Monday, March 22, 2010

Aku Ghairah..!!!


HAh..!!! stooppp.. pk ape lak tu ek.. haha saje je bg headtag yg memberansangkan tu... (ye ke?).. takpe la... nak citer kat korang.. sejak2 keje ni.. aku asyik terpk nak rembat kereta baru aje.. bangun tido, buang air, makan kfc, gosok baju, shampu rambut.. sume nye tak dapat aku wat dengan fokus sbb, imej2 dalam kepala otak aku menjurus kepada "nak kereta baru"...!!! ghairah aku dibuatnya.. hahaah... padahal bru je keje.. gaji pun tak mcm nak masuk lg.. tp dah dok berangan tak ingat bak kata azwan ali... hahaha.. yela biler lg nak berangan ala2 gaji 20ribu sebulan kan.. hahaha..

berbalik kepada isu2 kereta ni... isu?.. ape2 je la. aku memang akui aku agak update gak ngan kenderaan bertayar 4 ni... tak ekstrim sgt smpai beli setiap minggu majalah kereta ke.. dok hafal sume spec2 dia... mcm dah bole keje kedai kereta dah.. tak3.. aku agak tau.. tp tak tau sgt.. ha mcm tu la... and... aku memang honda die hard fan... hhu.. sape tak minat honda.. g main ngan anak kucing seberang jalan tu.. huh... ok ni kat sini aku ade listdown kan 3 kereta yang aku plan nak beli (gune duit sendiri..!!).. plan aje.. dapat nye tak sure lg....



honda civic 1.8. aku memang minat civic version bru ni... pada aku antara kereta paling sempurna potongan dia. simetri yang ckup bergaya biler meluncur di jalan raya.. ia elegan, nampak mewah.. tp still ade unsur sporty.. type r pun aku minat tp 200k la... civic ni sekitar 120 - 135k... warna.. putih (hybrid) or brown.. spec dia gempak gak.. untuk kereta yg sama level, aku rasa ni leading ar.. target nak dapat.. umur 29


Honda crv... buat pengetahuan sume.. Fairuz Selamat memang minat kereta jenis SUV ni... yeahaaa.. aku suke yang nampak sporty n gah biler kat jalan. CRV memang aku minat.. dr version pertama dulu.. yang ke2 aku tak minat sgt sbb mcm trak.. version ke3 memang GEMPAK.!! aku plan nak beli yg ni.. dia memang besar.. tp design dia memang nampak kompak... huhuh.. la ni dah kuar version ke4.. tp aku tak tgok depan2 lg.. tak leh komen... pemanduan ini sgt hebat.. tekanan kepada kelajuan memang korang takkan rasa.. licin je.. cume mungkin penukaran dr selekoh ke selekoh amik masa dlm 3 saat untuk ke tenaga optimum.. lain2.. terbaik.. ruang dia luas... minyak ok aje.. takde la mcm BMW... nilai dia stabil... warna pilihan aku.. hitam atau dark brown tu.. harga sekitar 140k- 150k... plan nak rembat... umur 30 or 32....


Peugeot 308.. ni lak baru je masuk senarai aku.. aku sebelum ni bukan peminat peugeot.. tp 2 ari lepas.. mase aku kat UM.. area2 kolej 12 dan 5.. ade sorang mamat ni.. muke baik je.. pakai spek.. bawak bendealah ni.. warna maroon/ merah hati... pehh. parking dekat2 kereta aku.. memang terbakar aku tengah2 panas terik tu... aku dah ghairah gak ngan yang ni... ni model 308.. ade dua jenis... Turbo dengan VTI.. turbo harga dalam rm110k... yg VTI dlm rm 98k.. serius dia mcm kereta kompak.. tp memang elegan.. sporty.. and dia punye design agak "sesuatu".. potongan dia agak tak simetri pada aku.. imbangan depan ngan belakang mcm pelik.. tp tu yg "sesuatu" tu.. aku memang nak angkat ni.. huuh.. warna merah hati tu.. plan nak curik... umur 32....


hah tu la dia antara 3 kereta yang aku leh ckp sbg "Dream Car" aku... plan nak beli tu takde la nak angkat 3 sekaligus.. tp CRV memang ku nak ... cume mungkin civic tu akan berentap dengan 308 turbo tu.. sbb aku memang ghairah dengannya setelah cinta pandang pertama itu... heheh.. korang lak mcm ne... nak join... jom....

ps: Hazuan Jabbar.. aku still tak suke peugeot 407 ko tu.. hahaah


23 comments:

Nur Aainaa Khairunnisa said...

peugeot tu kawan aainaa pakai...aahhhaaa..die baru je keje tapi dah pakai kete tu..uhuhuhu...;p

*tapi aainaa tak berkenan bentuknya...tak lawa...;p

I n n z said...

abg fairuz.
ade ke kete tyr 2 ?
hehe ;p

peugeot tu besh r.
bergaya jek ;p

Fairuz Selamat said...

aaina..
wah dia bru keje tp dah pakai.. gaji dia jejak 4 ribu kot.. wahh jeles nak mati ni...

hehe
aina tp betol ke dia pakai 308 ni... entah2 dia pakai yg lain kot.. yg ni cun arrrrr

Fairuz Selamat said...

innz..
kereta sorong..
kereta lembu..
heeheheh
tu la kalau ade kereta tayar dua nak gak beli..

peugeot tu cun kan.. kalau innz tgok depan2 warna merah gelap tu.. memang leh pengsan

Nur Aainaa Khairunnisa said...

ye arr...yang ni arr...die keje lect...baru je kawin 2 minggu lepas...uhuhuhu...;p

::FAIZ FARISH:: said...

Bro, gua pun minat Civic tu. Tapi agak mahal, gua tak mampu. tunggula menang anugrah ke, menang peraduan menang duit ke, hehehe.

Fairuz Selamat said...

aaina.. ya mehh.. orhh dia dah kawen.. ada pendapatan bersama suami.. diriku sensorang... tkut tak terbayr.. uhuh

eh yg kat rawang la tu kan

Fairuz Selamat said...

farish..
alaa sekarng ni belum la mampu.. kite tunggu gaji jejak 4 ke 5 ribu.. thenn kite angkat la bro..

Nur Aainaa Khairunnisa said...

isy bukan kawan aainaa yg tu la....ni kawan aainaa yg lain...lelaki...kawin sama tarikh ngan kawan aainaa kat rawang tu....ni kawan masa sekolah rendah dulu....

Fairuz Selamat said...

pwhh yeke.. aina tolong tanye dia.. berapa ek dia angkat 308 tu.. duit muke berape.. monthly berape.. betol2 minat ni.. ceewaahhhh

Nur Aainaa Khairunnisa said...

isyh...aainaa jarang kontek ngan die arr...tak rapat sangat....segan arr nak tanya...uhhuhuhuuu....

Nur Aainaa Khairunnisa said...

eh salah²...kawan aainaa tu pakai peugeot 307 la.....

Lazyf... said...

go for Peugeot 308... ;-)

Judiene said...

wahh
ko membuatkan aku rasa nak rembat gak kete sebijik
tp tu la psl, keje pn blom
kalo menang loteri, kompem aku rembat
hahahaha

my vote goes to Peugeot 308
kinda like the 'sesuatu' tu
;P

Mr.Homosapiensz said...

angkut crv pn mcm best jer...leh bawak family n anak ramai2 sumbat dalam....keluarga bahagia gitu

bidadarihijau said...

HONDA memang bestt!!!!!
sokong2 kalau nak beli..nak bawak jalan2 lagi sokong....hahaah

Fairuz Selamat said...

laaa aina.. heheh kan dah ckp.. sbb 308 mcm baru keluar ajee... eheheh nak angkat 308.!!!!

Fairuz Selamat said...

lazyf..
eheheheh good taste.!!

Fairuz Selamat said...

judiene..

hehehe aku emmang nak angkat civic ngan crv tu...
tp memang ade suatu rasa yang tak dpt nak explain tentang 308 tu.. heheheeh

sgt sesuatu.!!

Fairuz Selamat said...

MH..
aku aweks pun takde..
nak family mcm neeee

Fairuz Selamat said...

bidadarihijau
ok org beli honda,,
bawak kamu jalan3..
tp kereta letak tepi la.. kite jalan kaki je.. ok?

Nur Aainaa Khairunnisa said...

ala...sorri aarrrr..tersalah...;p

idasm said...

semoga impian fairuz jd kenyataan. ke-3 pilihan .. semuanya ok belaka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...