Tuesday, June 8, 2010

Aku Eksiden, Dorang Pun Ikut Eksiden

aduii.. nak salah kan org lain pun tak leh.. aku yang tak beware kan.. hurmm.. aku eksiden la korang.. last 2 weeks kot.. pg2 hari before aku ke kerja... eh silap.. otw nak G kerja la lani.. biasalah.. umah aku hulu langat.. kerja kat putrajaya.. jauh tu beb... aku kene kuar dr rumah 6.30.. bagi mengelakkan roti dan jem.... jd pada hari kejadian.. bertolakla aku ke tmpat kerja secara biasanya.. dengan ansem dan bergaya.. agaknya lah.. huhuhuh... sampai kat pekan bt 9 tu.. aku mcm terkhayal sket.. ngantuk mungkin.. dgn anset di tangan lgi tu... tetibe je.. BAAANGGG...!!! pehh.. aku dah langgar kereta org.. tp aku cool je.. mcm cool dalam cold... aku suruh kereta tu ketepi.. pehh korang bajet ape yg jd pastu?.... hurmm.. org tu TAK MARAH.!!!! tu yang aku paling bersyukur sehingga ke hari ini.. pakcik tu sgt baik aku rasa... malah kat tepi jalan tu tak sampai 7 minit kami dah stle.. mungkin sbb masing2 nak g keje kan.. hhuhuh.. tp sepanjang perjalanan selepas tu.. aku bawak perlahan giler.. jarak aku ngan kereta depan pun leh buat main badminton weyh.. jauh giler... ahahaha.. dah sampai opis.. aku tgok balik kereta.. pehh teruk weyh.!!!!! ni ha.!!!


tengok dr tepi.. terukkan.. smpai meleding /melengkung bonet depan tu.. pehhh.. korang tau tak sket je nak kene enjin2 sume tu.. besi penghadang dalam tu bengkok wei.. econ pun sikit je lg nak kene.. kalau tak memang bribu duit aku terbang entah kemana.. tp yg bestnye.. nasib baik aku tak bawak kereta baru aku.. sbb g anta service.. kalau tak.. memang aku akan mintak kat korang sorang seribu aku nak beli kete baru.. leh bg tak?

******************************************************************
hah yang ni lak.. jumaat lepas.. aku otw dr ofis nak ke mines... ari jumaat... aku pelik nape la. jalan jem sgt mcm hampas rendang basi.... hangin aku.. ingat best sgt ke bawak kereta manual dalam jem hah.!!! tp takpe... sbb mase tu kereta belum tinted.. jd org luar nampak aku ar dengan clear.. jd kene ar cover cool je.. kalau tak ang dorang ckp nampak berut bawak kereta.. sape susah... akak tu gak yang susah.. ok.. aku bawk je la.. sambil dengar2 lgu,.. nyanyi2... joget2 sume... then aku nampak la ade kereta rosak ke hape.. ni gmbar pertama ni.. actually sian gak akakk ni... kete dia tak leh start kot.. dia sorang2 kat situ kot... aku tgok dia dah blur semacam je.. tengah kol2 org.. mcm nak tolong.. tp mengejar masa.. terpaksa ku pinggirkan perasaan itu...


hah.. aku ingat tu la penyebab jem.. tp lepas je kereta kakak malang tu, jem lg!!!! teruk ok.!!! aku makin hangin ni wey.. nasib econ tu sejuk..!! huh.. then ku teruskan juga memandu dengan cool.. sambil hati nak sgt tau kenapa jem... last biler ke depan je.. memang ade eksedin wey... teruk kot!!! ade 5 kereta melakukan aksi sondol menyondol... memang terbaik.. aku tak tau mcm ne leh jd.. tu jalan str8 je.. ape yg buat kereta depan tu stop mengejut aku tak tau.. tp yg pasti aku rasa 5 kereta ni ikut dekat2.. tu yg sume dok mencium.. kereta yg keempat tu ternaik menyembah bumi weyh.. tgok gmbar kat bawah ni...


tu la korang.. aku dah ckp.. toksah nak bawak kereta laju2.... tak kemana sume tu.. kalau dah jd mcm ni ape cer.. aku rasa sebijik kereta tu memang makan 1k nye la... sume kereta mahal2 lak tu... kalau kancil jek ke.. aku ok jek.. huhhh.. tp memang seram.. kereta yang tengah tu.. depan belakang remuk.. dah mcm kereta sorong lak sekali imbas.. 2 kali imbas mcm besi buruk.. 3 kali pendang bru nak nampak mcm kereta rosak... huhuhuh... aku pun secara tak lansung menusukkan pengajaran itu kedalam kepala otak aku.. aku ni bukan leh caya bawak kereta...

nasib baik kawan aku ni sentiasa ingatkan aku setiap kali aku nak bawak laju..!!! tq chiro.!!

4 comments:

cik paro said...

hai chiro..
jgn kasi fairuz bawakite laju2 ye!!

Nur Aainaa Khairunnisa said...

tarikh spesifiknya 26/05/2010 sekitar pkl 6.49 anda eksiden....uhuhuhuu....

iyllienaz said...

haha..chiro comel betul..now ni banyak betul accident..hari2 kat newspaper ada je yang meninggal dunia sebab accident..

Afzainizam said...

┌─┐ ─┐
│▒│ /▒/
│▒│/▒/
│▒ /▒/─┬─┐
│▒│▒|▒│▒│
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│
└┐▒▒▒▒▒▒
└┐▒▒▒▒┌
Peace no war...
Sama2 la bagi sokongan atas usaha bersama ini..
Kami mengecam kezaliman ISRAEL terhadap saudara Gaza http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

uhhh sikit aje tu ... dan nasib baik tak terkena teruk bahagian depan radioter tu mau hahas duit ko terbang malayang-layang..

Yup selalunya bila satu eksiden nanti ko akan nampak banyak yang lain turut eksiden kat depan tu... biasalah kalau kat JB pun lagi lah hangin langsung tak gerak tau kalau jem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...