Wednesday, February 18, 2009

" the curious case of benjamin button "


hari tu.. ahad... aku lepas latihan yang memenatkan kat pusat kebudayaan tu, aku terus berlari g mid... heheeh.. dah janji ngan nina nak g ngok wayang.... citer benjamin button ni.... eheheh... dah lama dah janji nngan nina ni nak kuar... tp tak terkuar2.. ye la... aku bz mcm ayam goreng... mane nak kuarnye.... ok3... actually, aku tunggu citer benjamin button ni dr bulan 10 tahun lepas lg korang tau... sbb aku dah tgok trailer dia kat mane ntah... sbb kat us tayangan dia 25dec08.. jd aku menunggu ar... aku suke sbb citer ni paparkan satu masalah yg memang lari dr cerita yg biasa kite tgok..... ehehehe.. jd hari ahad lepas tu, aku ngan nina terus ar pergi membeli tiket untuk tgk citer ni walaupun ramai hell yg beratur tu... menakung aku tunggu situ..... takpe3... hari ahad kan... heeheh
ni la nina... yg sebelah tu iwe... takde kene mengena ngan entri ni

ok secara keseluruhannya, aku suke cerita benjamin button ni.... walaupun plotnye agak slow dan klimaks dia tak cukup mengujakan.. tp still aku suke.... sbbnye, aku ni suke tdo tgok wayang tau.. even batman pun aku tdo.. tp citer ni walaupun plot dia memang slow, tp aku tak tdo.... tp ade gak la berpuluh2 kali betolkan duduk.. ahaha... cerita ni best.. paparkan kisah seorang lelaki yg lahir dalam tumbesaran yg terbalik.... sangat unik.. korang kene tgok citer ni.... kire citer ni mcm diari... diari kepada benjamin button tu.. citer ni sgt best.... sgt menyentuh hati....

ni babak dimana mase memula, benjamin ni dilahirkan. mak dia mati. biler ayah dia tgok dpt ank mcm ni. dia tinggalkan kat rumah org.. kire dia buang anak la...

ni la pmpuan yg jaga benjamin. mase ni benjamin dah 7 tahun... tp dia mcm org 70 tahun kan....

hahahah. tgok.. org lain dr mude ke tua.. tp dia dr tua ke mude....

mase ni dia 10 tahun....

citer ni bermain dengan perasaan.. byk citer yg best mcm harry potter ke, batman ke, tp abis mcm tu jek.. kiter kuar panggung dengan perasaan yg puas hati ngan citer tu.. tp citer benjamin button ni tak.. b g aku la... aku kuar ngan satu perasaan sayu.... even pada awalnya aku rasa seronok giler org jadi tua, tp dia jadi mude...... tp sikit2 kite dapat selam betapa terseksanya nya dia....

di pertengahan umurnya, dia berkahwin.. segala nya berjalan lancar. tp semakin lama, dia mula risau .. apabila dapat anak jek, benjamin button ni tinggalkan rumah... beberapa tahun lepas tu, dia pulang ke rumah... bayangkan... dia jumpe isteri dia dan anak dia... tp dia ngan anak dia dah mcm adik beradik... sedih giler time tu...

part last sekali paling aku suke n sedih giler.... isteri dia yang dah tua, jage dia balik yang jd bayi balik... korang leh bayangkan, isteri mendukung suami yg jd seorang bayi yg uzur... fizikalnya bayi, tp rohnya org tua.. mase bayi tu tutup mata nak meninggal, aku sedih giler......

huhuhuh... so, aku boleh bg 4.5 bintang kepada filem ni.... aku suke ngan persoalan yg dipaparkan.... iaitu, kecantikan tak semestinya satu yg baik. dan takde keindahan yang berkekalan.. bersyukur la apa yang kite ade.... jangan mencari yang tak ada....



9 comments:

Miss Atie said...

cesss itik btul kak nina..
wat dating x hajakkk..
aghahahaa

nina said...

awak...
benjamin ngan makwe die tuh xkawin lar..
dorang cume duduk sekali jerkk..
kater xtido mase tgk...
huhuhuhuhuhu..

Fairuz Selamat said...

owhh.. ha adiorang tak kawin.. ahahahhaah.. diorang duk serumah jek.. ala kire kawin la tu.. ade anak siap dah.. eheheheeheh

tp perasan tak, muke brad mase dia mude tu mcm muke org?

wakakakaakak

kan atie kan?

Miss Atie said...

hahahaha perlu ke?
smua mcm dia..cess :p

Fairuz Selamat said...

ala atie.. tak leh ke

nina said...

wat???
macam awak???
jap2 carik baldi nak muntah..
aisehh atie... sowi ar...
nie pn plan tetibe... itupn da xlarat nak majuk2 lagik da.....
next time kter kua sesame k..
hehehehehehe..

Fairuz Selamat said...

ala nina
tak ke..
bukan lebih kurang ke/...
sbb tu org bela rambut panjang.. supaya takde org sama kan lg..
ehehehehehe

nina said...

uweeekkk!
uuueeekkk!

awak btanggungjawab ntk lap sumer muntah org nieh!
huh...!

leh la blah...
wakakakakakaka..
minggu depan kua lagi nieh!

Fairuz Selamat said...

hahahaah.. jeles ar tuh.. nak wat mcm ne.. bukan org mintak dilahirkan begini.. wakakakakak

eheheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...