Saturday, June 13, 2009

I Love You Man


minggu lepas aku ke um, untuk menghantar beberapa borang dan juga untuk menguruskan hal tentang plan aku untuk sambung study... aku bertolak ke um pada petang isnin... selasa pagi aku mula menguruskan.. meminta pengesahan sijil.. pergi ke pejabat pengajian siswazah untuk mendapatkan maklumat dan sebagainya... dan malamnya aku pergi menonton wayang... ceritanya?.. I Love You, Man..".. ahahah

apa yang aku nak ckp.. cerita ni memang menarik.. mengisahkan seorang lelaki yang mahu berkahwin, tetapi tidak mempunyai teman rapat untuk dijadikan pengapit... jd perjalanan cerita ini adalah berkisar tentang usahanya mencari lelaki untuk dijadikan teman baik.. ahahah.. kelakar bukan... unsur2 cinta sejenis memang ada.. ahhaah sebb tu dilabelkan 18sx.. ahah.. tp jangan takut.. cerita ni berjalan di atas norma2 normal fitrah manusia.. lelaki itu akhirnya berkahwin, dan mendapat seorang kawan baik...

apa yang aku lihat. dalam cerita ini ia memberi mesej yang sangat beguna... yang mana aku tak lihat dalam masyarakat kita... iaitu keikhlasan persahabatan dikalangan lelaki.. dalam cerita ini, dipaparkan.. apabila kita ikhlas berkawan... tidak ada masalah untuk berkongsi... walaupun dengan kawan lelaki...cerita ni menunjukkan betapa indahnya persahabatan itu dr perpektif lelaki.. susah nak carik.. kalau di sekeliling kita, sellaunya perempuan adalah lah kan.. kalau lelaki kawan rapat2 jek.. hah lain dah pk... hahahah.... tp filem ni.. memaprkan lelaki juga boleh ada hubungan persahabatan yang baik...

dan yang paling penting.. kejujuran dalam persahabatan itu tidak perlu dicari... bila kita ikhlas memberi.. kejujuran itu akan datang kepada kita....

ps:.... roy jgn pk bukan2 lepas baca tajuk tu k.... bukan leh caya mamat ni...

6 comments:

~ AkOo DaN DuNia PSikO ~ said...

pergh...hampeh apai..slow2 ko nak timbulkan keracunan minda pd pembaca2 ko ek..
tarapapa... :P

Fairuz Selamat said...

hhahaah.. ala roy... kite kan sering berbalas serangan..

ko jgn nak insert nama aku dlm pape entri yg tidak sepatutnye lgi.. kalau tak aku serang dengan lbh ganasss

~ AkOo DaN DuNia PSikO ~ said...

ohohoho...bunyi cam ugut ajer...kuikui..ala apai..aku promote ko kat kekawan aku..baru dorg kenal sape ko...ni pun aku dok galakkan pelajar2 cni gi tgk ko kat SEremban minggu lepas tau...
tak baik lagi ke hati aku nih?? hahahaha

Fairuz Selamat said...

ala roy... aku gurau2 labro..hahaah takkan amik ati ehaahahah
aku tau ko mesti tolong aku nye.. eheheeh

kite kan KAWAN BAIK.. AHAH

~ AkOo DaN DuNia PSikO ~ said...

kalo aku amik hati, susah ar...sape nak feeling2 dgr lagu ko..huhuhu..ala, nape la ko muncul kat TV3..aku kat cni line TV3 tak clear...tp takpe..aku tgk rakaman ko kat youtube nnti k!

p/s: kalau lah budak2 asrama ni bibenarkan bawak enset, akan ku suruh mereka semua mengundi lagu ko..hihihi

Fairuz Selamat said...

betol gak kan..heheeheh.. ko a kawwan sejati aku siot.. heheheeh...ala tv3 tak dpt ke.. mmm.. sdh la mcm ni wei.. huwaa...

takpe2... apa kata ko mewakilkan sume student tu undi aku.. amacam?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...