Tuesday, April 3, 2012

Biler Dah Nak Pilihanraya






Musim nak pilihanraya memang antara musim yang aku rasa nyampah sikit nak keluar rumah.... dr zaman aku blaja dlu org asyik nak tarik aku suh wakil parti itu ini.. smpai la now ni aku dah berkhidmat dgn mcm2 sektor dlm malaysia ni.. well, politik itu memang smthing yang takkan tawar... ade je rencah dia.. tmbah itu sikit bagi masin... kurang kan ini sikit .. tmbah lagi itu ini.. ye  la.. masing2 parti inginkan kemenangan....tp tu la.. aku tergolong sebagai pemerhati je.. aku memang tak minat nak involve int his kind of thing.. semak kepala.. tp sebagai rakyat.. kita WAJIB amik tau.. itu yg aku belajar biler aku bercampur dgn banyak golongan... untuk membangunkan negara.. kepimpinan yang bijak tu sgt perlu.. dan untuk menjadikan negara aman, rakyat yang bersikap toleransi itu dgt penting.. senang citer dua dua pihak ade peranan.. satu je tak jalan... now ni musim gilihanraya dah dekat... akun sure jap lg.. belambak la spanduk la, poster la suume bnde segala tu akan di tampal di sana sini.... pastu giliran kita lak untuk buat pilihan sapa yang kuta nak 
untuk menerajui malaysia... pilihan semua di tangan masing2... apepun.. sebelum buat pilihan.. korang kene jd rasional dan pertimbangkan segala mcm fakta yg ada... sebb kalau dgr sebelah pihak aja.. memang kita akan nampak pihak lain buruk.... sb nye sekali korang undi.. korng yg menentukan hala tuju negara kita.. apepun.. aku harapkan keamanan dan kesejahteraan yg berterusan kepada malaysia tersayang ni... moga PRU kita nanti akan berjalaan dgn lancar dan TELUS.... ** tpi kan aku rasa apa kata korang undi calon kat bawah ni.. confirm malaysia akan terus gah dan makmur..!!!

OKBYE



2 comments:

dG said...

perghh. lama giler xupdet blog. =_=

Fairuz Selamat said...

hakhakhak

ini pun terpanggil seketika... harap2.. mampu tulis lagi ahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...