Monday, March 23, 2009

Kejuaraan Kan Ku Bunuh Cinta dan Semangat Gejolak

kelakarians..!!!!

tengah tunggu result..!!


segalanya selesai.. keputusan telah diketahui... ada yang melonjak kegembiraan.. ada yang terduduk kesedihan.. ada yang mengakui kekurangan masing, tak juga kurang ada yang umpama rumah siap pahat berbunyi....


bagi diri aku, tanpa menafikan kesedihan yang berbuku di hati ku, aku sangat gembira setelah meminjamkan kejuaraan kepada pihak lain, kami sekali merampas kejuaraan itu... alhamdulillah.. permulaan yang sangat baik untuk kolej pertama dan juga momentum yg baik kepada tenaga kerja kelab lakon astar..... skrip hasil nukilan Idham Hadi, Kan Ku Bunuh Cinta telah menjuarai acara drama pentas kali ini... bagaikan kemenangan hatrik apabila kami merupakan persembahan pertama untuk acara ini, dan seterusnya menjuarai acara ini.. alhamdulillah... selain kejuaraan utama, pelakon utama, akmal azam, mendapat pelakon lelaki terbaik, skrip ini juga menggondol anugerah skrip terbaik dan juga mendapat pengarah terbaik untuk Idham Hadi..... bagus.... even aku menjangka farini yang akan mendapat pelakon pembantu wanita terbaik... tp tak kisah la... rezeki itu tuhan yang tentukan... aku sebagai warga astar sangat berbangga dengan kemenangan ini.. tahniah ate, tahniah abg idham, tahniah team kan ku bunuh cinta.... apepun situasi yang aku gambarkan sekarang ni, aku nak korang tau yg aku sangat berbangga dapat join teater astar dan aku sangat suke dengan kemenangan korang.. sgt suke..!!!!

Gejolak????



" saya JAY... lulusan harvard, dalam bidang criminal justice.. saya masih bujang... tapi dah tak teruna lagi... saya di masukkan ke sini diatas tuduhan merogol. dan kesemuanya ada 27 kes... "


hurmmm very dispointed.. plus frusterated.... kenape? sbb kami tak dpt ape2... melainkan anugerah keseluruhan di tangga ke empat...... kami tak bersyukur? takkk... kami memang bersyukur dengan apa yang kami buat dengan apa yang kami dapat.... tp kekecewaan ini memang aku tak dpt singkirkan.. semalam tu aku terus terusan memikirkan apa yang aku dah buat dalam gejolak sampai begini.... 5 org pengarah kolej lain jumpe dan ckp, fairuz dalam kesemua show teater untuk feseni kali ni, kau punya yang paling entertaining.. ko punye yang paling berjaya ikat penonton.... diorang gak ckp, fairuz, kau buat yang terbaik, kemungkinan besar untuk pelakon terbaik... mmmmmmm by komen dlm fb aku pun, aku rasa korang tahu... tu la.. kami tertanye2 kalau almost 90% mengatakan kami lbh baik dr kolej itu, dr kolej ini, jd apa silapnya, dimana kurangnya sehinggakan kami tak berjaya... kami tak jangka no 1.. cume mungkin ke-3 sudah cukup baik..... walaubagaimanapun, jgn salah sangka,. aku tetap bersyukur dengan apa yang ada, dengan apa yang diberikan...



komen juri ade mengatakan ade team yang mcm buat sambil lewa.. adakah itu ditujukan kepada gejolak?... yup aku merasakan sebegitu kerana semua kolej buat yang gempak2 kecuali gejolak sahaja... bagaimana kami harus jawab kenyataan ini, sedangkan kami ibarat budak baru yang hanya mengikut ckp org besarnya sahaja... jd kami diamkan diri.. tiada komen..

tp takpe lah... ramai yg msg aku ckp, gejolak menang di mata penonton.. berbekas di hati penonton.. itu sudah cukup baik untuk kami.. lg pun apa lagi yang kami mahukan kan, astar sudah menjuarai feseni kali ini untuk acara teater..!!!! yeeehaaaaa.......

sekarang masa untuk memikirkan acara lain yg lebih patut aku pentingkan....

ps: gejolak sepatutnya dihargai....



keputusan acara drama pentas festival seni 09

Juara - kolej pertama A

Naib juara - kolej 12

tempatke-3 - kolej 5


Pelakon lelaki terbaik - kolej pertama A
pelakon wanita terbaik - kolej 5

pelakon pembantu lelaki - kolej 5

pelakon wanita pembantu - kolej 5

skrip terbaik - kolej pertama A

teknik terbaik - kolej 12



12 comments:

HasYimie.. said...

tahniah fairuz.... sy sampai dtc... gejolak ngam2 baru je satu saat bermula... so kire dpt tgk dari mula... memang best giler... kelakar sikit ade, sedih pun ade.... tahniah semua....

Fairuz Selamat said...

makasih hasyimie..!!!!! yes.. we all satisfied dengan gejolak.. even tak dpt award ape2.. tp so far byk penonton suke ngan gejolak... dah ckup best dah...

Miss Atie said...

yeahhhh yeahhhh bowling jum

Fairuz Selamat said...

jom..!!! ajak la rmai2... kim tu.... ezham ke.. biyan... ajak sume

aqmaal said...

yikes? buat sambil lewa? hmmm

see, kita pelajar. maka yang mengajar lebih berhak. xnak komen lebih ttg pandangan mereka. Lagipun, mereka yang lebih banyak makan garam dari kita. bukan kita

tapi, pernah lihat pementasan di tempat lain x? props pun x banyak, bukan each item dalam scene tu dibina untuk dilihat dengan mata kasar. yang penting penyampaian, simbolism dan impak. jadi apa yang sambil lewa sebenarnye?

sangat x faham. sangat x faham.

pernah pegi tengok pementasan dari uni lain x? juga simple. x banyak pun props fizikal. oh semakin hairan

tapi, saye tak berhak le nak kate lebih. cume seorang teslian sesat dari fakulti pendidikan uni malaya saje :) amek drama pun untuk satu semester saja. pegi tgk teater pun sekadar yg dijemput dari luar negara, bukannya ke luar negara.

NVM fairuz, rezeki Tuhan banyak :) u got other performance jugak what.. no hal :D

neway tahniah pada yang lain. kalian menghiburkan ahaks!

Fairuz Selamat said...

tu la aqmaal...
dah buat yg terbaik.. dan ramai suke gejolak... itu dah ckup bagus untukkami...
rezeki tuhan tak bg, mesti ade sebb kan... takpe...
kite usaha lagi lain kali...

zaffirazaini said...

hek eleh... aqmaal cam poyo jek... 'buat POKOK' untuk props pun tak jadi... sib baik ada idea ku pi gergaji pokok betul belakang maktab dulu... Hmm.. aku dan kenangan teater... hehehe

fairuz.. dah tulis tentang sirah junjungan... dah baca blum? hmm..

azlan said...

it was indeed a really great stuff (in my humble opinion)..
Mmg sangat (kuasa infiniti) best...
Brilliant.
Great actors...
Props, minimum yet very effective (let me guess, the bingkai kayu represents the past mistakes that u all committed ke? What a brilliant symbolism. Love the idea)..
The message.. about making choice, sangat fresh on how you guys tackle the issue (making choice when you actually has no choice).. Wow.. great! Sangat menjana minda..

Of course ada kekurangan e.g. the audio/ suara yg kadang2 x dengar.
But overall, it is a brilliant performance...
Really wish u guys menang tapi xde rezeki.. xpe la.. but u guys still menang di mata audience...

quote 'thanks aqmaal and azlan for supporting me? (supporting me?)' unquote.
Response: Yup, we really supported u that night.. hehehe..

Fairuz Selamat said...

ok zaff..
ni nak g bace ni..
semangat ni.. eheheheheheeh

Fairuz Selamat said...

azlan...
thanks k......
kamimemang try wat yg terbaik..
dan u know what, hampir sume penonton yg dtg ckp kami best..
tu dah ckup baik...

fairuz dah tau pun sbb kenapa kami kalah...
sbb gejolak dulu hakim2 tu dah prnah tgok mase dipentaskan kat um beberapa tahun dlu...

sian kitorang kan..
btw, thanks tau.. nanti dtg lg 26hb..!! nasyid.!!! wajib.. ajak sume classmate asas vokal..

aqmaal said...

ye, saye peminat fairuz poyo. anta- anta message konon mengaku orang lain :P

fairus!! i looooooove you!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! marry me!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaa!!!

agak2 kalau mase nasyid kitorang jerit macam tu ok x? eheks

Fairuz Selamat said...

aqmaal peminat saya..!!.. yahoooo.. lepas ni bleh ponteng kelas teknik temuduge.. bleh dia uruskan kedatngan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...