Monday, February 16, 2009

aku simpati dengan mas af..!!


huh... aku pun kompius seketika kenapa aku nak tulis entri pasal mas af ni... tp lepas aku terbaca cerita tentang dia, aku rasa simpati sgt... mungin aku tak rasa apa yang dia alami, tp aku dapat rasakan bagaimana keadaan yang dia tempuh dan bagaimana dengan keadaan diri dia nak menempuhi situasi tu...

dr cerita dia tak puas hati dengan pengurusan, pastu tak puas hati ngan pihak polis katanya, dan dia wat kacau di balai polis, dan akhirnya ke wat tu.. aku sedih giler.. aku rasa tak patut dia dapat beban tu sume.. di awalnya, aku rasa dia ada impian sama ngan org lain, artis lain, nak kumpul duit untuk keluarga dengan menceburi secara serius bidang seni ni... tp nampaknye, rezeki tak berpihak kkepadanya... ye la bertahun2 menunggu nak ada album, tp tak muncul2 gak.. memang ar stress kan.. dengan tanggungan dia lagi, iaitu anak dia... dah la kat kl takde sape2... aku simpati sgt... aku taknak komen panjang2 tentang hal ni... tp aku rasa banayk pihak yang memainkan peranan penting dalam menentukan situasi akan berpihak kepada jalan yg mane. positif atau negativ... dan byk pihak juga yg terlibat dalan menjadikan situasi ni berlaku, termasuk mas sindiri.. jd aku doakan yg terbaik... aku nak sgt enda ni selesai.. aku taknak tgok mas mcm tu.... dan pesanan kepada astro... untuk af yang akan datang.. pilihlah calon yang betol2 terbaik dan layak... taknak dikemudian hari timbul lg, artis mee segera, artis tak laku, artis tak bole jual....

peace..!!!!

10 comments:

Miss Atie said...

yeahhh klu tgk melodi mgu lepas..lg dasyat..siap dgr dia cam mjerit kt wad tu...cian sgt..btul2..astro sumtimes cari muke boleh jual tp bakat xleh..at last mcm2 jadi...

biyan said...

sian jugak ;((

Fairuz Selamat said...

yup.. tgok yg terjerit2 tu.. memang sedih ka.. simpati sgt.. sian kat mas...

tu la.. nak jd artis bukan senang...

♥ [a]r[a]b[e]l[l]a ♥ said...

hmm yela cian die..mangsa keadaan
bintang realiti makin ramai kononnyer afta msok nasib terjamin bole jadi artis ingat glamer pasal kerjaya tup2 glamer kerana bender2 mcm ni..xpe la hope mas will be ok soon..

zaffirazaini said...

dugaan.... nak jadi PA pun bukan senang... hehehe...

Hmm... nak melawat dato'CT kat Lipis malam esok...

zaffirazaini said...

Yup... perlu ada ketahanan mental dan hati yg kuat....

nak jadi PA artis pun tak mudah... banyak belajar dari PA dato' CT...

Kesian DCT... maybe akan ke Lipis esok...

Sorry terjah blog.... ahaks!!

Jgn ponteng kelas Teknik Temuduga lagi...=p

Fairuz Selamat said...

jd artis bukan satu tugas mudah.. org kat luar pandang yg manis jek...
tp hidup sbg artis ni byk sgt yg perlu kite korbankan...

papepun... dokan yg terbaik untuk mas...

ehehhe mane ade ponteng..!!!

RiZaL HaShiM said...

kesian gak aku tgk mas nih...haish...ini laa dugaan nyer kalu nak jd artis kan...kena terima je ler...hmmm...

pesanan penaja:
weh yus...biler ko nak letak chatbox kat blog ko nii...baru laa meriah...aku da letak daa...jgn jeles...hahaha...jom r meriah2 kan chatbox kat blog aku yer...ekeke(",)

Fairuz Selamat said...

tol tu.. bukan mudah jd artis...

eheheh chat box? jap aku letak

Pink Praying Mantis said...

nnt oiam 4 x nk join ke fairuz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...