasi sebutan.. penghayatan... dan paling akhir kreativiti... jd aku dah pun buat keputusan.. dan itulah pemenangnya.. tahniah yeahh.. so again.. tq kepada org kuat pertandingan yang sudi memanggil aku menjadi juri.. ahahah.. thun depan nak bertanding la.. leh ark?


Saya Menang..!! yeaahh.!!!



8 comments:

razwan jaafar said...

xgtau wan kan ade bnde ni...nak join gak...jahat!!!!

Jaj@n said...

bro fairus selamat..fairus selamat bro.. bro..broo..brooo..

ajar aku nyanyi..picth.. note2 tinggi (ala2 suprano..)

please..pleaseee..
hehehe

Mr.Homosapiensz said...

pasni leh ler jadi juri yg professional.....
xpun bila dh masuk pertandingan memana dh leh budget juri tu nak camne....gudluck!

Fairuz Selamat said...

wan.. entah aek.. mana tau.. sbb yg promosi pun kurang ar... sorryyy

Fairuz Selamat said...

jajan...
sbb ko aku bg less..
4ribu per sesi...
ok?

Fairuz Selamat said...

jajan...
sbb ko aku bg less..
4ribu per sesi...
ok?

Fairuz Selamat said...

M.H...
betol tu bro.. tq yeahhuuppp

Jaj@n said...

amboi..
4ribu persesi..

duit ptptn pon xcukup..
ngee
=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...