Sunday, October 25, 2009

Entri Terlambat..

laporan latihan cuci the musical..

hehehe.. mcm nak gempak jek kan.. laporan konon.. cmm la aku ni stage manager ke production manager ke hape... hahah kene bunuh ngan Pat ngan Syed dulu lerr nampaknya.. ahhaha.. uwaaa.. lama giler rasanya tak masuk ke rumah merah ku ini... begitu je aku tinggalkan tanpa ade peninggalan berharga pun... ye lah.. kalau sapa yang follow entri seblum ni, aku dah ckp aku akn bz ngan latihan muzikal teater aku ni.. cuci the musical.. dan.. memang sangat bz.!!! mcm nak mati ye rasanya.....

latihan demi latihan, lagu demi lagu, tarian demi tarian... skrip demi skrip bertukar.. segala mcm yang berlaku sebenarnya memberi aku terlalu banyak cerita yang aku boleh kongsikan dengan korang semua... tp masa seakan menjadi benteng teguh yang tak dpt aku robohkan dan setiap saat terus menghalang untuk aku pergi ke ruang itu... (ayat tak leh blah.!!)... jadi aku hanya biarkan ia berlalu... hahahaah....

terus, bercerita tentang entri terbaru ni..ini merupakan imbasan la kiranya.. disebabkan latihan punye sesi boleh aku katakan telah tamat sbb show dah pun bermula... jd ni merupakan sedikit laporan berkenaan latihan yang telah kami jalankan... untuk entri ini aku fokuskan kepada latihan yang kami jalankan di studio Linda Jasmin di ampang...

aku sebenarnye terlalu letih nak menceritakan setiap kejadian yang berlaku.. jd leh tak aku just memberi sedikit gambaran menggunakan gambar2 ini.. boleh ek.. tq..!! heheh.. btw gmbar dlm ni berterabur.. aku malas nak susun2 ni... aku letak jek.. hehehehe



kite mulakan dengan satu kejadian yang agak seruis menimpa kak ayu @ ayu suhara.... ada satu malam tu dia wat step ape ntah ngan hairi.. then masa nak landing, terhentak mcm ne ntah dia nye tumit.. agak serius kejadian ni.. dia terus tak leh gerak... retak ke ape ntah mcm tu.... tu la.. dah ckp dah kene makan byk biskut tiger.. baru tulang kuat .!! hehe



ini lah ekpresi kebbosanan secara kandid katanya... yang belah kiri ni... nama dia pheez... yang tengah tu andrew.. yang kanan tu masih lagi si ayu sahara.....



yang berdua ni lak... aku nak btau korang yang dia dua org ni memang permata seni negara la ni... yang baju biru gelap ni, tini yang wakil malaysia ke hollywood untuk world performing arts championship... dan dorang menag grand prix award k.!!! yang baju belang tu lak, haznita hamzah.. kalau korang perasan dia la penari yang menari dlm gelap dlm lagu ku milikmu dalam konsert satu siti tu.. ahahahah (ni bukan puji tapi nak membahan sebenanya..)



ayu sahara di ambang kegembiraan sejurus sebelum tragedi september itu berlaku...



Esther Applunius masih lagi bersedih kerana dapat 1st runner up One In a Million.. ahhaahahaha.. larik..




masih lgi si esther.. yang belah kiri ni, Stefanie... heheheeh...



yang ni lak..name dia tisha Zarina... ya dude.@@@!!!



Party time.. eheheh ni la keje kitorang kalau dpt je free time dr latihan.. masi kat linda jasmin ni.. kire mase2 perit gak la.. sbb kitorang memang belaja segala step mase kat sini.. jd untuk aku yang bukan penari ni, aku memang rasa kepayahan yang mendatang itu.. sbb tu aku dan esther selalu bersama.. kerana kami menghadapi dugaan yang sama.. ahahahah..




apa yang ko tunjuk tu andrew... bukan kat atas tu siling ke?...



sesungguhnya, yang ni bukan kandid ye.. memang saat ini sangat mengerikan.. ayu tak dpt tahan kesakitan kakinya mase lepas jatuh tu.. emmang terus dia menangis.. kami semua dah gabra kot.. hhuhuhuh..




sementara tunggu ambulan sampai.. kite gune dulu ice pac ni untuk redakan bengkak kaki dia tu.. kejap jek kot.. lepas jatuh terus bengkak.. biru lak tu.. takut tgok... takpe2... ni la dugaan menjadi anak seni.. ewaahhh...











sbb gmbar ni sume same jek.. jd aku jdkan satu jekla ek.. ni antara gambar yang menunjukkan saat2 kaki kak ayu lepas jatuh tu... kire bukan satu kecederaan ringan la.. beminggu gak dia tak leh jalan... sian dia... tu la kak.. org tua kate jgn makan limpa ayam.. ahahaha.. ape kene mengena?..


btw... kami berlatih di linda jasmin ni lama gak la.. dr 18hb ogos sampai 5 oktober... sebulan lebih gak kan.. kire dlm tempoh ni, kami semua berkampung gak la.. dah mcm rumah kitorang jek studio tu... sepanjang tempoh tu gak la kami dapat merasa semua kedai makan kat area ampang point tu..haahahah. smpai muak pun ade. sbb sume kedai kiorang dah g.. haha.. dr melayu, old town, yong tau fu, hainan nasi ayam, pelita, sume la... hhuhu....

dan tempoh latiha di sini juga dpt aku katakan lbh fokus la.. sbb di bulan awal latihan kan.. kami kene pastikan semua gerak dan step tu kami dpt.. untuk tempoh bulan seterusnya tinggal nak cantikkan dan susun blocking aje... kat ampang ni, kami lakukan segala basicnya.. menccari gerak.. daptkan gerak.. sume la.. aku paling suke latihan mase ni.. sbb aku memang rasa kami berpeluh sakan setiap hari.. takde masa nak lepak2 ke.. nak baring2 ke.. yang ada hanya lantai untuk aku keluarkan peluh... best....

ok kot.. ckup entri untuk yang ni.. nanti aku sambung untuk sesi latihan kat KLPAC lak...

chiouuu.!!!


6 comments:

ayusyuhara said...

wakakakkakaka...mcm siut jerkk statement..up gambo tu yg takleh blah tu..hahahahaha..iyer ini adalah permulaan tragedi kak ayu..dan seterusnya adalah tragedi TRAUMA seumur hidup..hehehehhe..

BTW..just wanna correct the spelling AYU SYUHARA dude...hehheheheh..

ain hatikristal said...

best bile wat latihan tarian dalam jangka masa yg agak panjang..bile dah sampai time show dan dah perform ngan jayanya,u guys akan rindu nak wat latihan agi tau..huhu..

dah rase dah!!
penat tapi best..

zaffirazaini said...

wow peruz... best seh!!! miss those moments masa kt maktab buat stage play... sesungguhnyer ku ni berjiwa seni orangnya... huahuahua...=)

Fairuz Selamat said...

alamak kak yu... salam eja ek.. ahahaha... ok3... akan diperbetolkan kemudian.. ehehe

Fairuz Selamat said...

ain.. tak yah tunggu abis.. sekarang pun dah rasa dah.. yup.. keje2 produksi mcm ni memang meletihkan.. tp di akhirnya akan ada satu ikatan yang sgt payah nak diputuskan kan...

Fairuz Selamat said...

heh.. zaff... hanya anakl seni jek yang akan amik kelas asas vokal tu.. hahaahah.. dan terbukti kamu anak seni yang telah melalui jalan lain untuk mencapai kejayaan.. ehehehhe... tak salah... boleh kamu gunakan seni sebagai pendekatan mengajar student kamu yang nakal2 tu. eheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...