Saturday, September 4, 2010

ALHAMDULILLAH

tetibe pagi ini sedikit kesedaran betol2 menampar sedar aku dr terus leka.... aku sendiri bingung nak letakkan perasaan ini di mana... tp aku ckup suke.. dan aku boleh katakan ia sebenarnye sesuatu yang perlu dtg lbh awal... saat aku teliti dengan laptop ku, tetibe lagu intrumental YISEI keluar... terus fikiran ini kelamkabut mencari sesuatu paksi untuk difikirkan... dan teruslah sampai ke rasa ini.... ia sebenarnya satu perasaan yang membuat aku berfikir betapa aku harus bersyukur dengan apa yang telah dikuniakan kepada aku oleh yang maha esa... setiap satu peristiwa dr zaman sekolah, universiti dan sekarang aku berada di alam pekerjaan, allah berikan aku yg terbaik.. yang mana aku rasa dicemburui oleh ramai org... dr keputusan yang baik dalam study, dikurniakan kerja yang elok2 juga... dengan rezeki yang tak pernah putus.... aku bersyukur, alhamdulillah.... walaupun aku sedar allah sebenarnya mahu menguji aku dengan cara yang mcm ni..... aku bersyukur... aku sedar ALLAH sayangkan aku.. dan dalam menyelusuri hari2 aku... kerap kali aku merungut.. pasal kerja... pasal karier, pasal itu dan ini, sedangkan aku sebenarfnye sudah ckup bertuah nak dibandingkan dengan yang lain.. yup walaupun sebenarnye aku bukan terlalu bertuah.. kerja aku bukanlah yang terbaik dan termewah.. study aku bukan la yang berada di tangga teratas.. kereta aku bukan la yang paling hotz dikalangan kereta2 member aku, tp.. apa yang diberikan ini sudah ckup membuatkan aku selesa dengan kehidupan sehari2...ALHAMDULILLAH

2 comments:

imanshah said...

Alhamdulillah, syukurlah dengan apa yang ada...semoga bertambah murah rezeki

skid soil said...

kekasih lg la x hot kalu ade tp kena la hargai mcm chiro tu kesian asek dgr tuan die nk tuka kete aje.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...