Friday, September 30, 2011

Akaun FB Fake.!

masa aku tulis ni... kul 12.30 tengah ari.. jumaat.. ahha tetibe aku terlintas... pasal perkara ni... iaitu.. akaun fake, atau gmbar fake atau ape sahaja yg fake berkenaan laman sesawang mukabuku tu.. aku bukan ape.. aku ade beribu kawan dlama tu.. semalam aku terpanggil nak selak2 sorang2 sapa kawan2 aku.. then aku perasan... bradpitt berbahasa melayu ade.... mcm2 ade.. yang mana biler aku bukak aku taktau sapa sebenarnye org tu.. tu yg buat aku hangin sket... bukan ape.. pada aku kalau nak berkawan biarlah ikhlas.. kalau dah gune gmbr artis then nama dah ntah ape2.. kita sndiri taktau sapa yang kita kawan tu.. kalau takat profile photo ltak gambar siti nurhaliza takpe lagi.. ni biler tgok semua gmbr.. gmbr itik la.. gmbr moto la.. gmbr klip kertas la.. gmbr empunya diri satu pun takde.. mcm ne nak percaya kan?

aku ada sorang kawan.. dok bercinta dengan pramugara katanya... dengan fb lah.. lelaki tu punye lah ansem.. di gambar itu lah.. baik budi bahasa... segala nye perfect la.. last sekali decide nak jumpe.. siap sebelum jumpe... pesan lg kat kawan aku " u terima i seadanya kan".... ok la fine.. sekali jumpe... jauh mangkuk daripada jamban.... org sebenar adalah umpama durian kalau nak dibandingkan dengan gmbar di fb yang umpama laici... korang nampak tak?.. dengan cerita2 yang semuanya tak betol. kata keje itu.. tp buat ini.. kata mcm ni.. tp abuk pun takde.... then mcm ne kita nak percaya... siap lepas kene reject dgn kwan aku... tulis kat status dia "kenapa dia tak boleh terima aku seadanya"... nak terima seadanya apekebenda.. awal2 nak kenal dah menipu.. dia yg tak terima diri dia seadanya... lg nak harap kwan aku akan terima dia...

hah ni lah yg aku maksudkan... aku pun bukan ape.. aku suke kalau kita kenal sapa dalam friendlist kite tu.. ni berangan jek la.. kita kawan dengn fasha sandha.. kita chat dengan ashraf muslim.. tom cruise komen gmbar kita... sekali sebenarnye mereka tu semua ntah dr ulu mana... beb.. org tak tertarik pada kita sb rupa semata2... be ur self.. ikhlas... ramai je suke.. ni dok fakekan akaun gune gmbr entah sapa2... pastu berangan nak dpt teman yg ikhlas dan jujur...

ps: Facebook baru ni aku tak suke!!!

5 comments:

TINTA GERIMIS said...

....salam..err..maaflah...soklan ni mgkin mnimbulkan rasa xselesa pd anda..err...emm..emm..er...
kenapa..emm...kenapa awak guna durian dengan laici sbgai prbandingan ea??:P

ahha..guro je..setujus sgt dengan entry nih..:)

http://habibah89.blogspot.com

Qzeqs82 said...

sgt2 setuju ngn entry ni...rmai yg menipu ltk gmbr ntah ape2..die sndri yg x leh trime diri die sndri..nsem x nsem, cntik x cntik, tu blakang kire..cintailah diri kiter seadanya..hehehehe

::FAIZ FARISH:: said...

betul tu... kadang2 tipu je lebih.. guna muka org.. huhu

mae said...

aku gune gamba kasut aku je. tak tipu tau tu mmg kasut aku hehehe

Che Kay said...

Che Kay tak suka2 fb yang baru ni tetap jugak guna. huhuhu (T T)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...