Sunday, May 3, 2009

Review Untuk Keputusan AIM16


Secara keseluruhannya, aku boleh katakan, keputusan aim kali ni menyamaratakan yang lama dan yang baru.. kenapa? sbb ada katagori yang aku rasa artis tu patut menang, tp artis lain menang.... memang biasa la kan majlis anugerah kat masia ni.. selagi ade mase nak dipertikaikan, selagi tu ade bnda yg boleh dipertikaikan.. yelah.. nak carik majlis anugerah yang menyamai ramalan sratus% memang takde la kan... btw ni dia komen aku tentang keputusan aim ke 16 ni

1- aku mulakan dengan sitinurhaliza. memenangi 4 anugerah.. vokal terbaik, album pop etnik terbaik, album terbaik, dan susunan muzik terbaik. secara dasarnya, aku rasakan Lentera Timur jauh lebih baik dr 4 anugerah ni. aku emmang dr awal rasakan, kulit album terbaik dan lagu pop etnik terbaik dalam lagu boleh dapat... tp... mmm ok la tu.. takkan nak bg semua kat siti kan...? ulang lagi sekali "takkan semua nak bagi pada siti kan.."... ahahha.. ok la tu.. untuk semua zoners... tq sbb dtg and support siti even siti takde... ni ganjaran untuk kite yg setia dan yakin dengan siti... memang LT adalah yang terbaik..

2- artis baru terbaik, MUH menang.. takde pertikaian.. pada aku diorang memang bagus. muzik yang segar, persembahan bertenaga setiap kali show. gubahan muzik yg bgus.. mereka memang layak menang.. cume byk sgt berita negative tentang attitude kump ni.. aku taktau betol ke tak.. yg pasti aku akui mereka ni bagus


3- vokal terbaik lelaki. secara rasionalnya dalam otak aku, hanya bob dan resh je yg layak menang.. kita jgn bgi sebab lagu popular atau tak. atau mungkin sbb aizat cipta lgu sendiri dia menang... tp nilai secara pro. reshmonu lontaran, kawalan dia sgt style. and yet, sgt bagus. bob?,, what i can say, he gave his best for cinta terhalang.. sume pun bleh dengar kan.. lontaran superb, kawalan superb, teknik superb.. what else?.. no, i have no idea at all when aizat diumumkan menang award ni.. untuk lagu "lagu kita?"... i don't think so guys...

4- Hujan... album rock terbaik dengan lagu rock terbaik.. hurmm.. secara jujur aku terkejut gk.. sbb aku memang jangkakan butterfingers lor.... untuk lagu rock terbaik tu.. haiiyaaa.. sgt terkejut ok... have no idea how they can win lor... really..... tp takpe la.. kite keluarkan statement tipikal aim, "juri hanya menilai yg terbaik"



5-misha omar.. yup malam tu selain siti, memang malam misha... dengan 4 anugerah yang agak besar. lagu pop terbaik, lagu pop etnik terbaik, album pop terbaik dan lagu terbaik. setelah kerjaya nyanyian misha agak suram kebelakangan ni, anugerah ni mcm tetibe memanaskan kembali namanya. untuk pop etnik aku tak rasa mule2 nafas cahaya yang akan dpt.. tp entah la... untuk lgu pop ok la.. tak de saingan sgt.. album pop? sebenarnye aku tak tau pun album penuh misha dsn dipasarkan.. serious tak tau... adakah dipasarkan hanya untuk aim? no idea.. no idea at all..


6- Rossa...ok la.. katagori ni memang sengit dan memang calon2 sume terbaik.. aku akan puas hati kalau sape2 menang pun... aku suke matahariku. komposisi sgt bagus. vokal bagus. gubahan muzik pun bgus... ayat ayat cinta pun bagus. tp aku prefer matahari ku. lbh segar dan menonjol.. tp ayat ayat cinta tak membenarkan aku mempertikaikan kemenangannya tu sbb lgu ni pun bagus gak

itu jek la secara generalnya aku komen untuk beberapa anugerah utama aim kali ni.. ye.. byk untuk dipertikaikan.. tp ckup la untuk aku bersyukur siti telah menang.. aku ingatkan sekali lgi, aku bukan mhukan siti menang hanya kerana aku peminat berat dia, tp lentera tiur memang hasil yang baik...

APA KATA ANDA..?


11 comments:

Eddy Walker said...

misha mmg layak pn menang sumr award tue... segala bakatnyer akhirnye diiktiraf oleh aim... ct mcm biase, always da'best.... yuou go gurlz..........

Fairuz Selamat said...

yup... dan tq to the composer la.. misha try so hard be4, dan bru sekarang dia dpt genggam trofi aim. sebanyak ni.. bagus la for her... siti? ehhee like usual.. hse gave her best to us... and industry gve the best to her...

eye^na said...

la tak tau ke album misha dah kuar...siannya...apapun...tahniah pada seme pemenang...huhuu.....=)

Fairuz Selamat said...

ha a tak tau.. sbb dr dulu dia asyik kuarkan single lepas aksara.. tu yg lama sgt dekat 3 tahun kot.. tu yg taktau tu.. hehehe cngratz gak pada sume

eye^na said...

tahniah²....=)

Nur Farhana Abdullah said...

Wow.. Blh jadi pengkritik AF7 nih, x pn OIAM.. Haha.. U go fairuz.. Heehee.. =p

Fairuz Selamat said...

hhaahha.. tu baru komen biasa la farhana..... kalau komen sbg org seni lg lain tu.. ehehheheh.. memang nak sgt jd pengkomen af atau oiam... sbb kekadang sakit hati tgok pengkritik diorang.

darkbleeding said...

MISHA IS DE BEST..AFTER 7YEARS IN TIZ INDUSTRY, SHE DSERVE 2 WIN..CONGRATE!!!U MAKE ALL OF UR FAN PROUD OF U..

Fairuz Selamat said...

yup.. akhirnya bakat mosha diiktiraf di aim... good for her rite... btw cinta adam dan hawa better than nafas cahaya kan?...

ajie said...

Erm... bagi aku la... AIM16 ni lebih baik la dari ABP, cuma yang xbestnyer, pemusik bebas banyak yang x join la... Cuba la AIM next year try buka pada pencipta lagu yang amatur.. aku rasa lagi la Dinamic AIM nanti. try buka pencalonan untuk single la plak... tau-tau je la... nak buat album bukan senang kan... hahaha.. buat single je yang mudah... anyway.. xde single baru ke bro?...

Fairuz Selamat said...

hurm.... ade benarnye apa yg ko ckp bro.. tp itu bezanya aim ngan abp... abp dinilai oleh peminat, aim olrh juri pro... pemuzik bebas?... mmm.. kene ade kuota gak la.. sbb kalau dibuka bebas.... memang kacau nanti bro.. sbb pemuzik bukan seratus dua kat msia ni.. tp, sebenarnye, aim memang buka untuk pencipta amatur.. cume dia kene daftar dengan rim jek... atau mengikut pandangan aku, kene buat katagori baru.. mcm pencipta baru terbaik ke... kan... actually untuk single pun boleh sekarang... untuk lgu terbaik mcm tu.... boleh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...