Sunday, February 28, 2010

Hari Pertama Kerja



guys.. ini adalah entri pertama tentang kerja.. sejak aku melapor diri 18hb yang lepas.. seminggu lebih sket ar.. ehehehe... gmbar kat atas and bawah yang kemeja pink ni adalah hari pertama ku.. melapor diri di parcel 3 kompleks kerajaan.. untuk PTD lantikan baru JPA ni.. ahahah... pink?.. arggg lantak ar... fashion tak kenal jantina... fashion la sgt kan... heheheh...

anyway.. kerja berjalan dengan biasa2 aje.. aku tak ditempatkan lg ke jabatan mana.. jd buat masa sekrang.. kami hanya dibawa melawat ke jabatan2 di bawah kementerian dalam negeri.. jumaat ni.. 5 aribulan mac... bru la penempatan akan diberitahu.. aku berharap sgt aku ditempatkan di sekitar kuala lumpur... sgt berharap.. korang doakan ekkk.. eheheh




Saturday, February 27, 2010

Sunday, February 21, 2010

Maha Busy


Beg itu.. Tisha Zarina punye....

guys... aku busy giler lately... dengan kerjaya baru (cewwahhh).. dengan beberapa tuntutan komitmen yang telah termeterai lama.. dengan tanggungjawab kepada masyarakat (poyo..!!).. dengan kelansungan terhadap minat dan makanan jiwa yang langsung tak beri ruang untuk ku memilih jalan lain... diganding lgi dengan lambakan imej2 jahat yang menanti untuk dileraikan berkenaan penempatan itu... fuhhhh.... memang ayat yang paling in ialah.. "maha busy"

and... actually.. ade byk story nak mory kat korang.. tp tula.. kalau nak di gagahkan tangan menaip.. mata disengkang dengan lidi... kopi sebaldi setia disisi.... boleh je teruskan.. tp kesibukan itu memberi implikasi sgt negative kepada emosi... terus kemalasan menjadi agenda utama dalam melayari rutin seharian..

jd buat masa ni... hanya mengharapkan doa kalian, supaya pejalanan rutin harianku mampu dikemaskini... dan seterusnya dapat dijadualkan mengikut kemampuan aku sebagai seorang manusia.. tanpa menyingkirkan makanan jiwa aku.. dan tidak meminggirkan tuntutan kerja2 demi masa depan.

kembali?.. aku akan kembali.. merencanakan bait ayat dengan layaran indah untuk bacaan kalian.. kalau blog aku ni ade pembaca la... ( sigh..!!!).. yup... dengan imej2 baru yang tidak sabar untuk dikomersialkan.. yaa.. aku akan kembali.. beri aku sedikit sahaja ruang untuk mengemas lorong ni... dan aku akan pantas berlari tanpa memikirkan henti.... goodbye for now... i'll see u then... huhuuuh....


Monday, February 15, 2010

Me Singing Bahtera Merdeka



guys... busy la kebelakangan ni.. actually, ade je byk story nak mory kan kat korang thru this blog.. tp memang masa mcm cemburu giler kentang je kat aku.. jd wat mase ni.. aku tetibe rasa nak post this record.. this is not a new record... tp enjoy jek la.. wasnt good... tp boleh la dengar2 wat halau nyamuk ke... enjoy.!!

Click At The Video Below.!!


^
^
^


Me Singing Bahtera Merdeka..


Thursday, February 11, 2010

Aku Jadi Pengkritik


ni aku ke..!! hahahahah

hahaha... entah la.. lately.. byk lak tawaran untuk aku jd juri la... pengkritik la... penasihat laa.. ahahahaa... 8 dan 9 feb lepas.. aku dijeput untuk menjadi pengkritik bg majlis pratonton festival seni universiti malaya oleh kokej kediaman pertama, um... ahahah.. aku memang la suke komen2 org ni.. jd aku terima la...

sebenarnye bukan ape.. aku pernah dikritik di pentas itu.. aku pernah menjadi peserta yang membuat persembahan dalm pratonton ni.. jd sekarang biler aku berdiri sebagai vip dan pengkritik.. aku tak nafikan yang aku sgt teruja... lg2 lepas dpt tawaran kerja ni, aku terpaksa potong rambut.. jd kirenye aku memang dtg sebagai org baru la.. eheheheheh.. something la gak.. dulu aku berdebar dok belakang backstage tu.. now aku relax sambil makan2 kat bilik vip.. ahahahah..... ironi3....



jd mlm tu aku dtg sebagai pengkritik.. degan rambut pendek aku... semua nya ade 13 persembahan... tarian india, tarian asli, nyanyian solo, nasyid, boria, band, dan seagainya.. aku menggunakan segala ilmu yang aku ade dalam memberi komen bg memberi satu panduan untuk mereka yang akan mewakili kolej pertama ni.. aku sendiri teruja.. sbb aku dulu antara org yang masuk sampai 5 6 acara untuk bantu kolej menjuarai acara kaseluruhan.. dan tahun lepas.. kolej pertama berjaya mendapat juara keseluruhan festival seni.. tahun ni, aku nak gak mereka dapatkan dan kekalkan kejuaraan tu...

anyway.. tq kepada pengurusan yang sudi panggil aku.. aku harap komen2 yang aku berikan ari tu dpt bantu kolej pertama.. aku suke giler kalau kite dpt juara sekali lgi... insyaallah...








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...