Wednesday, January 28, 2009

Lyric Pilihan Hati

hehehe.. aku ni memang suke kan lirik... aku suke bnda2 yang bermain dengan bahasa ni.. sbb pada aku bahasa is the best way how to project ur emotion... "project".. bermaksud luahan hati dalam satu situasi yang dipaksa... yela... kekadang kite perlukan satu situasi yang memaksa baru kite dapat luahkan sesuatu dengan lebih dramatik.. tul tak... btw ni beberapa lirik yang aku rasa sangat bagus.....

Let Me Fall
Josh Groban

Let me fall
Let me climb
There's a moment when fear
And dreams must collide

Someone I am
Is waiting for courage
The one I want
The one I will become
Will catch me

So let me fall
If I must fall
I won't heed your warnings
I won't hear them

Let me fall
If I fall
Though the phoenix may
Or may not rise

I will dance so freely
Holding on to no one
You can hold me only
If you too will fall
Away from all these
Useless fears and chains

Someone I am
Is waiting for my courage
The one I want
The one I will become
Will catch me

So let me fall
If I must fall
I won't heed your warning
I won't hear

Let me fall
If I fall
There's no reason
To miss this one chance
This perfect moment
Just let me fall

cantik kan lirik ni.. aku suke giler.. aku rasa salah satu lirik lagu omputih yang bermain dengan perasaan.. lirik yg sungguh dalam... mencari kesempurnaan dalam menghadapi kecelaan... biarkan aku jatuh, kerana di situ akan muncul segala kebenaran samada positif atau negative

Di Batas Masa
Siti Nurhaliza

Setiba kita di batas masa
Nobat nafiri tiada bernada
Sehelai daun kering berayunan layu
Menanti saat di bawa bayu

Langit mendung hujan pun gerimis
Sayup terdengar sendu dan tangis
Bertitian bisikan kalimah nan suci
Berdoa mudahkan perjalanan
Terakhir ini

( korus )
Berat mata memandang
Berat lagi tanggungan
Bebanan perasaan
Kendati pun sejarah
Dosa pahala pastikan di kira

Bagai terasa keresahan di jiwamu
Bagai terdengar suara meruntum kalbu
Tiada walau sesaga di bawa pergi
Tak berharga puja dan puji

Kala jantungmu bagai laut bergelombang
Lemah cengkaman jejarimu di genggaman
Betapa sukar untuk kita menerima
Tiba detik pasti terpisah
Di batas masa


bukan kerana aku peminat siti, tapi lirik ni memang bagus... pertama kali aku dengar lirik ni, aku dah terpukau.. bagaimana penceritaannya berkenaan peralihan alam dr nyata ke alam lagi satu... mengikut fahaman aku, its about, org yang nazak nak meninggal dunia... cantik kan... syabas habsah hassan

3 comments:

++ Diamond ++ said...

i x pernah dgr lagu Let Me Fall (Josh Groban) but bila i tgk lirik nya, mmg menarik...yah, as u said lirik yg b'main dgn perasaan... ada 1 lg lirik english song yg i suka... bye bye (mariah carey)

Fairuz Selamat said...

diamond.. thanx again for replying... yup should listen to let me fall... actually ni memang lagu jiwang ar... tp sgt best.. bleh nangis dengar...

bye bye?, tak pernah dengar lak.. takpe3 i carik jap

Miss Atie said...

let me fall dlm bhs melayu
BIAR AKU JATUH eh?
hahahaa mereng

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...