Thursday, April 5, 2012

Proton PREVE



Ha a... ini dia model terbaru proton yang dah boleh kalau korang nak order... just rm500 untuk booking.. Proton PREVE.. aku rasa sebutan dia "PRIV" kot... dr nama tu.. dah gempak gak la..... leh la bawak g international... nama SAINTIFIK model ni kod P3-21A.....ok sebelum korang fikir mungkin ini adalah salah satu model tempatan yang mungkin takde byk beza dgn model2 sebelum ini... dgn kata lain korang dok sibuk nak complaint or bandingkan dgn jenama luar... ni ha... spec dia... siap dia bandingkan dengan VIOD dan CITY... toyota dan honda.. hamek kau...... terduduk jap aku baca... ok ni dia kat bawah ni...

 

ok kan?..... gempak la gak..... sume lengkap da.. harga pun tak la mahal.. standard dia kira murah la kan.... paling aku kagum TORQUE dia... sdap tu nak speed tu ehehhe.... 

"Pengarah Urusan Kumpulan, Datuk Seri Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir, berkata nama baru model itu, yang sebelum ini dikenali dengan nama kod P3-21A bermaksud bukti atau sudah terbukti kepada dunia bahawa PROTON mampu mengeluar kereta yang memenuhi spesifikasi ketat global. "Kami mahu menjadi pembuat kereta global dengan penampilan global, pemikiran global dan yang nyata memerlukan nama yang menunjukkan tahap syarikat itu hari ini dan ke mana arah tujunya di peringkat dunia."Oleh itu, kami memilih nama PREVE, yang juga untuk mengetengahkan syarikat itu selepas 27 tahun berada dalam industri automotif," katanya ketika sidang media di sini, hari ini. "
 


interior dalaman dia pun aku rasa mcm best.. sporty dan elegan... fuuhhh.. seriously.. aku dah mula suka ni.... tp an kalau tgok dia nye design.. proton dah mule pandang kepada style2 jenama asia... mcm aku tgok ni ade iras2... kereta keliaran hyundai dan kia... kan?.... mcm forte ade sket... bau2 sonata pun ade hujung2... CITY nye bayang2 pun ade sket.... ok la.. so far takde nampak copycat mcm INSPIRA... tp taktau la kang ade lak model mcm ni yg dah ada dlm pasaran... kalau tgok warna.. pun menarik.. ade KUNING... peberet gua maaaa... ade maroon... kalau ade putih sure gempak.. ofcourse la ade ahahahah....


heheheh .. setelah dipertimbangkan baik buruknya.. aku memang klasifikasikan PREVE ni sebagai percubaan berjaya .. kalu nak banding dgn INSPIRA.... aku rasa dpt sambutan ni... comey an?.. sporty.. and yet.. elegan....

PS: mcm nak rembat satu jek ni.....


2 comments:

Chikova_Airashii said...

cantik2..
saye suke purple,
tp utk kerete minat kaler kunin, same laa, sep3,,
ekekekee :)

::FAIZ:: said...

mmg cntk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...