Friday, June 11, 2010

Lelaki HARAM Berfashion.!!!

huh.!!! aku memang sakit hati kalau ada yang cakap pasal bnda kat atas tu..!!!! outdated tol kelajuan pemikiran dia.. well.. aku tetibe je bangkitkan isu ni.. bukan ape.. aku takde kene mengena pun dengan ini kisah.. tp aku ada la merasakan isu ini sepatutnya bukan lg ISU.. kan.. ade la beberapa org perempuan.. dan juga lelaki.. yang aku tak tau masalahnya kenapa.. tp dok mengata para2 lelaki yang bergaya ke office ni.. lgi2 biler bekerja di agensi kerajaan.. daaaaaaaaa... perlu ke.. as long baju dia tu tak langgar peraturan.. apa lah salahnya pun kan..

nak dikuatkan cerita.. aku pun dalam golongan yang suke bergaya gak tu.. tp takla sampai butang baju pun nak kene LV... kasud nak kene PRADA.. belt nak kene ARMANI.. tak3... cukupla.. baju aku tu fit dengan badan aku.. punya kaler dan material menarik dan tahan.. then aku akan gayakan dengan akesori tmbahan.. yang BIASA saja.. mcm jam dan vest.. pada aku ini biasa2 aja.. kan2... lain la.. kalau aku pakai kemeja pink satin.. tie ade labuci... baju kalau pakai selain dr yang harga 300 keatas kulit aku jd ruam ke ape.. hah tu melampau la...

(ini gambar tiada kaitan..!!)

berbalik kepada yang kononnye isu td.. aku pun taktau la.. aku rasa dorang ni ada unsur2 cemburu iri hati sket kat org2 yang suke bergaya ni.. ye la.. si lelaki pakai baju fit sket dr biasa... dikatakan suke nak menayang2 badan... lelaki pakai kasud formal bergaya yang tirus sedikit ke hadapan, dikatakan balik nak g berjimba la tu... set rambut agak stylo rather than sikat belah tepi, dikatakan nak bajet ansem.. perempuan pakai baju fit sedikit dr longgar dikatakan saja nak tunjuk cutting body.. perempuan letak mekap sket dikatakan nak menonjol cantik.. aduiii...!!! pecah lapan anak telinga aku ni...!!! bior jek la weyh..!!! bukan mereka menggangu kerja korang pun.. lain la kalau bos bagi kerja.. tp dia dok mekap2... bos panggil meeting tp dok nak kemaskan baju segala. hah yang dah effect kerja mcm tu takpe la kalau nak dijadikan bahan pun.. !!! hisshhh..

ni lagi satu.. yg lebih tepat kepada tajuk di atas.. kalau lelaki bergaya sket je.. mula la ckp sekarang ni lelaki sejati dah pupus.. sume nak tayang bergaya.. dan mcm perempuan.. weeeyhh.. bukan pun mengenakan gincu dan celak bagai.. kalau takat lelaki pakai perfume.. baju yg fit kemas rapi... seluar pun material cantik... muke bebas kilatan.. itu semua penjagaan diri la.. dan juga aspek yang boleh meningkatkan keyakinan diri.. bukan dok nak jd perempuan pun... aduiii... sakit2....

AKU NAK PAKAI SELUAR PINK<, KEMEJA HIJAU, TIE BIRU... MAMPU?

20 comments:

StingRay said...

oiii...ko pun bergambar dalam tandas jugak?


hahahhaaa..

Nur Aainaa Khairunnisa said...

"AKU NAK PAKAI SELUAR PINK<, KEMEJA HIJAU, TIE BIRU... MAMPU?"

nak komen pernyataan ni jek...MAMPU²! isnin pakai g opis k...;p

Cheq Tun said...

giler bangla kalau encik fairuz pakai. dah macam trafik lite.

Manusia ni penuh dengan hasad dengki bukan leh tgok org cun sikit.

Judiene said...

aku sokong 100% dlm hal ni
jom wat grup kt fb!
hahahaha!

||| PöJìé PööH ||| said...

Ada lagi ker beb org yg kecoh² bila lelaki bfeseyn sikit? NOwadays kat KL xdelah.. Xtau la kalo kat kg kann..

Love,
PojiePooh Abdullah

Lazyf said...

btulbtulbtul...gaya itu melambangkan/mewakili imej,ketrampilan serta pembawakan diri seseorang...pakai jer aper yg nk dipakai asalkn bersesuaian dengan masa, tempat dan keadaan...

Anonymous said...

keje gov mmg leceh sket... igt tak mase 1st day kiter dtg lapor diri, org JPA tu ckp kiter kene konsevatif...haha...

btw, fairuz vest ko x formal k!!!=)
-Farid

Afzainizam said...

Untuk tatapan sahabat semua
WELCOME.WORLDCUP  
╔══╦══╗╔╦══╗  
╚═╗║╔╗║║║╔╗║    
╔═╝║║║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║╚╝║    
╚══╩══╝╚╩══╝
SAY.NO.JUDI.BOLA
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam lama betul tak ziarah cozz ade buzzy sikit lah maaf ye lambat sampai blog kamu ye…

diorang tu suka jaga tepi kain diorang... tak heranlah sebenarnya diorang jelous tu...

beb penampilan biar macho beb... jangan ingat pompuan aje kena berfeyen dan bergaya..

Fairuz Selamat said...

stringray
hahahahaha.. ko aja aku weyh. ahahah

Fairuz Selamat said...

aina
waaaa.. tarik balik..
taknak2...

Fairuz Selamat said...

cheq tun
aahahaha
tarik balik./.
taknak pakai..
ahahahahah
dah la putrajaya tu byk trafllite

hahaa

Fairuz Selamat said...

judiene
wat group ape?
lelaki bergaya?

hahaah

Fairuz Selamat said...

pojie
dah tak ramai
tp byk je lg
huh..
arghhhh bior aje!!

Fairuz Selamat said...

lazyf..
kan// asalkan tak melanggar peraturan....
kn3,,,
yg penting gaya.!! yeahhaaaa

Fairuz Selamat said...

farid
hahaaha
yup u r rite..
itu gak yg diberitahu..
tp tu la..
aku nak gak gaya2 sket ni.. bg kompipen sket
heheeheh..

tak formal ek...
lllaalalalala

Fairuz Selamat said...

nizam
kan..
lelaki gak leh bergaya kan...
asyik pmpuan je balon sume

Nur Aainaa Khairunnisa said...

takleh!!!!! terlajar kata n menaip n publish dah takleh tarik....bukti sudah ader...akan ku tuntut!!!!

pearl apple said...

ermm...ok what laki yang suka bergaya,baru nampak smart,sedap je mata memandang..tapi laen lar kalau yang metroseksual tuh,aku mang pandang pelik sikit mula2 tuh..lama2 ok lar,x dak lar yang peliknya..=)

bidadarihijau said...

dah lme rasenye xlepak2 sini...blog bersawang jugak neh..huhu..btw tahniah record lagu kat johor hrtu..

Zamri A. said...

Lawak btol isu2 camni. I don't think it's wrong for men to look good. In fact it's one of the recipe to climb the career ladder too.
*blogwalking.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...