Sunday, June 13, 2010

Aku Nak Beli I Phone 4..!!!


huhuhuh.. aku memang takkan pernah penat dengan handset ke gajet2 ni.. dr sekolah dulu.. duit show aku.. duit mak ayah bg.. aku abiskan buat beli bnda alah ni... kalau aku kumpul duit aku beli anset.. aku rasa dah takde masalah nak wat duit muka CIVIC weyh.. huuuuuu... membazir?... tak la.. satisfaction.... kan2.. rasa puas biler dapat sesuatu yang kite nak... tp ye la.. kene gak la berlandaskan kemampuan.. jangan sampai bergadai sane sini, sanggup hutang semata2 nak dapatkan kehendak... tu dah salah la... yang penting.. kite tak susahkan org.. kite takde susahkan diri sendiri.. then apa salahnya dapatkan bnda yang leh wat kite rasa puas... kan..

btw.. apple ada umumkan tentang iphone terbaru.. i phine 4... pehhh.. aku memang suke cutting mcm ni weyh.. memang smarttag je aku rasa.. slim.. mcm aku... OLED skrin.. so memang puas tengok vid ke.. pasti image wise.. sume pun HD. mampu ko?.. aku rasa nak angkat la.. tp memang costing la. aku rasa paling tak 3 k kot... hurmm.. kene pk bebaik ni.. ye la. sejak pakai kereta.. kene baya itu ini.. sume ni kene amik kire... tp sbb aku memang dalam fasa nak tukar anset... i phone 4 dah masuk dalam list aku.. ehehe.. korang mcm ne...??
  • Sleeker Body Design.
  • OLED Screen
  • Multi-Tasking. (use multiple functions at once without going in and out of apps)
  • iChat camera
  • 16G (basic) and 32G of memory.
  • Removable Battery.
  • Hi Definition Camera.
  • Hi Definition audio.
  • Hi Definition Camcorder.
  • Messaging light

I Phone 4 Promo video
video

Full Spec I Phone 4
General & Hardware
Date Announced 2010, 2Q
Network Technology GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
Hardware/Processor A4 processor
Dimensions (mm) 115.2 x 58.6 x 9.3
Weight (g) 137
Available colours Black, White
Screen Size 640 x 960 , 3.5 inch (Touchscreen)
Screen Color TFT , 16M colors
Menu Type Proximity sensor for auto turn-off
Type Blok
Navigation Key Multi-touch input method, Three-axis gyro sensor
Soft Keys Accelerometer sensor for auto-rotate
Other Keys Scratch-resistant surface
Antenna Fixed Internal
Phonebook Unlimited
Internal(MB) 16/32 GB storage
Memory Slot No
Battery Type Li-Ion
Stand-by (hrs) 300
TalkTime(min) 560
Entertainment
Polyphonic
MP3 Yes
FM Radio No
TV Receiver Null
Video Record Yes, 30fps
Video Support Video player, TV-Out
Audio Support Audio player
Voice Support Voice command/dial
Messaging
SMS Yes
MMS Yes
EMS No
Email Yes
Connectivity
HSDPA Yes, HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WIFI/WLAN 802.11b/g/n (802.11n 2.4GHz only)
3G Yes
EDGE Class 10, 236.8 kbps
GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots)
Bluetooth Yes, ver 2.1 (A2DP)
USB Port Yes
Infrared (IrDA) No
Data Cable Yes
Software
Platform / OS Apple OS 4.0
Java (J2ME) No
WAP No Info
Browser HTML (Safari)
Other Application A-GPS, Active noise cancellation with dedicated microphone, Digital compass, Google Maps, TV-out
Personals
Themes Yes
Caller ID Photocall
ProfileID Yes
Camera Specifications
Lens Type CMOS, 5.0 Megapixel
Digital zoom
Max. Resolution 2592 x 1944 (Secondary)
Flash Yes
Night Mode Yes
Extra Features autofocus, LED flash, Touch focus, geo-tagging
Photo Format
Video Yes, 30fps
Video Format HD (720p)

Jom la korang.. Kite Rembat Same2..!!!!!!

5 comments:

alia_ny said...

nk juga!

fndrocka said...

kalau takde aral...memang aku nak amik dah iphone4 ni..aku pun proses nak beli handphone baru jadi apa salahnya beli phone yg org kata phone terbaik di duniya..ahaha. kalau ada kat mesia skrg aku dah pi roger2 dah.


tapi masalahnya bila nak sampai mesia?

Fairuz Selamat said...

alia..
heheh jom beli sama

Fairuz Selamat said...

rocka
memang yg ni terbaik.. tp aku pun ngan kire budjet. mahu di angkat ini atau kemudian aje.. mcm nak tunggu dia turun jd 2 k ke.. 3 k mahal doiii

zul said...

kalau aku trade in n86 aku ni bape leh dapat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...