Monday, April 12, 2010

Recently update

AF8

mlm sabtu lepas merupakan kali pertama aku menonton af sejak 2 3 tahun ni.. i mean... tengok secara fokus dan berhemah la.... hahaah.. sadis kan.. hurmm.. tp aku rasa kecewa la... sbb jangkaan aku tentang kehebatan peserta memang jauh... aku taktau samada berpuluh2 ribu yg dtg ujibakat, ini je ke yang ada.. atau kuota astro dlm pemilihan peserta.. sbb ye la.. aku rasa kalau dah berpuluh ribu dtg, takkan akde yang sehebat bob.. atau mungkin boleh menyaingi hafiz dan stacy... agak sedih sbb kilauan bintang dan penghibur memang aku tak nampak sgt... td bace paper.. alif keluar... huhuhu.. aku bru nak ckp yg dia ni bagus..... tup2 dah keluar dah... then, aku tak sabar nak tunggu sape nak jd juara af8 ni... penyambung legasi "kecemerlangan" juara2 akademi fantasia... apepun.. aku rasa perlu ade suntikan idea segera dalam konteks meningkatkan mutu dr segala segi dlm af8 ni... yela dah minggu ke 4 ek.. ke ke 5.. atak tau... jd dah nak separuh musim ni... bek dibaiki mane yang mampu.. so penghasilan juara yang berkualiti nanti mampu dicernakan... insyallah.. aku percaya kepada pengetua dan barisan tenaga pengajar...

Buang Bayi




$%*^*#)%&^$&$^&%*$)^%)*&^.. itu adalah makian aku kepada mereka2 yang tak punya hati dan perasaan ni.. heyy tolong la.. aku tau korang tersepit.. mungkin dalam menjaga maruah diri dan keluarga.. mungkin dalam mencari penyelesaian dari masalah kewangan .. atau ape saja.... TAPI.. tolong jangan diperlakukan bayi itu sebegitu... jgn dibuang jiwa kosong itu sebegitu.. kalau ko taknak pun.. bg la kat mane2 masjid ke... rumah kebajikan ke... tau tak betapa peritnye kulit diterik matahari.. betapa sakitnya badan ditutupi semut api.. kita yang dah besar dewasa ni pun tak tentu tahan.. ape lgi bayi berumur sehari dua tu.. aku taknak nasihat korang supaya berhenti wat keje terkutuk ke tu ape... rasa nya semua org dah tau, berzina tu salah.!!!! tp kalau dah wat gak.. mengandung.. jgn salurkan kesalahan korang pada bayi itu,!!!! bodoh punya manusia... percayalah... takkan selesa dan bahagia kehidupan ko.. kalau ko musnahkan jiwa dan jasad tak berdosa itu sebegitu... .. aku sgt bengang biler bukau paper ari2 ade je... ingat.. kite ni manusia.. bayi itu manusia... kalau korang dah taknak ingat ajaran agama... tolong la selitkan sedikit sifat kemanusiaan.... huhhhhh

5 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

Af ni diorang rasa diaorang masih pelajar, so kalau buat silap tak kesah, orang takkan marah. bak kata PakNil..

Nur Aainaa Khairunnisa said...

pasal AF tu ...tau takpe...musim ni memang kurengla...aliff tu pun best sore die...adira pun best gak...tapi kan...masa audition yang ramai² tu takkan takde yang sehebat Fairuz Selamat...kan....;p

pasal buang bayi ni...sangat sadis...pilu je tengok....apa nak jadi mereka² ni pun tak tau la...sangat kejam.....

~M.i.z.D.i.e.L.a~ said...

AF8 : no komen sbb tak minat...sumanya tak best!

Bayi : Hmm...sadis sgt bila baca paper ada je kisah buang bayi..tgk berita pn cmatu..manusia cmni tak layak hidup! dh la buat dosa dgn berzina..pastu tmbh lg dosa dgn membunuh nyawa suci itu..nak gelarkn apa la pd manusia mcm tu ya? binatang? tak layak..mereka lg hina dr binatang! $^*(&^*&((&*^$$*&)*)&*^&% ... nak maki jgk..eeee!!! geram!!!

Mr.Homosapiensz said...

semoga orang yang buang bayi tu terima pembalasan dunia dan akhirat.....
moga bila tua anak2 buang dia lak @ dia xkan ada anak.....huhu~

Judiene said...

setuju ngn ko
aku tgk AF8 pn xde selera
coz xde yg btol2 menyinar
baik aku layan American Idol
huhuhuu~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...