Saturday, May 2, 2009

Keputusan AIM16..!!!


1- Artis Baru Terbaik – Artis
RESULT : Meet Uncle Hussain
2- Persembahan Vokal Terbaik Di Dalam Album (Lelaki) – Artis
RESULT : Aizat – Lagu Kita
3- Persembahan Vokal Berkumpulan Terbaik Di Dalam Album – Artis
RESULT : Raihan – Assubhu Bada
4- Lagu Pop Etnik Terbaik – Komposer/Penulis Lirik
Nafas Cahaya – M.Nasir – Loloq – Misha Omar
5- Album Nasyid Terbaik – Artis/Produser
RESULT : NOSTALGIA NADAMURNI - RABBANI
6- Lagu Nasyid Terbaik – Komposer/Penulis Lirik
RESULT : Bila Nur Melimpah Di Hati – Asri Ibrahim – Ito Lara – Rabbani
7- Album Rock Terbaik – Artis/Produser
RESULT : Hujan – Hujan – Noh Hujan
8- Lagu Rock Terbaik – Komposer / Penulis Lirik
RESULT : Bila Aku Sudah Tiada – Noh Hujan – Noh Hujan – Hujan
9- Album Pop Terbaik – Artis / Produser
RESULT : Misha Omar – Misha Omar
10- Lagu Pop Terbaik – Komposer / Penulis Lirik
RESULT : Cinta Adam Dan Hawa – Azmeer – Loloq – Misha Omar
11- Lagu Hip Hop Terbaik – Komposer / Penulis Lirik
RESULT : MENTERA BERADU - MALIQUE FEAT M. NASI
12- Album Inggeris Tempatan Terbaik – Artis / Produser
RESULT : President – Joe Flizzow
13- Lagu Bhs Melayu Terbaik Yg Dipersembahkn oleh Artis Luar Negara
RESULT : Ayat-Ayat Cinta – Rossa
14- ALBUM HIP HOP TERBAIK
RESULT :O.K [MALIQUE]
15- Lagu Inggeris Tempatan Terbaik – Komposer / Penulis Lirik
RESULT :KL Streets – Malique & D’Navigator/Malique (Malique feat Lah Ahmad)
16- Album Cina Tempatan Terbaik – Artis / Produser
RESULT :Will Be Good – Will Ng/Cheng Lee, Will Ng & David Koon
17- Lagu Cina Tempatan Terbaik – Komposer / Penulis Lirik
RESULT :Man Jiang Hong – Alex San/Ah Guan (Man Jiang Hong)
18- Album India Tempatan Terbaik – Artis / Produser
RESULT :Ethirrpaarkiren – Anbarasan & Anuratha
19- Lagu India Tempatan Terbaik – Komposer / Penulis Lirik
RESULT :Ethirrpaarkiren – Anbarasan/Divya Saraswathy (Anbarasan & Anuratha)
20- Video Muzik Terbaik – Pengarah
RESULT :Kerol – 1000 Tahun (Mahu Hidup) (Butterfingers)
21- Lagu Terbaik
RESULT :Nafas Cahaya
22- Kulit Album Terbaik – Pereka
23- Rakaman Album Terbaik – Jururakam

Anugerah Wirama
Habsah Hassan


And Finally...!!!!

24- Susunan Muzik Terbaik Di Dalam Lagu – Penggubah
Pada Cintanya – Dato’ Siti Nurhaliza & Audi Mok

25- Persembahan Vokal Terbaik Di Dalam Album (Wanita) – Artis
Dato’ Siti Nurhaliza – Di Kayangan Kita

26- Album Pop Etnik Terbaik – Artis/Produser
Lentera Timur- Dato Siti Nurhaliza

27- Abum Terbaik
Lentera Timur- Dato Siti Nurhaliza



15 comments:

Syahmi said...

yeahhhh...ct deserved it...

~ AkOo DaN DuNia PSikO ~ said...

ape ni apai...CT kalah lagu pop etnik terbaik kpd lagu yg tak dpt masuk pun akhir AJL nih...isk2...tak puas ati tul aku...saper JURI AIM ni hah??? saper hah???? meh akoo nak rotan dia nih....!!!

Fairuz Selamat said...

tau takpe..!!!!!!!!! aku sgt la kecewa... untuk dua katagori sebenarnye... satu nye untuk kulit album terbaik... satu lgi untuk pop etnik tu..bukan menafikan lagu misha tu.. tp lagu tu gagal ke ajl.. so meaning to say, its not god enuff... plus, di taman teman sgt kontem yg indah, di kayangan kita sgt klasik.. aku rasa pelik giler... roy... ko g sumbat judge tu ngan batang microfon trofi tu...

~ AkOo DaN DuNia PSikO ~ said...

ala..aku nak kater kecewa pasal kulit album, tak gak sbb CT tak tersenarai akhir pun..so, myb ada kriteria tertentu kot misalnya kena tunjuk seluruh badan mcm Nikki tu baru dpt masuk list...hehe..mentang2 Ct nmpk mata ajer, tp mata tu 'sesuatuh' tau! huh!
tp, sib bek album terbaik CT menang gak..abes kepala KJ aku pusing2 kan sbb gembira sgt..hahaha
hah, maner judge nyer??? bak mai aku sumbat ngan batang microfon yg faizal tahir pgg td..huh

Fairuz Selamat said...

tol3... aku taktau pasal ape.. sbb roy kuli album terbaik dinilai secara total.. secara layout keseluruhan.. tu yang aku bengang tu.. dan mata siti tu sesuatu bukan cm album yg sgt klise mcm yg lain.. bengang aku.... ahahah... kenapa.. ko ckp ngan kj. kalau siti kalah td, aku bom korang2 buerdua sekali... eheheh.. tu ha.. yg tengah lintas jalan tu.. tu lah judge dia/.. g kejar cepat

~ AkOo DaN DuNia PSikO ~ said...

ala...aku kat tingkat atas la...tak sempat nak terjun..aku pass baton kat ko ajer la..hehe..tp, bosan gak ah persembahan AIM mlm ni...aku rindu nak tgk persembahan CT mcm ABP aritu..huhu..Misha Omar tersilap masuk lagu ek? berubah muka dia masa tu..huhu
tp, aku suka lagu CT, Cinta Ini..CT nyanyi ms Jom Heboh last week...best nya...tp, tak layak nk diangkat kat AIM plak ek? pelik...

Fairuz Selamat said...

hhhaahha.. terlepas baton tu.. takpe la biar kj jek yg amik.. ahhahaha... aku tak tgok aim td... takde show yg best ke? memang effect kan kalau siti yakde... lain aura show tu.. eheheh/... owh cinta ini ek.. actually one of my fav dlm album tu.. wei.. ko tak beli lg ke albu tu.... lagu tu tak layak dicalon sebb ciptaan komposer luar...

~ AkOo DaN DuNia PSikO ~ said...

owh, yeker? aku pinjam kwn2 ajer...tp, smenjak ade tenet ni, aku download lagu dia kat youtube, pstu convert jd MP3..hehehe..tunggu aku keje ar, baru mampu beli album rm29.90 nih..huhu
aku tgk td, yg boleh tahan pun Misha Omar la, tp tak terasa kemuncak psembahan dia la...tp, vokal dia makin best..
tp pembukaan tak best, tak hangat..M.Nasir nynyi lagu baru kot, lagu mcm dikir..aduhai...lemah ajer lagu tu..penutup, MUH gabung ngan HUjan, tp tak terasa serasi ar..
Tp, Saida lawa gak td..comey ajer ddi amik trofi utk CT..hehe
hah, ni apsal lak tak tgk AIM ni??? ni kalo ko tercalon nnti, malas ak nak tgk plak! hehehe

Fairuz Selamat said...

ko ni.. nanti g beli tau album siti tu.. tak rugi la beli lor... duit scholar tu bukan ape sgt tolak rm29 tu.. huh..!!!!! owh yeke.. td ramai ckp misha nye show ngan muh ngan hujan yg best.. lain2 biase jek... heheeh.. aku kene siapkan repost la wei... aku dpt ticket tp tak g... gegeegge... nanti ko kene tgok aku dlm aim.. ngan undi aku.. eheheh ade ke undi.. eehhe

~ AkOo DaN DuNia PSikO ~ said...

bile la ko nak msuk AIM nih..adui, bjanggut aku nunggu nih..hehehe...undi tu kalo ko masuk OIAM 4 lar...hahaha..Tomok bley menang, takkan Apai takleh kot..gerek ah...huhu..Go APAI Go!!!

Fairuz Selamat said...

hehehe.. aku memang impikan masuk aim ni roy.. kalau misha kata dah dah 7thun tunggu.. aku jd artis dah 10 tahun kot... tp rezeki blum ade.. isyaalllah.... oiam?.. aku memang nak try masuk la.. tp setiap kali sesi audition dia mesti clash ngan hal lain.. ehehhe

~ AkOo DaN DuNia PSikO ~ said...

pergh...baguz2..aku bsemangat sokong ko nih..kalo CT menang aku pusing2 kan kepala KJ, kalo ko menang ape plak aku nak pusing kan ek??hehehe...
hopefully ur dream is not just a dream, but a fact..aku tertarik bc satu entri pasal Tomok kat blog saper ntah..
katanya, Tomok deserved dpt kejayaan ini setelah lama dia mengharungi ranjau anak seni dan pelbagai cercaan..malah dia sanggup bermula drp 0 demi capai impian..drp 'TOMOK' dulu yg dilabelkan sbg loser, kini TOMOK dah menjadi lonjakan paradigma anak seni...aku tujukan khas gak utk ko APAI..

Fairuz Selamat said...

aku pun ade bace gak.. yup.. aku sama2 muncul ngan tomok dlu.. aku pun sama ngan dia.. tp atleast dia pernah meletop... aku rasa dugaan aku lg berat.. aku dgn qface dulu, mcm aku dpt.. aku ngan antz pun tak tahna lama... aku pernah pk nak stdy terus, malas nak nyanyi.. tp biler masuk um, diorang ckp aku ade bakat.. jgn siakan.. tu yg wat aku semangat.. yes.. aku akan cube yg paling aku mampu.. sekarang ni aku nak try lakonan ngan teaching people bout seni.. byk gak aku dpt masuk um ni..

~ AkOo DaN DuNia PSikO ~ said...

tp meletup Tomok, aku rs penuh dgn kedahsyatan..pasal dia kena baling batu ms wat persembahan, pastu dituduh gayboy..aku dgr citer tu, tp ms tu rs padan muka kat dia..sbb poyo sgt..hehehe
tp tu dulu..skrg, tgk semangat dia, aku rs tu yg dunia seni kita perlu...
aku tak tgk lg ko, tp drp cara ko, aku rs ko pun amat bersemangat..cuma, peluang pasti akan ada nnti dan ko kena rebut dgn usaha..
pasal blakon, aku tak tau sbb tak penah tgk ko..tp, kalo ko ade performing nnti antara bln 6-7 ni, gitau ah..aku praktikal ms tu, so senang nk turun KL hujung2 mingu..
nway, i wish u all d best n gud luck in watever u do...gerek ahh..hahaha

Fairuz Selamat said...

hehehe... the same to me too. sbb aku dlu tak sepemes dia dulu.. tp mase ngan qface dulu.. ko nak tau apa yang aku kene?.... aku dituduh gay.. aku ditud ade aids... aku ditudu pakai susuk nak sedapkan suara.. aku dituduh guna bomoh nak naikkan aku... family aku sekali dituduh menyerang syarikat rakaman... teruk woo.. more than that... org yg wat tu siap hantar kat semua wartawan suruh siarkan.. nasib wartawan tu tau aku mc ne... byk woo cbran aku dlm dunia seni ni.. cume tak diketengahkan jek.. tp serius tgok tomok, memang bg aku semangat... aku suke tgok dia betol2 semangat nak kan kerjaya seni dia naik... aku akan cuba gak... ko rajin2 masuk lawan biru aku ni... aku akan update apeape show aku.. ehehheh.. maakasih wei

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...