Tuesday, September 21, 2010

aku UPSR dan 25 tahun


hari ini bermulanya pertempuran bg budak2.. atau pelajar2.... atau kanak2.. ehhe darjah 6.. ape lg.. upsr la... ujian penilaian sekolah rendah... tak caya jek aku sebenarnye dah 13 TAHUN tinggalkan kenangan tu,... ye aku gak pernah ambil upsr la dude... huh.. tak caya ke.. kalau tak caya.. tengok gambar kat bawah ni... hah.. ape lagi.. scan mata korang carik aku dimana.. cepat2...!!


lama dah tu. aku bebetol rindu weyh... well nak diceritakan.. zaman sekolah rendah aku tak begitu best... ahahha dr darjah satu hingga 4.. aku dikenali dengan bakat seni lukis aje.. part tu aku score la.... mewarna la.. melukis la... menyonteng la.... darjah 5 aku sepi sekejap... sbb kene marah ngan parent.. sbb darjah 5 aku turun kelas... ahahahaha... tp start darjah 5 ni aku dikenali dengan bakat nyanyi2 ni.. bermula dengan majlis perpisahan seorang guru aku.. CIKGU HAMIMI... ape ntah jadi dengan dia sekarang.. dia dok rembau.. dia suh aku nyanyi.. tau lagu ape aku nyanyi?.. MATAHARI.. ahhahha lgu MAYA... special request by her..

sejak tu la.. aku aktif seni2 pentas.. nasyid.. solo nyanyi... wakil sekolah syair bagai.. ahahahahaah... lawak la... tp seronok kan... sampai la dah nak upsr... oleh sbb aku ni leh tahan nakal untuk kelas no1 tu.. memang aku selalu kene baling ngan kapur time cikgu ngajar... sbb cikgu ckp aku berbual aje.. padahal aku berbincang ilmiah tu.. ahahaha... pastu buku kene baling keluar pun ade... ahaha pastu kat makmal sains.. main2 sampai aku tekan stapler kat tangan aku pun ade.. ahahaha.. wahh kenangan ku.!!!

la ni.. aku dah 25 tahun weyh.. walaupun mcm 16 tahun jek fizikal aku.. kan3.. ahahaha... dah besor2 ni.. dah tak leh main mcm mase umur 12 tahun tu.. dlu upsr adalah perhitungan terpenting.. sekarang ni.. setiap yg berlaku di kiri kanan adalah satu perhitungan penting dalam mencorakkan masa depan.. jd segala keputusan yang di ambil kene serious... kan3... huhhh....

jd kepada anak2ku yang mengambil UPSR.. yg mungkin membaca entri ini.. buatla sehabis baik.. walaupun ia hanya satu ujian untuk kanak2 12 tahun. tp besar ganjanrannya nanti.... goodluck.... doa banyak2... tak payah neves2.... senyum2 aje.. insyaallah.. A tu tak payah pun nak dpt... kan3... amin..

SEMOGA BERJAYA

3 comments:

Zaqyah Rezzaq said...

my guess would be... baris dua dari atas, no. 5 dari kiri, yang sipu2 tu kan? hehehe

imanshah said...

teringat juga zaman kanak2 dulu...dapat berapa A ye UPSR?

antzgirl said...

hepp..mana 1 gambar awak ni.. napa x jumpa cari.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...