Thursday, July 1, 2010

Nak Fit Kan BADAN.!!!!

30 jun 2010

entah la.. semenjak dua menjak ni.. aku memang teruja sgt weyh nak fitkan badan.. aku ulang aku nak fitkan badan.. bukan nak ketol2 mcm sazali samad ke tau.. eheheh.. ok la aku bg kronologi sket kenapa aku nak naikkan badan.. sebenarnye since aku form4 dlu aku tak suke badan aku.. sbb aku jenis kurus dan payah nak naik.. dan kalau korang nak tau aku ade je byk lagi baju yang aku pakai, walaupun aku beli masa aku form 4 dlu.. 10 tahun dah.. then sejak dr tu aku memang berniat nak naikkan badan...

tp makan aje memang tak bg aku naik.. jd start dr tu la aku rajin bergayut, aku rajin wat push up... dengan harapan badan aku akan jd tebal sket... well.. nak kata berjaya tak la gak.. tp kire dia memberi shape juga lah pad badan aku...

tu la.. berlanjutan sampai la sekarang.. aku memang cepat sgt trun berat.. kalau time aku study um dlu.. aku jalan kaki je g kelas lebih kurang 100 meter.. sebulan 2 3 kilo badan aku leh turun.. takyah nak joging segala... tp tu la. rangka aku kecik.. aku selalu rasa tak smart pakai baju.. lgi2 kalai pakai kemeja.. memang rasa mcm tiang letrik disarungkan baju.. korang tau tak mcm ne perasaannya itu...

itu lah sbb aku teruja nak naikkan badan.. pastu aku selalu jenguk2 blog darkbadman.. dia ade tip2 bg nak naikkan biceps la ape la.. ape lg lg la aku terbakar.. now ni.. aku tengah nak curvey protien yang leh build up muscle aku.. kalau nak harap dr pemakanan.. huh... tiang letrik dah gemuk aku mcm tu jek la.. skearang ni gak aku tengah agak rajin wat push up balik.. aku dah tinggalkan amalan tu dah dekat 2 tahun gak.. ni nak mula balik.. dah satu lgi aktiviti aku terbaru ialah main basket ball... tmbah kuat otot lengann..

kesimpulannya.. sapa ade pengalaman dalam situasi sebegini.. leh tak suggest kat aku.. ape protien yg baik.. ahahhahah.. jgn korang ckp makan ikan byk2 sudah.. ahhaha.. well.. doakan aku dpt fitkan badan aku.. aku taknak ketol2.. taknak boroi2.. taknak boyot2.. nak fit and steady..!! yeahhh

4 comments:

~♥ iella ♥~ said...

bagi berketul2..

NaKuLa_eViL said...

U should take serious mass.. That want could help u.. Haku nak beli tapi sentiasanya tak cukup budget uols.. RM240... Ye lah nak ke London lagi kan.. Haishhhh....

NUR HIDAYAH said...

Gud luck bro..;D

Cik Ija Ahmad said...

kalau ada orang jaga, naik lah nanti encik fairuz.. caye la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...