Saturday, February 28, 2009

Teater Tun Kudu yg mcm Buah Duku Masak Ranum

tengah berjalan2 dekat depan cc kat komplek perdana siswa tu (fakulti aku la)... tetibe nampak aini, kak falina duk kat kerusi depan cc tu ebrbincang apa ntah... sambil memegang skrip yg tak tebal sgt ketebalannya.... aku pun dengan yakinnya menjoinkan diri ke kumpulan itu, dengan niat bertanya kabar (poyo..!!).... tetibe..

aini : hah kak, fairuz jek la...

kak falina : ala boleh ke..

aini : ala boleh nye, fairuz baik hati

kak falina : hah, fairuz leh tak tolong berlakon untuk pesta budaya kolej 12th

fairuz : eh apa ni kak, eh kak saya bz sgt la kak.. skrip final pun tak hafal lg

kak falina : ala pendek jek... fairuz nye part tak susah pun

aini : ala fairuz bleh la... dah buntu carik org ni

fairuz : ala mcm ne ek.. tak byk ke part org

kak falina : ha a.. tak byk sket je.. tolong ek fairuz

fairuz : errrkkkk...

kak falina : thank fairuz...

fairuz : ok3.. saya tolong

then aku terus amik skrip... aku dpt watak sultan muszaffar syah @ tun karim..... balik kolej aku bukak la skrip tu.... SIKIT KEBENDA..!!!! part aku byk giler... mendominasi hampir keseluruhan skrip.. wakakakaakakak..... tp takpe la... its ok.. sbb kak falina ckp nak bayar.. ahahahaha. tetibe aku jd mata duitan..!!!!! ye la.. org ckp life is all about money... anda setuju? aku no komen jek..!! eheh

then berlansung la latihan yg sekali dua jek untuk show ni sbbnye aku bz ngan latihan final projek aku.. sah2 aku akan utamakan final projek aku.. diorang pun paham... jd latihan untuk tun kudu ni memang tak de la sgt.. mcm suam2 air teh suam jek mcm tu... blocking sume main hentam.. takde pengarah sume.. sbb nye kitorang bz... tp kitorang wat sehabis baik, sbb nak tolong kak falina..

seterusnya, show tu berlansung pada 18 fabruari yg lalu... ahahaha... disebabkan tak ckup latihan n aku sendiri bz mcm gajah jalan atas jambatan. setiap kali aku nak naik pentas, aku baca skrip dulu.. kire hafal skrip beberapa minit sebelum show.. giler kan... hahahha.. nasib baik sume team best.. yela.. kitorang sume wat sempoi2 jek...

dan akhirnya, sume ney ebrjalan lancar.. takde pape masalah.. yg kecik2 tu ade la.. tp ok jek.. yg penting show berjalan lancar.. eheheheh... thank kat kak falina ngan aini.. ni kat bawah ni aku letak beberapa gambar poyo mase show tu...


this is my wife, tun kudu... @ kak isma

ika sengal.....(reaksi itu disengajakan ye)

diva divana, lan... hahahaahah... bajet3..!!!!

ika lagi.. aku lak dengan muke yg lebih menggambarkan sifat seorang manusia.. ahah

right after the show finished... ni aini.. sm ari tu.. ahahahpenat3..!!

yg ni aku tak kenal sgt.. tp krew program tu gak la.... aku main hentam jek amik gambar... niat dlm hati nak post kat blog.. tu jek.. takde niat lain.. betol.!!! haha

hah..? ika lagi..!!!! yela3... time ni dengan wajah yg lebih melankolik... ye ka?

ni lak yg jd org kampung hahaah.. nashazila... ilham pujanggaku ? ahahahah

12 comments:

Al-Qadri said...

ahhahaha ptt la bizi tak ingat dunia...
well org dpt offer dr abg kolej sme ngan kezen org taw..
soh join teater drg
bulan 4 show
wkakaka
tp latihan mlm
so agak x sanggup laa
wkakakakakakakka

Fairuz Selamat said...

hahahah.. tau tkpe...
almost my whole week penuh ngan jadual yg bertindih2.. wakakakaakakak

tak paham? ni sape ek...
teater ape tu

Miss Atie said...

hahahahaha HADOIII
td org weh td org
AL QADRI akaun syarikat org
adoii wehhh
malu
salah gne akaun
wkakakakakakaka

Fairuz Selamat said...

haaahhh.. kantoi..!!!!

aqmaal said...

hey... x bitahu pun... why x bitahu.... org nak tgk... why fairuz, why... *menangis pilu

Fairuz Selamat said...

eleh.. poyo giler......
haahahah... ok sure after this every show yg org ade, org gtau..
tak dtg jaga la....!!!

aqmaal said...

if area PJ insyaAllah datang le.. :)

++ Diamond ++ said...

fuh, kira teror lah tu... last minute dpt skrip n evrythin' goes well.. chaiyo chaiyo!!!

:: Feez_Mior :: said...

wahahhaa..
dh ade ilham pujangga rupenye..
melepas aa camnih..wahahaha..

Fairuz Selamat said...

laa.. bukan ar... tu skrip dia.. org belum berpunya k.. masih single and available maybe.. ehehhe

Si Perempuan Melayu said...

(balas balik)

Yussssss! :p

:: Feez_Mior :: said...

opss..blom berpunye rupenye..mueehehhehe..

gurau2 jek yek..
dont take seyes.. ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...