Sunday, January 25, 2009

Permulaan 2009 yang mengasyikkan


"No Exit"

Syaron Syarafina aka Fina aka Putih aka Faridah


ni lak kitorang nye production manager, Mira Giler.. haha

hahaahah.. this is our final project for our studies.. which is persembahan teater yang kami sendiri kene manage n sediakan semua keperluan. dr skrip, carik pengarah, lokasi persembahan, tarikh persembahan, pelakon,. sinografer, budjet, sume la... dr a to z.. kire ni tugasan akhir kami setelah 3 tahun belajar dlm bidang teater ni la... btw untuk group aku, ade 5 org... aku, mira, fina, ila ngan safri... aku, ila ngan fina akan jadi pelakon. safri tu sinografer dan mira sebagai production manager... setakat ni kami semua tiada masalah dengan proses... cume latihan jek yg masih tak tentu... sbb kami dah out of jadual ni.. sepatutnya latihan dan kene intensif.. tp baru dua tiga kali.. ye la sbb masing2 bz.. tapi takpe.. kami akan usaha yg terbaik.... 2009 ni memang membzkan.. semuanya sbb teater ini.. btw kami akan mempersembahkan sebuah naskah yang tak ramai berani nak bawak iaitu, No Exit... akan aku bgtau sume biler nak dipertontonkan nanti


Lentera Timur


aku gembira gile lately... ntah tak tau nape.. banyak gak yang best2 berlaku/terjadi kat aku... penghujung 2008, aku disuapkan dengan Lentera Timur, album terbau Siti Nurhaliza. maybe its not a big deal, tp pada aku, aku memang ceria dengan kehadiran buah tangan terbaru idola aku ni.. hari2 aku aku isi dengan hayunan vokal siti yang tak lapuk dek makan masa... ketepikan semua kenegatifan yang dilempar, sebagai peminat merangkap pendengar, if aku suke, its more than enuff rite? hahahaah....


Anugerah Seni Makum 2009


masuk jek 2009, aku dijemput untuk ke anugerah seni MAKUM08 di JB. aku dicalonkan mewakili um untuk katagori individu terbaik. agak terkilan kerana setelah aku sampai disana , yang aku dpt tahu, um anta aku sahaja sebagai wakil. so byk2 award mlm tu di sapu oleh u lain, upm terutamanya. tp syukur alhamdulillah, aku berjaya menerima anugerah bonang emas Lelaki. anugerah tertinggi untuk individu yang bergiat aktif dengan seni makum dan dalam masa yang sama cemerlang dari segi akademik. sekurang kurang nya naik sedikit nama um.. walaupun satu anugerah jek...

lepas tu,


Festival Seni

yeah seperti biasa untuk setiap kali kedatangan tahun baru, universiti malaya akan disambut dengan kemeriahan festival kesenian yang menjadi tradisi kami iaitu festival seni.. sepatutnya seperti biasa festival seni akan diadakan pada naik sem atau awal bulan satu la senang ckp, tp dek kerana pengurusan yang (**), ia ditunda ke tarikh yang membawa masalah kepada ramai manusia.. iaitu bulan 3.. mana nak final projek, mana nak study, asgment lgi, kelas.. hah hadap jek la tu sume.. yg penting jgn di sesal.. buat sehabis baik.... tp yg best, ni la festival seni yang aku bz nak mati. mana nak join teater, mana nak ajar nasyid, kene paksa masuk tarian sbb takde penari lelaki, mane nak handle manifestasi puisi yang tak start2 lagi, mana nak carik lagu untuk solo inggeris... tp perancangan awal nampaknye trganggu. aku akn tengah bz ngan solo projek aku, jd mcm nyanhyian aku akan tarik diri la.. waaaa... kang banyak kang yang bunuh diri sbb tak puas hati kalau aku masuk... org um ni bukan leh caya sgt.. huuhuhu... then aku pun rasa berbesar hati sbb penyelia kolej aku ni selalu refer kat aku kalau ada pape... aku bukan ape. dah final sem ni ank gak rasa diri ini diperlukan.. bukan sebagai tangkap muat biler dah takde org lain.. kan3?... ehheeh... so walaupun jadual aku berkecamuk dengan berbagai rintangan, semangat festival seni tetap aku angkat... jadual aku disebabkan feseni bulan 3 ni memang mcm appe.. setiap malam aku ade dua ke 3 latihan.. kekadang dalm satu mase aku kene berlari ke 3 tempat... yela.. seni itu ilmu..


Bowling Sukmum09


ni lagi satu hobbi aku..... aku ni memang la kaki bowling.. sume pun tau... kalau ade si fina gebu tu.. sah2 kitorang akan utamakan bowling baru kelas... ahahahaha.. tu pun kalau kelas tu takde pape la... eheheh.. study 1st ma.... ahahahah sesi ni aku jd manager atau pengurus untuk pasukan bowling lelaki kolej kediaman pertama... satu penghargaan dalam keterpaksaan.... yela.. bile diminta untuk jadi pengurus sume taknak, lalu aku terima... dengan hati senang... setakat ni semuanya berjalan dengan lancar.. segala pemilihan pemain sudah selesai. walaupun terdapat beberapa perselisihan (kasf.. aku mintak maaf..!!!).. tp so far su me ok.. ye la aku tak pandai nak mengurus2 ni.. jd aku wat la sehabis baik.. so setakat ni aku letakkan diri aku sebagai peserta team... kitorang akan bertanding pada 9 dan 10 feb...heheheh.. di cineleisure damansara... aku sangat teruje sbb memang menjadi makanan aku bowling2 ni.. walaupun aku tak power mana.. ahahaha.. yg penting semangat setiakawan tu kan.. eheheheheh.... btw thanks to zaim..!!!!!

Dean's list award

alhamdulillah... sekali lagi aku bersama rakan2 lain, dianugerahkan anugerah dekan.... yela.. dah penat2 usaha nak dpt kan best result kalau department tak bg pape memang tak patut la kan.. walaupun hanya sekeping sjil, pada aku dah ckup untuk membuktikan betapa aku dihargai.... pada 21 jan 09, diadakan penyampaian anugerah dekan sesi 07/08 sem 2 dan sesi 08/09 sem 1... jd ramai gak la yg dapat.. petang tu sume ade 40 org penerima... including me... alhamdulillah sekali lg.. terima kasih pensyarah pensyarah ku...


The Untold

ni lagi satu tanggungjawab aku sejak akhir sem lepas dibawa ke awal sem ni.. aku terima tawaran kawan aku Aliya Natasya, untuk menjadi pengarah untuk muzikal mina drama untuk diorang punye dinner tahunan.. aku memula tolak sbb dgan kebzan aku yang lain, aku takut tak dpt nak handle.. tp sket2 lama siap gak.. aku rasa puas hati sbb byk yg aku wat... direct, edit musik sume... dan sokongan dr budak2 farmasi pun bagus. actors.. gud job.... alia, thanks ek sbb percaya kat bakat org yang tak seberapa ni... hahaahahah.. takpe... at least beri aku peluang untuk belajar menjadi pengarah kan....

7 comments:

RiZaL HaShiM said...

congrat2!!!
tgk dr kebizian ko pun aku da nmpk kredibiliti ko utk merangkul anugerah seni MAKUM tu...
syabas my fren...
hehehe(",)

Fairuz Selamat said...

erk.... ngade la ko ni kekadang..!!!! aku mencoretkan keindahan hidup aku..

bukan kebzan/... ahahaahah

Miss Atie said...

owh no..fairuz mganas...
apaiii yelp meeeee

Fairuz Selamat said...

ala atie.. fairuz ni baik la.. apai tu bukan leh caya sgt....

Miss Atie said...

bile masakah anda on9 dan mreply?
ahhaha
dgn atie jgn nk nyorok
atie nampak laa...
cess off hp kaa?
jum r kuar...
ahahahha!!

Fairuz Selamat said...

anset td abis btry... ni baru pas mandi... sebelum mandi td terus reply... 12.30 ek... ehehehe jgn lupe bwak xtra money.. kfc..!!!

jacker said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...