Wednesday, July 15, 2009

Ganu Sokmo.!!!!

Tanggal 9hb july yang lepas. bersamaan hari khamis... aku bersama sekumpulan team RTM, wisma radio berangkat ke Kuala Terengganu.. untuk satu program yang telah di rancangkan lama iaitu, Program Riuh Sakang.. aku bertolak dr rumah pada jam 6.45 pg dan tiba di Angkasapuri sekitar jam 7.30... then dalam kul 8 kami bertolak... dalam perjalanan tak banyak yang aku leh ceritakan... sbb aku memang seorang yang bencikan perjalanan jauh.. then solusi terbaik adalah TIDO.!!!.. eheheh ade lah berhenti makan.. tp yang aku pasti aku sedar2 dah nak sampai K.Terengganu.. eheheheheh....

Hari Pertama sampai.. tak banyak yang berlaku.. kami meneruskan dengan program ank angkat.. aku diberikan kepada Paksu Dan Maksu sebagai anak angkat... eheheh.. aku rasa teruja sbb ni kali pertama aku terlibat dengan program seumpama ni.. ehehhe.....

dan malam khamis tu bermulalah aktiviti pertama kami.... ehhehe

Malam tu takde pape sgt nak buat.. program dengan rtm semua akan berlansung esok.. jumaat.. jd malam khamis tu Paksu Ngan Maksu bercadang membawa kami ke sekitar bandar dan tempat2 menarik sekitar situ.. memang show wooo... ahhahah.. dah la Pak su ngan Maksu aku ni kire mcm org kuat gak area situ.. g mane2 sume org kenal jek.. aku lak malu.. ahahaha... malam tu kami dibawa ke Waterfront sbb ade event ape ntah... then kami dibawa ke satu pasar.. untuk membeli Durian..!!!!. ahahaha.. even dah pkul 12 malam ye hari tu.. ahahaha... jd balik je umah.. tanpa membuang masa.. durian menjadi santapanku.. buat managerku yang anti durian...PADAN MUKE...!!!!



Hari kedua,... bermula awal pagi.. dah ada game show sekitar pantai teluk ketapang... eh kalau silap nama tu betolkan k.. huhhu... dan apa algi.. aku yang aktif ni bantai ar... sampai letih nak mati badan aku.. ahahah antara game pg tu ialah... F1... pastu bawak org pakai kereta sorong tu.. ngan lari berantai tu.. ahahah.. memang fun.. lama aku tak main game2 mcm ni.. tp sayang artis yang ada pg tu cume aku, izati ngan yabang jek... artis lain aku tak tau ape citer.. kalau ade msti best...



















petang tu.. merupakan waktu untuk artis wat rehearsal..... aku pun standby la lepas solat jumaat tu.. sampai padang tu.. msih lg set up speaker sume tu... tehn rehearsal petang tu berjalan mcm biasa jek... pun agak kureng sbb hanya kami bertiga artis yang wat sound check.. even ramai artis sepatutnya..

heheeh.. malam tu.. berjalan lancar.. walau ade masalah sket tetibe ujan turun lebat laaaaaa.. ahaha.. tp sumenye berjalan lancar.. penonton masih setia... dan show mlm tu abis sekitar jam 12 malam.. ehehe.. artis yg ade malam tu.. fabulous cats, amylea, aku, flava, izati, yabang... gempak la gak.. tp yang pasti badan aku punya lah nak pengsan sbb pg tu bantai main game tu sampai nak pitam.. ahahaa.. padan muke aku la kan.. ahaahahahah. balik malam tu.. walaupun aku dah penat nak mati... Maksu masak byk giler.. ketam samballa.. sume la.. ape lg.. dah penat2 aku bantai la mcm org kelaparan tak makan sebulan.. eheheh.. aku rasa berat aku memang naik sejak duk ganu ni 3 hari.. ahahahah......


esoknya merupakan hari untuk aku pulang.. pg tu takde papep sgt.. cume majlis perpisahan jek.. agak sedih gak.. sbb Paksu ngan Maksu layan kami dengan sangat la baik... memang mcm umah sendiri aku rasa tau.. ehehe.. then kami bertolak dlm kul 8... tp tak terus balik.. kami singgah ke pulau kapas dulu.. then ade la yang mandi2... aku tak... walaupun hampir nak mandi..nehehe.... then selesai sume.. kami gerak dr ganu balik ke kl dlm kul 3... huhuhu.. sampai ke Angkasapuri dalam jam 12 malam.. aku yang dah seminggu tak balik umah.. terus drive ke johor.. dalam 3.30 pg sampai.. punye la penat.... dan sepanjang esoknya hari ahad.. aku tidor jek.. penat sgt kot...









apepun.. trip kali ni memang great.. byk yg aku dpt... dah la aku tak pernah rasa kemesraan yang sebegini dengan org2 rtm, dj sume tu.. jd program mcm ni memang good la.. ehehe tahniah kepada warga wiswa radio rtn ye.. dan terima kasih kepada semua yang terlibat kepada majlis ni.

6 comments:

miss oren said...

pantai teluk ketapang la bro..muahaha..dtg ganu x bgtau pon..patut r sesak je kat pantai ari tu..

aqmaal said...

mase student dulu TIDAK PANDAI PULA berambut PENDEK. Ni dah grad baru mengada2 :D

Amik jubah bile? I'll be on the fourth! Raptai bile? Cop, we all raptai sama tarikh ke? Hm? Hm?

Cis kite (you and me) berlagakla cos da jadi graduan uni hehehehe. Goooooo UM!!

Fairuz Selamat said...

miss oren.. dah betolkan dah.. ehheeh makasih

Fairuz Selamat said...

tu la passal... agak pelik gak la.. what ever it is.. i miss my long hair.. really,!!!! uwaaa...

heeh mine is 13rd ogos.. raptai?.. mcm tak sure.. mcm malas jek nak g.... mesti busan.. ye la.. org dah la kat jhor.. nak dtg semata2 nak raptai

eh same date ke

aqmaal said...

i asked you, you asked me back. ape daa.. oh! 13hb, yea x same la! hahaha sorry no flowers :D

NoraJoey said...

wah bestnye main game tuh smua...sure enjoy kan..buat bende yg dh lama tak buat.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...