Wednesday, May 20, 2009

kecewa dengan result exam

*
*
*
*

KECEWA DENGAN RESULT EXAM TERBARU

*
*
*
*
fairuz tengah sangat2 kecewa dengan result terbaru ni... officially tak keluar lagi...tp aku dah dpt jawapan yang agak pasti dr pensyarah n tutor aku.. memang sgt kecewa.. result ini menjatuhkan PNGK aku sebanyak 0.04..!!!! sedih.. bagaimana dengan impian mengenggam anugerah diraja?..OMG... guys... aku tengah down giler bala dewa ni..kawan2..plz up kan balik..plzz... aku down giler ni... btw, at this moment,im not in my teritory..heheheh..will be back later.... sorry guys.. arrggg kecewanya....


19 comments:

...Te-are... said...

hi fairuz...cheer up! cheer up!
actually, teha pun mmg akan risau kalau result GPA effect CGPA...uwaaaa!! anywy, hidup perlu diteruskan... ;)

Nur Farhana said...

Fairuz.. Get up dear.. Dun be down.. Remember.. We'll always be by your side..

"Jika halangan menduga perjalanan kita
Janganlah kau putus asa
Karena ku ada di sisi setia menemani
Andai semangatmu gugur
Genggamlah tanganku
Kita hampir ke situ

Adakala ku terasa
Ketabahan tak setegar
Tetapi apakan daya
Berhenti separuh jalan
Percayalah padaku
Aku yakin kita mampu

Biar orang katakan
Rapuhnya harapan
Bukan mereka tentukan lagi
Kau ada aku dan aku punya kamu"

"Hadapi dengan senyuman
Semua yang terjadi
Biar terjadi
Hadapi dengan tenang jiwa
Semua... kan baik baik saja

Bila ketetapan tuhan
Sudah ditetapkan
Tetaplah sudah
Tak ada yang bisa merubah
Dan takkan bisa berubah

Relakanlah saja ini
Bahwa semua yang terbaik
Terbaik untuk kita semua
Menyerahlah untuk menang"

Chaiyokk2 fairuz.. Perjuangan hidup masih perlu diteruskan.. =)

oMMy fiRuz said...

sabar dik..x bermakna gagal exam tu akan menggagalkan hidup kite secara total..bermuhasabah diri byk2 k..

Fairuz Selamat said...

te-are.. makasih ek.. actually, result apai takde la teruk.. msh lg cemerl;ang.. tp mcm rosakkan kan sket la... apai targettinggi final sem ni.. tetibe dpt mcm tu.. uwaaaaa

Fairuz Selamat said...

farhana... makasih tau.. really make me cool a bit.. tp still sdh ni.. apai rasa seminggu pun tak leh ilang ni.. yela.. tgarget 3 tahun tu... 5 sem dah dpt, sekali final sem ni jatuh teruk..!!!.. memang sedih la....tpapai tau farhana ngan yang lain sokong apai kan.. ehehehe.. bak kata siti..

Jalan pernah takut ku tinggalkan
Saat bintang tak mampu lagi berdendang
Saat malam menjadi terlalu dingin
Hingga pagi tak seindah biasanya

Korus
Takkan mungkin kita bertahan
Hidup dalam bersendirian
Panas terit hujan badai
Kita lalui bersama

Saat hilang arah tujuan
Kau tahu ke mana berjalan
Meski terang meski gelap
Kita lalui bersama

Ku tak bisa merubah yang telah terjadi
Tapi aku akan menjanjikan yang terbaik
Agar kita tak pernah menjadi jauh
Meski beza dermaga untuk kita berlabuh

Ulang Korus

Pernah kita jatuh
Mencuba berdiri
Menahan sakit dan menangis
Tapi erti hidup lebih dari itu
Dan kita mencuba melawan

kan3..

Fairuz Selamat said...

makasih kak firuz.. eheeh.. tak la.. apai tak la gagal dlm exam tu..cume apai gagal kekalkan target apai.. sgt sdh la.. ingat nak cipta hatrik...tp gagal.. dan kegagalan tu mcm tak sepatutnya..

aqmaal said...

yeah u

At least u got A for vocal. I got that bloody B.

malau said...

Ai Fairuz..

sabar dan runding. Kena banyak bersabar.. Sebab mungkin ada sesutu yang x kena dalam dalam proses pembelajaran atau menjawab exam. Mungkin ada part yang x mencapai kemahuan pensyarah. Dalam perjuangan ada jatuh bangun.

sama juga dalam exam. Adakala kita cemerlang, adakala kita gagal. tapi semua itu berbalik kepada diri sendiri. mungkin ada kesilapan yang kita tak sedar kita lakukan.

Runding

Result yang conform x kuar lagi kan. Mungkin boleh dirunding dengan pensyarah. tanya dia kenapa markah fairuz sekian-sekian. mungkin ada yang dia terlepas pandang. Mungkin fairus boleh bincang dan tunjuk sebab kenapa fairus x mencapai apa yang dia nak.

dalam dunia ni x semua benda x boleh dirunding dan dibincang.

Tapi ingat..jangan bodek atau memaksa.

Ada pensyarah yang suka atau membuka mata bila ada studentnya yang berani bukak mulut. saya rasa pensyarah pusat kebudayaan semua baik2. Boleh di bawak berbincang.

Apapun be positf.

Jatuh sekali bukan bererti perjuangan kita tamat.

Semoga cooooool...

Rayta87 said...

Hallu fairuz...jgn la sedih sgt..nanti cepat tue..huhu...rezeki kan kat tangan Tuhan. Mana tau, ada hikmah di sebalik tu...At least, dah penah dapat award kan? Sy ni ha, dean's list pun x tercapai lagi. kuang3...Rilek ek..jgn sedey2.

biyan said...

fairuzz .. rileks je tao , setiap yg tjadi ada hikmah dia .

mgkn kali nih ta dpt target .
lain kali dlm perkara lain pulakk , insya-Allah .

;)take care bro .

idasm said...

fairuz... jgnlah mcm tu dik.. ceriakan diri anda. hidup mesti diteruskan ... ok... sikit aje jatuh tu.. ..

ha.. tiket konsert siti zaff dh tolong beli.. mesti lepas ni boleh bergumbira lah plak... hehe... tahniah!!!!

Fairuz Selamat said...

aqmaal ismail.. yeahhhh.. tq.. a- jek kot...!! if dpt a mungkin tak sdh sgt sbb dpt cover subjek bangang 6jam kdt yg dpt b+ tu.. uwaaaa

Fairuz Selamat said...

abg malau.. makasih ek.. yup.. its been so difficult sbb memang fairuz dah target sem ni.. tp tetibe tak dpt.. pastu sikit jek kurang dr target tu.... tu yg kecewa tu.. tu la.. sebelum kuar ni nak mintak pensyarah cek mcm nek.. mana la tau kan ade yg terlepas pandang kan..... yup.. tq tau.. insyaallah.. kalau dah ditentukan dpt mcm ni, fairuz terima jek la.. tp sebelum tu, nak usaha gak.. tanye mcm ne kan

Fairuz Selamat said...

rayta.. makasih.. tp memang sakit la.. yela.. dah terget untuk 6 sem.. tetibe sem last ni terkeluar record. memang sakit la.... uwaaa.. tp fairuz akan berdoa selagi tak kuar ni.. eheheeh

Fairuz Selamat said...

biyan.. takleh terime la biyan.. sbb fairuz dah target untuk 6sem dah....jd biler 5 dpt.. 1 tak dpt.. emmang mcm kecewa tahap dewa laut arrr

Fairuz Selamat said...

makasih kak ida.. walaupun masih sdh dan akan terus sdh.. tp sbb dpt tiket siti, memang terubat sket la.. ehehehe

edancoba said...

Uikkk apai!! Oppss!!! lupa lh nk ajk!! Hmmm jngn lah majuk eehhh!!
Nnt edan bg lolipop k!!
:) keh keh keh...

Waauuuu!! zanteq nyer pic Blog apai yg kat ats tu... rasa dahaga lah cm nk melantak jer ayor2 tu!!!!

:P

Fairuz Selamat said...

taknak ar.. nak majuk ngan edan.. uwaaaa.. org dah berapa lama tak tgok muvie ni.. xman pun tak dpt tgok lg ni.. uwaaa.. sdh2... nak majuk nghan edan...

best kan head pic tu.. ahahahahah memang wat dahaga jek tgok

Ex Starians said...

COOL MAN...DON'T GIVE UP....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...