Tuesday, September 15, 2009

Review Popeyes




review kali ini berbeza kerana ia buka review tentang album atau filem atau show pentas.. tetapi tentang satu restoren fastfood terbaru, Popeyes. last two weeks, aku kuar ngan Biyan, Atie ngan Nina.. jd setelah puas memikirkan mana tmpat nak berbuka pose.. kami memilih untuk berbuka di tempat makan baru ini.. kepada yang nak g sini tp tak sure kat mane.. setakat yang aku tau la ni.. ni jek la cawangan yang ada.. di midvalley megamall. di lg floor.. berhadapan dengan McD... kedai dia mcm meriah2 mcm tu.. sebelah dominos... jd sbb masa aku pergi ari tu adalah hari kedua dia buka.. aku nak la wat sedikit review... harap2... lakulah tempat ni.. mcm apa yang aku lakukan kepada kfc ngan dominos (perasan ni.!!)

ok.. secara keseluruhannya.. dia lbh kurang mcm kfc gak.. set dia pun lbh kurang.. ade set 2 ketol ayam, 3 ketol ayam.. ade set shrimp... ade gak set burger.. lbh kurang kfc kan.. cuma kalau kfc ade roti, dia ade mcm brownies.. mcm biskut tp lbh lembut.. plihan air dia pun lbh kurang kfc gak.. ok terus kepada review ringkas aku ni..



Ayam

secara kasarnya, lbh kurang dengan spicy shicken kfc.. tp apa yang aku leh simpulkan.. ayam di popeyes ni lebih light.. kalau kfc dia mcm heavy sekt rasanya dan pembikinannya.. di popeyes ni rasa, rempah, minyak ke ape sume... dia mcm lbh light dan lebh "biasa" rasanya dr kfc.. minyak juga mcm kurang aku tgok.. ayam dia lbh kering sedikit dan rangup mcm biasa... jd siapa yang suke rasa yang lbh ringan, aku rasa pilihan ayyam kat popeyes ni menarik.. rasanya dia, mungkin berbeza sedikit dengan kfc.. tp masih boleh dikatakan sedap... cume aku rasa kalau tambah sedikit pedas.. mungkin lebih menarik...



Kentang Putar

untuk kentang putar ni lak.. ia lbh berat dr kfc nye.. kalau kfc nye kelihatannya cume kentang ngan sos nye je kan.. ni dia mcm menarik sket, sbb kentang dia tu mcm biasa, tetapi sos dia tu mcm sos kentang yang berinti.. dia mcm ade cebisan sayur ke hape tu.. dia mcm berempah sket rasanya... jd rasanya mcm heavy sket berbanding kfcnye



Sayur

hurmm.. aku tak suke sgt... kombinasi rasanya mcm tak begitu menarik.. entah kenapa aku rasa mcm tak sesuai jek ngan selera aku.. dan ini diakui oleh 3 lagi kawan aku.. tp tak tau la kalau ikut selera org lain, mungkin sedap... dia lbh kurang kfc.. tp dia lbh berempah rasanya... mayonise dia pun mcm lain sket rasanya.. mungkin aku selama ni mkn kfc nye jek.. jd mungkin amik masa nak terima selera baru ni.. nak kene g lagi ni..



Dekorasi

cemerlang... gabungan moden dan klasik inggeris.. aku rasa dekorasi dia berjaya.. aku suke gabungan warna merah dan oren/.. pastu ade kerusi yang berwarna kayu dan warna tanah.. memang bg impak yang mendamaikan... tampat duduk dia pun leh tahan ok la.. tak serabut mcm kfc kat mid tu... cuma aku rasa kalau wall photo tu dia bg gambar2 mcm gambar tampat asal popeys ni ke, gambar owner dia ke.. atau gambar lama2 ke.. mungkin lbh menarik... and mungkin satu idea menarik kalau letak mcm simpleh gmbrajah sejarah popeys ni.. n kenapa name dia popeys... kan3?



so itu dia serba ringkas.. korang leh la g cube.. mcm fairuz setakat ni selera masih lagi kuat bertapak di kfc.. kene g cube untuk beberapa kali lgi kat popeyes ni.. amna tau leh kurangkan keobsesan kat kfc kan... korang kene try... menarik sebanarnye.. depan mcd mid valley megamall ek...




1 comment:

NoraJoey said...

i dah g popeye gak before puasa haritu..but i g popeye kat sunway pyramid...but agak mengecewakan..sebab i rase smua yg i mkn tak menepati cita rasa..still kfc the best...i pegi bertiga..n ketiga-tiga kami pun rase smua bende tak kene..yg best deko restoran die jerk la..mmg menarik..makanan hurm kureng ngan selera i..maybe org lain oke kut..yerla selera kan lain2..apa pun sape nk try better g try sendiri jgn amik 100% komen org..rase sendiri br tau oke ker tak..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...