Tuesday, February 3, 2009

DTA...Debat Terbuka Acap.. eh silap ASTAR...


posto..! posto..! posto..!! hehehe ni entri terbaru aku... dan kali ini berkenaan debat terbuka astar.. atau singkatannya DTA..... untuk kamu2 yang tak tau ape itu dta.. dta ni adalah satu pertandingan debat terbuka antara itp semalaysia yang dianjurkan oleh kolej kediaman pertama.. ASTAR... kire mcm tradisi gak la... selama aku ade kat um ni ni kali pertama aku terlibat secara lansung dengan DTA.. walaupun sekadar sebagai RUNNER (diatas kertas tertulis sbg runner)...

so untuk sesi 2008/2009 punye penganjuran ni, bermula pada 28hb jan dan tamat secara rasmi pada 1hb feb... time cuti2 raya ciner ni kan... aku pun sehari jek balik umah.. sempat la pekena udang masak merah kakak aku.. then chiou balik um blik.. waaa rindu kat anak sedara... tak sempat jumpe..

so 28h tu bermula dengan sesi pendaftaran peserta yang datang dr segenap lapisan universiti di malaysia.. sumenye ade 40 penyertaan... sebagai runner aku ditugaskan untuk handle satu team.. aku dapat team UNIMAP.... heheeh.. so mlm tu kire sesi suai kenal ar... tp belum ape ape pun lg, dah ade berite x gembire sbb beg salah sorang peserta yang aku jaga ilang mase pendaftran.. waaaa.. dah la wat pengumuman takde sape pulangkan... kene la budak tu pinjam baju kawan2 dia.. ahhahaah

ok kite citer pasal dta lak... sepanjang dta ni takde pape yang di luar jangkaan berlaku la.. sumenya pada aku berjalan dengan lancar... sedikit2 masalah tu adat la... yang penting kalau kite dah stress mcm ne pun, sumenye kembali pada rumpun yang sma.... menginjak pada udara yang sma.. jd tak de masalah...

berkenaan dengan peserta lak.. aku rasa ok jek.. takde la yang demand tak tentu pasal ke ape.. ye la kolej kami ni kolej usang... jd nak menyediakan kelengkapan terbaik memang agak susah la.. walau mcm mane pun kami cube usaha memberi yg terbaik

haaa... tentang usul lak... secara keseluruhannye, aku puas hati ngan usul yang diutarakan.. tak nampak la mcm usul yang sah2 berat sebelah.. (yeka..!!) ehehhe.. paling aku suke ialah usul, gosip mengangkat artis... ahahahahah kalau aku yang berdebat tu, jage la pihak lawan.. aku laserkan.. haahahahah...

setelah berlalu semua pringkat, pentas final menyaksikan upm(b) bertarung dengan mmu... dengan usul hitler mampu bantu palestin... dan usul telah ditolak dan kemenangan telah berpihak kepada mmu... pendebat terbaik juge kepada pendebat mmu yang bernama agak mengujakan bg aku iaitu myer iyyenman...

tentang team aku lak, ok jek takde masalah.. aku try berkhidmat sebaik mungkin.. sakit perut, aku belikan ubat... gastrik, aku dapatkan pil.... haus, aku belikan air.. takde kamus, aku lari jap g pekan buku carik.... yang penting diorang puas hati.. eheheh walaupun setelah 6pusingan kami hanya berada di kedudukan 28.. kami puas hati kerana rata2 yang join adalah junior... ehheeh makasih wahidah, bedah, saiful, afham... semoga kite jumpe lg...

setelah abisnye debat ni, pada 1 hb adalah tarikh untuk peserta cekout.. eheheh... kitorang dah free la hak sket... tp rindu sebenarnye suasana waktu ade peserta luar ni.. meriah semacam jek.. byk kawan jumpe.... kat toilet memang saat paling meriah.. ahahaha... dengan berebut shower room nye.. ahahaa

walaupun aku bukan ajk dta.. aku dapat rasakan aku betol2 tolong.. sb ape, nak jage name kolej kan.... aku puas hati dengan penganjuran kali ni... harap masalah2 kecik tu tahun depan dapat diperbaiki... aku dah la sem akhir, puas hati gak la sbb sekurang kurang nye aku dapat join aktiviti kolej.. hahaahah

p/s- izat ngan ejin, pasukan aku ranking lebih tinggi dr ko ek.. amin punye team pun bawah aku.. eheheheheh.. yeehaaaa

p/s- sume yang bertegur ngan aku pertama kali dlm dta ni, jgn segan silu nak tegur aku.. aku ni payah sket nak tegur org.. wakakak

p/s lg- amin, jgn lupe lirik lg.. kalau tak ko disingkirkan dr ukhwah astar

p/s lg2- gambar akan di upload kemudian..heehhe

9 comments:

HasYimie.. said...

( aku dah la sem akhir, puas hati gak la sbb sekurang kurang nye aku dapat join aktiviti kolej.. hahaahah ) ayat dr fairuz...

ehm... KURJAS 09 tak nak join ker ???

kpd amin... jgn lupe lirik... kpd rakan sepasukan nasyid yg lain, kene sentiasa bersedia untuk meng cover, time yg lain nyanyi... kot2 terlupe, bole la tlg sambung heheheh...

Fairuz Selamat said...

hahhaah..... nak join kurjaz leh...

hasyimie gtau fairuz detail dia.. tarikh sume tu
then bleh fairuz tgok jadual mcm ne...

bukan taknak cover, tp kami tak jangka.... memang time tu fairuz nak nyanyikan jek, tp tgok amin mcm sedia jek.. biar la.. sb rata2 tak nampak amin lupe lirik.. hehe

Miss Atie said...

ahahahah adoiiii ni rupenye angkara kebizian anda..wkkakak..

jeles kejap dgn statement ni

sakit perut, aku belikan ubat... gastrik, aku dapatkan pil.... haus, aku belikan air.. takde kamus, aku lari jap g pekan buku carik...

aahhhhhhhhhhhhhhhhhh

Fairuz Selamat said...

hahahaha... nak wat mcm ne... nak jd runner kumpulan yang erkhidmat sebaik mungkin... heheheheeh.....

bulard said...

yg penting aku rase seronok jd runner n jage team ukm(b)..hehehe...

Si Perempuan Melayu said...

"walaupun sekadar sebagai RUNNER (diatas kertas tertulis sbg runner)..."

minta celahan!! :p

keh3 hamba tau maksudnye ape..

tp kanda..

terima kaseh jugalah sbb byk membantu dgn berlari pecut.. Allah je dpt balas.. mkn besar bole gak, tp mintak kat acap.. hehehehe

anyway mmg puas ati sesgt dah final year dpt wat ni kan?

( :

Fairuz Selamat said...

tak laaa...

org tak bermaksud ape2...

sbb once jd runner, org kire ahl dta gak...

so no further komplen..!! heheheehe

tak la puas hati sgt sbb tak ckup byk... yela..

kalau join seni jek, walaupun sampai wakil malaysia.. mana nak dipnadang kat kolej ni..
awakakaka

Si Perempuan Melayu said...

perghhhhh ayat last tu kalo satu kolej dgr mesti sentap..

hehehehe

:p

Fairuz Selamat said...

haaa.... memang kot.. biar dia sentap...!!! ye la.... seni tu hiburan semata2...

takde kepentingan..

sedih..!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...