Friday, June 4, 2010

People + Heart = CHANGE



eheheeh.. aku rasa ni entri yg last la before aku out ni.. nak g gym jap.. peh fairuz selamat g gym tu.. wat pe?.. takkan sapu sampah lak wei.. nak menguatkan otot badan dan memantapkan tisu2 adan la weyh.. nak gak badan mcm bradpit ke.. mcm prince persia ke.. kan... huhuh.. berangan la ko fairuz.. hahaah...

back to the topic.. heheeh.. aku jangkakan saat aku menulis kisah ini.. kesedihan akan mendominasi.. tp aku ok jek.. aku senyum.. sambil sandar senget2 sket kat kerusi ni.. pakai baju melayu oren.. tulis dengan santai je beb.. eheheheh.. tp ape sebenarnye yang aku nak tulis... takde ape sgt pun.. cume kalau ade main point dlm entri ini.. ia akan berbunyi mcm ni

"sekeras mana kita berjanji.. kalau dah hati nak berubah... ikatlah pakai besi terkeras sekali... ia tetap akan terbelah"

kan3.. ehehe.. itu lah yang aku nak sampaikan... takde tuju pada mana2 individu.. takde nak siniskan sesape ke.. cume tu la.. kekadang hati orang kita nak paksa tak leh.. hati org kita nak turutkan sgt tak leh... sbb demi masa.. sume tu boleh berubah mcm tu je... dr suke jd tak.. dr sayang jd benci.. dr cinta jd curang... dr setia jd cerai.. dr kawan jd musuh.. dr kekasih jd single... kan3... susah nak paham.. hati ni antara objek paling sukar difahami.. ia ditentukan oleh ape.. i berdasarkan ape.. mampukah ia berpegang pada satu garis saja. tak leh nak komen... sbb mcm2 leh jadi.. kan2...

korang ade tak pengalaman yang seumpamanya..?

7 comments:

Syazana said...

hati + perasaan = tidak boleh diduga

FarhanaDr said...

Sedihnya baca entry ni abg ngah.. :(

Nur Aainaa Khairunnisa said...

ader...dan sedang mengalami....=(

Fairuz Selamat said...

syazana..
sgt setuju

hana..
jom nangis same2..

aaina
tak habaq pun...

♥dG♥ said...

yup. hati berubah. sy mgalami situasi yg sama skrg nie.

Nur Aainaa Khairunnisa said...

erk! kan dah citer dalam msg smlm...uhuhuu...nanti² kita citer smula la....uhuhuuu....

I.Hazwani said...

memang kena betul dengan jalan cerita hidup saya

daripada BFF kepada stranger:
dulu mulut cakap dea je lah kawan baik kite. MULUT je lah yang cakap. but the fact is orang lain BFF baru kite.

kami (mungkin saya) tk boleh terima kenyataan yang kami (mungkin saya) semakin berjauhan, dan lama tak contact.

dea ada BFF sendiri, same goes with me. tapi susah nak terima realiti kami tak serapat macam dulu.
friendship yang terbina selama 6tahun dan hubungan kejiranan yang dah empatbelas tahun tu, mcm hilang begitu je.

janji nak sklh same2 but end up akhirnya saya dengan sklh saya, dea dgn sklh dea.
dkt sklh sy, org yg saya benci SANGAT dulu tu lah yang akhirnya jadi kawan baik saya.

*mcm lari tema entry je HEHEHE*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...