Tuesday, May 19, 2009

Cuci the Musical Audition

Melewati hari-hari setelah tamat pengajian ni, memang membosankan. yela.. dari hari2 yang terisi dengan aktiviti dan study, kini tugas aku adalah seorang yang tak lebih dari tidur, makan, internet, dan karaoke... what else..?.. nothing.. i have no idea at all of all this.. ye la... dah tamat semua, nak procede to the next plan, i have to wait untill my final result keluar.. after that, then i can procede to the next plan... either, further my study or finding job, making money, stay in this field.. find xtra job like acting, or singing, or theatre, or work on my career plan, which is my solo project or bla bla bla... so... right now... duduk rumah..!!! hahaahah...

yeah.. last two weeks, dr lawan web kakiseni, i heard about "cuci the musical.." will be held on this coming october.. istana budaya if im not mistaken... so.... kawan aku pun suh aku g audition ni... bua tdi ampang.. di linda jasmin punya studio.... 16hb... aku punya lah malas sbb mostly, kawan aku sume tak join... tp di sbbkan beberapa individu yg paksa gak aku g.. aku pun amik keputusan pg.. aku anta resume kat email tu.. then set audition ada 16hb mei.. kul 2... aku pun gerak la pada hari sabtu tu... dr jhor ok.. semata2 nak g audition tu.. eheheh.. sampai dlm kul 2.30.. stage satu dah mule..!!!!! stage tarian.. aku pun masuk la.. dengan tak tau pape, sbb diorang dah wat dulu.. aku pun ternganga la belajar step tu.. syukur... takde penyingkiran di stge 1 ni.. ahahahhaha

next, 2nd stage.. which is, singing stage.. hehehe... 3 pilhan lagu diberi.. aku amik i believe i can fly... then semua berjalan lancar.. seorang demi seorang masuk blik tu.. then, dalam 50 org tu.. dia plih 6 org... dan alhamdulillah... im one of the group... kami, ade 4 lelaki.. diberi satu babak dalam filem cuci tu, yang mase afdlin nak bgtau group diorang yang dia nak keluar tu.. then kami wat la.... not too bad... aku rasa tiga2 org lagi tu pun bagus... then abis la... panel dia mase tu. stephen rahman, harith iskandar ngan hans izaac.. so aku pun tak tau status aku.. harap2 dapat ar... sbb nye.. I LUV MUSICAL... I LUV BROADWAY..!!!.. aku memang teringin nak berlakon dalam produksi musical yg besar.. lg la buat kat IB... harap aku dpt... hehehe

anyway, its a good audition... senang..tak mcm audition lain yg leceh... ni senang.. org yg uruskan tu yang seksi tu, pun bagus... senang nak bekerjasama.. aku dtg jek.. dia dah pasan muke aku.. siap dia ckp, " u yang send CV yg panjang tu kan".. ahahha....

ni time aku menulis ni, sebenarnya aku tengah bersiap untuk ke KL jap.. aku naK ke UM.. nak jumpe timbalan pengarah.. sebelum aku Officially disahkan grade, aku nak uruskan banyk benda... pasal planning nak wat musical, plan nak sambung study.. pastu nak uruskan hal2 grad ni.... mcm2 lah.... jd aku akan gerak petang ni sket.. dlm kul 5 mcm tu.. time aku tulis ni, 2.40 petang... 19hb mei.. ehehhe... tak sure aku balik biler... mungkin khamis... or mungkin sabtu sbb ade show lak sabtu ni kat central market...

so for all of u guys... keep visit my blog ya... dont miss it even a day.. heheehe...

5 comments:

Aainaa Khairunnisa said...

smoga dapat join muzikal tu k...amin...=)

Nur Farhana said...

Lamanye.. Gonna miss you.. A lotz.. Heehee.. =)

sayalahfaizul said...

beb, ko ade show ke sabtu ni? wajiblah aku pegi... tu pun kalau ko mengundang ku... haks

Anonymous said...

kalau confirm,bg tau eh..
boleh la pergi tgk nnt!!!
saya selalu pergi tgk teater kat IB..

Fairuz Selamat said...

ainaa, farhana, faizul, sume la.. fairuz dpt cuci the musical ni.. ehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...