Friday, February 20, 2009

Al-Fatihah untuk arwah En Taruddin





mungkin sudah terlambat.. hampir masuk hari ke6 ni.. tp takpe la.. setulus hati aku nak tulis entri ni, mcm tu la gak ikhalasnya aku simpati ngan dct ni... honestly, aku tau agak lambat sebenarnye... ahad malam baru aku tau... selalunye info2 pasal siti ni aku tau agak awal.. tp aku memang bz. takde mase nak pegang anset that day.. dah dekat kul10 malam baru tgok anset, ade 27msg... most of it bertanyakan tentang betolke ayah siti meninggal... t

hen ade beberapa msg dr kawan2 aku yg memang peminat berat siti mcm aku gtau yup, ayah siti menghembuskan nafas terakhir pada pagi ahad tu... aku mase masih terpaku.. smpai la aku balik je blik aku masuk stz.. tak tau nape air mata ni mengalir.... melihatkan kesugulan wajah siti.. aku turut terbuai.... kerana sejak aku mengikuti langkah siti 13tahun lalu, aku akui byk cerita tentang siti dan ayahnya. yang menunjukkan betapa ayah siti itu memberi impak yang besar kepada apa yang siti ada sekarang ni... dan ini semua membuat aku sebak, dan aku rasa simpati yang amat sgt kepada siti....

walaubagaimanapun, aku akui, segala yg berlaku adalah kehendak tuhan. itu yg terbaik kerna telah direncanakan begitu. ayah siti menghembuskan nafas terakhir sekitar jam 11 pg... kerana komplikasi buah pinggang dan kencing manis... (if im not mistaken)... innalillah.....

sebagai peminat siti yang bertatih2 bersama, berlari bersama, ketawa bersama, aku menghulurkan seikhlasnya ucapan takziah ku kepada siti sekeluarga... itu saja yg termampu aku berikan.... aku doakan siti dapat menempuh saat sukar ni sebaiknya. aku yakin siti boleh. kerana siti yang aku kenal bukan wanita yang lemah. dia kuat dr apa yang kita nampak. sangat kuat... sekali lgi, aku ucapkan takziah kepada siti dan familynye. dan kepada yang lain, kite sedekahkan alfatihah kepada arwah..

alfatihah....

siti... seberat mana beban yang kamu pikul, seberat itu juga aku dibelakang menyokong mu dr jatuh

2 comments:

zaffirazaini said...

masih sayu...sebak...
Betul tu, selaku peminat dari drjah 5 hingga usia menginjak ke 24, banyak kenangan suka duka yang ku dapat...

Dan untuk sampai ke tahap seperti sahabat dengan Kak Iti, memang tak pernah ku bermimpi... Dan sudah menjadi adat seorang sahabat dan teman untuk setia disisi kala Kak Iti berperang dengan emosi....

fairuz ada kenangan dengan kak Iti? Hmm... seronok citer tentang kak Iti kan??

nyanyi lagu kak Iti untuk kelas vokal?? Dah nyanyi dah... hehe.. First aritu Mr.Vincent tu yang request ku nyanyi Mulanya Cinta. Tergamam weh.. mamat tu tau lagu tu... Lepas tu ku nyanyi Bukan Cinta Biasa dengan piano. Try minta music notes dengan kak Zie... dorang tak pegang... MD yg pegang... huhuhu...

Fairuz Selamat said...

yup.. sebak ngan sayu.. kite sebagai peminat yg betol2 sokong dia sejak 13 tahun lepas memang terasa kalau siti sedih kan..

takde sgt.. org tak la mcm zaffi.... eheheheh.. ikut dr belakang jek.. but still my support adalah yg terbaik yg org bg..

ala nak masuk kelas vincent la... dia minat siti gak ke... waaa.. nak kelas tu... confirm kite balon lagu siti je sepanjang kelas tu kan.. eheheheeh

try crik kat teent tak jumpe ke score die?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...