Wednesday, September 16, 2009

Shoping With S


mcm biasa pada setiap hari isnin.. aku dpt cuti dr lthn teater kan.. then last monday... 14hb sept 09.. aku duk2 umah jek.. bangun awal lg.. dlm kul 10.. then bosan.. taktau nak wat pe.. umah takde org.. abg aku keje... aku duk depan dinding.. dinding tengok aku, aku tegok dinding.. tetap takde pape yg berlaku.. jd ku pun memikirkan apakah nak keluar ek... decide2 punye la decide sampai ke petang.. then aku msg kawan aku nina nak kuar tak.. sbb si Esther jak aku kuar.. dan juga si khairee dan jga si shue.. lepas decide.. kami plan nak g sg wang.. tp aku tak dpt amik si nina.. sbb ku lalu bukit langat...



ini dia si Esther.. yg short hair ni.....



then aku gerak dr umah pun dlm kul 3 mcm tu... aku terus ke area klcc.. mau ku ambil ini anak, si Esther.. dia bru balik meeting dr dmai... then dia trun train klcc... aku melangok jap tunggu dia.. si shue lk gagal dihubungi.. sbb dia ke midvalley dlu mau beli bag... pastu esther dtg dlm kul 4 mcm tu... kami terus ke sg wang... nasib baik jem tak truk.. then g parking dan terus masuk dalam...

kami masuk jek.. terus kami meluru ke deretan kedai2 di sg wang tu.. tp sebenarnya.. mood nak membeli belah tu takde lg.. sbb lapar giler ok... jd kami cuci mata jek dlu.. hah btw.. ni bukn shoping raya pun.. memang kami shoping nak crik keperluan mana yang sudah tiada... jalan punya jalan.. aku mcm mals nak beli sgt.. tp si esther start dlu... dia beli satu baju cantik giler... then pg ke satu lg kedai.. dia beli 4 baju satu seluar... giler... menanah mata aku tgok.. aku ape lg terus la maluru crik apa yang leh dibeli...

hhaahah..

then jalan punye jalan.. banyak gak la kami shoping petang tu... ni antaranya....






sebenarnye pada ari itu.. aku hampir terlupa nak berbuke.. hhah.. oleh sbb aku ngan si esther ni asyik ckp bahasa sabah, seorang budak kedai kasud mase kami ngah plih2 kasud.. dia tanye.. kami ni melayu ke ape ek... then dia just nak gtau dah masuk waktu berbuke.. ahahah.. menjajau ko.. terus cepat2 bayar kasut kat kdai yg name dia tu summit.. haahha.. then trus crik kedai mkan.. crik punye carik.. akhrnya kami decide makan kat depan greenbox... ape ntah nama kedi tu... ni yg kami berdua makn..










aku lupe ape name makanan ni sume.. sbb memang pelik nama dia.. tp serius aku ckp.. memang sedap.. dan harganya murah ok.!! korang kene try... memang sedap... yg mcm sup tu sebenarnye curry tau.. green curry.. sedap giler... try arh,....

then lepas makan.. kami sambung shoping.. beli punye beli.. sampai kul 10.. kedai dah tutup... jd kami decide balik dlm kul 10 tu.. terus anta si esther... aku pun drive la pulang ke rumah.. sampai umah.. mcm biasa.. snap3.!! ni dia antara barang yang aku beli hari tu...


shorp pant... sedap giler ok cutting dia.... uhuhuhuh


ingat afgan ngan nuar kamarudin je suke kumpul shirt petak2 ni


ni lak singlet B.U.M untuk ltihan


yg ni memang aku suke... cntik kan guys... nike warne hijau lumut.. aku nampak terus aku beli ni.. suke giler aku warne diaaa

yg ni pun aku suke... ni B.U.M gak.. tp actually aku nak yg lining bawah dia tu warne gold.. tp tkde size... aku amik yg ni.. smart kan...


jd sekian sahaja laporan aku untuk kali ini.. haahahahah.. sebenarnya mcm tak ckup masa... ye la pose kan.. nanti lepas raya aku nak shoping sket lg.. ade beberapa kelengkapan yang aku rasa tak jumpe lg.. kene dapatkan.....

6 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

shopping x hengat donia...awas lo =P

Syahmi Mohd Isa said...

bestnya!!!

ayusyuhara said...

dah macam karangan..hahahhaha..i kasi half mark jerkk..bahasa terabur..wakakakkaka

NoraJoey said...

eh kenal c esther ka??huhu..bah kim slm ma dia...dui dan dan ajhe aku ckp sabah....ckp ngan dia norajoey kim slm..lama tak tengok die..n dh lupe bile last time jumpe die..kenal dia pun sebab oiam..huhuhu....kecik jerk dunia..pusing2 org ni kenal org ni..n org tu kenal gak ngan org ni..huhuhhuu

Esther Applunius said...

Fairuz selamat!!!! Wah dibikinnya esei cerita kita haritu ya.. Kelas... Aku rundu kau lah fairuzzz.. Bagus2 kamu sana ya..

Esther Applunius said...

Fairuz selamat, aku rindu kaulah... Apa kabar mu? Nah baru saja sy baca cerita karangan kamu ni.. :( sangat merinduii mu.. Kirim salam hidung kau ya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...