Thursday, August 5, 2010

FS: Dari Kering Ke TAK Kering Sangat

hahhaha.. aku ari ni tetiber je rasa mcm nak tgok gmbar2 lama.. kenangan weyh... hahahha... belek punya belek... aku memang nampak byk perubahan berlaku pada aku.. hahaha.. selain jerawat yg kekadang ada.. kekadang tiada.. ahaakkzz.. pastu aku rasa dulu muke aku lonjong sket, selaras tumbesaran aku yg sihat.. aku rasa aku dah mule membulat sket muke.. and.. the most important part is.. my body laa... hehe aku nampak yang aku dah mule berisi berbanding 3 4 tahun lepas yang aku mcm sekeping playwood bergerak...

aku memang dr kecik dibesarkan dengn rangka badan yang kecik.. jd sepelahap mana aku makan.. susah nak naik.. nak turun punyelah senang.. dulu kalau aku jalan kaki je dr kolej ke fakulti yang jarak dia dalam 100 meter je kot.. aku leh kehilangan berat badan sampai 7 8 kilo sebulan.. just like that.... dulu time sekolah.. aku diberikan gelaran yang sgt HOTZ.. antaranya... "IKAN KERING", "PAPAN", "KEREMPENG", "MATPET" dan byk lg yang seangkatan dengan nye... dan... sejak tu gak.. aku mule rajin workout.. sbb aku baca ia boleh membentuk tisu2 badan.. boleh membesarkan otot.. seingat aku.. aku mule pumping sume tu tak silap tahun 2003 kot.. time aku lower six.. sampai la la ni aku still dok buat.. nak makan supliment susu tambah selera la ape la tu.. tp aku dah memang selera mcm hantu weyh.. badan je tak naik.. nak try gak amik protien sebagai supliment.. nenanti laa.. sbb aku rasa nak rajinkan diri g gym.. semenjak menjak umah aku depan je ade gym ngan kolam renang tu yeehaaaaa...

tu yang tetibe aku rasa nak post kan gmbar tu kat sini.. ingatkan nak post gmbar BUKAK baju masa dalam mangga dulu tu... tp lepas tgok 30 kali aku rasa tak ubah mcm IKAN KERING YANG DIJEMUR DI TEPI KOLAM... ahahah.. lantas aku pos yang ini saja...


ni tahun 2007 tak silap aku.. masa ni aku memang kurus weyh.. serious.. gmbr dlm ni mungkin tak nampak.. tp aku memang kurus.. muke je tembam.. masa ni berat tak silap 50 ke mcm tu..

ni tahun 2008... korang tengok kat bahu bawah leher aku tu.. nampak tulang dada weyh.. mase ni pun masih lagi dalam kondisi kering.... SEDIHHHHH

yeahhh.. dan ini yang terbaru.!!! hehehe.. aku rasa badan aku mule naik.. lepas aku secara intensif nak naikkan.. eheheheh.. gmbar ni 2 bulan lepas kot.. jun 2010.....

hahaah.. tu la dia.. sejak tu gakk. aku rasa ramai mintak tip dr aku mcm ne nak naikkan badan.. well.. apa aku leh ckp.. aku nak consult pun aku takde ilmu weyh.. ape yang aku leh ckp.. kalau spesis mcm aku.. yang jenis rangka kecik..m kite nak naik badan memang payah.. ye la. tulang tu bukan boleh disuntik bg besar.. cara terbaik ialah meminta bantuan otot.. eheeh.. korang rajinkan g gym ke ape... dan try amik protien supliment.. sbb biler kite g gym workout segala... otot kite akan koyak dan cedera. pembinaan tisu2 otot tu akan menjadi lebih biasa dr biasa dengan bantuan protien... jd badan korang akan nampak tegap dan besar sket dr biasa la... hehe.. aku pun tengah nak crik protien yang baik ni... pernah try GNC se tong.. tp nak crik yg murah2 lgi.. aku bukan ape.. aklau badan mcm cicak sekeping ni weyh.. kalau pakai shirt ke memang tak smart.. kalau pakai baju tuck in.. memang nampak mcm tiang letrek dengan poster2 jualan lansung.. tak selera sungguh... jd meh la kite.. bersama mendapatkan badan yang HOTZ.. ahah

4 comments:

Anonymous said...

sama je den ngk...

Judiene said...

u look hot!
hahahaaa!

XP

::FAIZ FARISH:: said...

blh jadi pakar kesihatan gak ko ni kan... hehe

Fakeh said...

Cubalah google tajuk BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH, maka akan fahamlah kita tentang hakikat bangsa ini. Dan cubalah google pula tajuk-tajuk berikut agar kita kenal musuh dalam selimut yang mencari peluang dan ruang untuk mengkhianati bangsa ini, iaitu:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

FAKEH KHALIFAH SAKA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...