Tuesday, April 27, 2010

Apa Dah Jadi Dengan AF8?



aduiii.. aku lemah tol.. aku sejujurnya.. aku tak tengok pun af kali ni.. cume dua minggu lepas aku tengok.. semalam aku tgok lagu ulangan yang sabtu lepas ni.. serius.. aku rasa mcm tgok program ape benda ntah.. aku rasa perkara ni perlu diambil serius oleh pihak pengurusan dan penerbit.. ingat bnda2 mcm ni.. sememangnya akan ade effect kepada masyarakat yang ingin menonton..

akuu rasa pesembahan mcm hambar giler.. serius.. aku rasa ade pelajar yang mcm tak layak lansung nak jd pelajar af 8 ni... kenapa aku ckp mcm tu.. hey.. ni dah musim kelapan.. kalau musim 1 ke.. 2 ke.. bleh terima lgi.. jd takkan la nak persembahkan persembahan mcm tu.. aku sakit hati biler aku ingat balik... ramai kawan2 aku yang join.. suara jauh lg bagus dr suara penyanyi sedia ada... tp gagal... aku bajet yang dpt mungkin mcm idayu ke.. bob ke... last2 yang dpt mcm ni...

taktau sapa yang memeberi kata putus kepada pemilihan peserta.. mahu dipersalahkan juri masa ujibakat pun tak leh juga.. jd aku tujukan kepada PRNGURUSAN.... lupakan sekejap konsep nak buat duit.. crik muka komersial.. kene ade pakej... sbb aku rasa kalau bakat tu dah bagus.. org akan tgok gak.. mase af8 bru nak keluar dlu.. ajai ngan dejamos kot yang ckp.. kami akn betol2 melihat kepada kualiti vokal untuk memilih peserta kali ini.. tgok american idol.. setiap tahun berpuluh juta masuk...
peserta bagus2.. muka pecah rumah gak...

ni kalau pk komersial je.. last2 tengok mcm pesembahan budak sekolah bak kata paknil... lama2 akademi fantasia ni pun makin menyampah nak ditengok....... perkara ni kalau nak fikirkan memang ntah pape.. dengan musik pun dengar sgt murahan... norman.. jgn la nampak sgt musik sume programming.. tak syok... bg la elemen live sket... bru gempak konsert... apepun.. aku rasa maulana paling layak JUARA......

jap nak tanye korang.. dalam berpuluh2 ribu yang datang ujibakat.. ini ke yang terbaik kite ada kat msia ni ... atau ini yang astro rasa terbaik untuk dapat undi?.... sekian terimakasih


14 comments:

ain hatikristal said...

hehehe..
tu la nape apai tak masuk af8 nie,kalau tak mesti best..

FarhanaDr said...

Wow.. Hujah yang mantop dari abang fairuz selamat.. Heehee. Tapi betul gak, AF8 ni tak tengok sangat.. Layan gak kdang2 tapi kureng laa kalau nak banding dulu.. Ade peserta yg not bad jugak dn ade laa yg entah hape2.. Huhu.. Biasalah..

POSH76 said...

samalah kita....mula2 kasik can tngk gak ler 2 konsert lepas tu rasa depa cam nyanyi funfair jer...kali ni AF mmg fail

tak tngk pun takper...mmg nak buat entry ni tapi tak sampai ati huhu

Lazyf... said...

Agreed...AF8 is LEMAU. Cuma Maulana & Adira jer yg nmpk kesungguhan utk bergelar juara...

Yg lain OUT!

Nur Aainaa Khairunnisa said...

adira²! best!

Judiene said...

couldn't agree more with you!
no wonder i have no favorite in AF8

edan coba said...

Yg hanya best edan tengok.. AIN dan ADIRA n MAULANA jaaa.. yg laen hmmm entah2x...!!

Fairuz Selamat said...

ain.. takde rezeki.. ikutkan nak je masukkk

Fairuz Selamat said...

hana .. tol.. tu yg sdh. takan ini bakat terbaik yg ada kat msia...

Fairuz Selamat said...

posh..
sebenarnyefairuz taknak wat gak.. tp mase tgok last week nye.. mcm sakit hati.. terus ku buat.. ahah

Fairuz Selamat said...

lazyf.... vote maulana bg mengelakkan af mendapat malu

Fairuz Selamat said...

adira minat gak aina.. tp kekadang dia mcm over sket.. tp sore dia bgus

Fairuz Selamat said...

judiene..
is it...
hah.. if i am one of the contestant...?

:: Feez_Mior :: said...

adira mantap.maulana best.. yang laen2 tak tahu nak komen apa sbb tngok af sbb nak tengok dorang saja. lepas tu pegi dapo.. lepas tu datang balek.

bila smpai tahap pengkritik nk kritik, rsa tak lalu sgt nak dgr. sbb tak larat dengar dorang tegur itu ini. AF nk hbs tak kan semua nk kena tegur lg kn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...