Monday, December 28, 2009

Casting Filem Hanyut

alaaa... tak ingat tarikh la.. bilerr ek.. hurmmm. isnin lepas kalau tak silap.. 21hb dec kot..hahaah.. aku pergi ke casting untuk filem hanyut.. ni pun diberitahu oleh kawan ku, syarafina abdullah... dia la yg ajak aku pergi.. aku pun dtg la.. slot aku kul 2.30...

sedikit maklumat.. filem ini adalah filem yang dikeluarkan oleh production house tanah licin. Tanah Licin Sdn. Bhd.. eheheh.. filem ini merupakan sebuah filem berlatarkan zaman melaka lama.. sekitar tahun 1800an.. heheeh.. agak mnarik la pada aku... ia akan diarahkan oleh penggiat seni yang sgt aku kagumi, Uwei haji Shaari

dan aku telah mengcastingkan diri aku dngan watak Dain.. watak utama gak la kot.. cerita ni emnarik.. sbb ade byk bangsa dlm tu..a da org melayu.. penjaajh.. pedagang.. matsale sume la... heheeheheh.. da aku tak keseorangan.. aku sebarkan jugak maklumat berkenaan casting ni.. dan antara kawan aku yg dtg pada masa yg lbh kurang sama ialah syidek.. ataupun syahidah.. ehehee.. dia dtg n terus dr kuantan koran tau.. semangat kan.. bagus3.. suke org mcm ni.. heheehehe



syahidah @ SYIDEK @ She-Dead..


btw sistem pemilihan untuk watak dalam Filem Hanyut atau dalam bahsa inggerisnya Finding Nina ini agak menarik.. selain drpada pemilhan muktamad yg dilakukan oleh pengarah sendiri, org ramai boleh mengundi dilawan web berkenaan.. ia akan diberitahu kelak...



ini kawan aku tu.. sharon syarafina abdullah.. heheeheh

btw guys.. wish me luck.. eh tp dah lepas pun casting tu.. takpe3.. korang doakn la aku terpilih ek.. mana tau ade rezeki... berpeluang gak aku join filem.. this is my 1st casting actually.. ahhaah.. doakan ar guys..!! tq.!!!


8 comments:

Zuewairy said...

cayolah.. ade rezeki dpt la tuh;)

syIDek~ said...

hahaha..semoga kita berjaya..

Farhana said...

Apai panda.. Gud luck okeyh.. Pasni jadi yg popular di kalangan yg popular laa.. Heehee.. ;)

ain hatikristal said...

wah..semangatnye apai..
wish u dpt watak tu..huhu!!

Fairuz Selamat said...

zueweiry
makasih dude.. doakan ek

Fairuz Selamat said...

syidek.. i bru tau yg g casting sume org filem kot.. kite doa je byk2 k.. aahahahah insyaallah

Fairuz Selamat said...

hana chipmunk...
eheheh insyaallah
ade rezeki akan berjaya
dn sudah tentu rakan2 blogger tersayang tidak kulupakan

Fairuz Selamat said...

ain.. ahahah saje cube nasib.. sbb kawan ajak.. heheh doakan ek.. makaseh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...