Friday, January 23, 2009

miss those moments

Antz- fairuz, ejan, nazri & azri

Antz... kumpulan kedua fairuz iaitu selepas qface... bersama dengan tiga lagi remaja lelaki ini kami mencuba untuk meneroka gelanggang ini. tanpa pengetahuan yang mendalam, kami muncul dengan album pertama berjudul, PINTAS... hahaha.. kelakar lak biler kenang balik.. masa tu tak pandai nak bergaya sumelah.. dengan taktau mcm ne nak ckp ngan wartwan ngan peminat sume.. hahahaahah. tp dibantu pengurus kami, Abg Ramli, dengan bantuan syarikat rakaman kami FMC, kami jalan je... redah jek... ehehehehe...

yela kan.. masa tu kami punyelah semangat nak buat show sume.. nak jumpe masyarakat dengan buah tangan usaha kami sendiri... alhamdulillah la sbb album pertama ni sambutannya agak membanggakan.. lagu2 kami pun walaupun tak meletop kebaabbbooommmm.. tp kerap gak dimainkan kat radio... yg penting fairuz puas sbb fairuz rasa sedih lepas keluar dr qface... jd dengan antz ni fairuz sekali lagi cuba bangkit..

2005, kami muncul ngan album kedua... tp disebabkan kebzan masing2, album ni tak mendapat sambutan menggalakkan seperti album pertama.. lantas setelah kontrak tanat dalam tahun 2008... kami decide tak nak sambung.. sbb masing2 dah ade hala tuju masing2... tp kami tak berpecah pun.. still sampai sekarang hangout same2... jamming...

2009...
sesuatu yang baru buat fairuz...

6 comments:

RiZaL HaShiM said...

*dialog di bawah merujuk kepada gambar*

"kesian budak2 sekolah ni,odw balik umah kena kidnap suh photoshoot ramai2,waakaka"

*kenyataan di atas hanya gurauan semata2,tiada kaitan dengan yg hidup atau pun yang mati,hak3*

Fairuz Selamat said...

siot mu.....huhuhuh... statement tu silap la wei.... yang sepatutnye.. mcm ni,..

"bagus budak2 ni, walaupun ade fotoshud, tetap semangat g sekolah... ni mesti lepas sekolah terus g fotoshud.. bagus2, pandai seimbangkan pelajaran"

harap2 takde yg muntah dengar statement tu..

NaNie KechiQueZ said...

OMG!!! i miss Antz soo much...
and masih ingat lagi, 2005 korg dtg spore n buka puasa ngan kita org hehehe.. Apa2 pun good luck to u Fairuz ;)

Fairuz Selamat said...

nanie.. thanks ya.. yup.. me too.. miss those moments with antz so much.. tp nak wat mcm ne.. takde rezeki rite.. eh mase buka pose tu nanie ade ek... yg mane ek.. mana tau kalau fairuz ingat

romi flizz said...

me igt lagi grup antz n q-face dulu..time tu korang student..me pun student..hehe.
lagu izinkanlah tu me slalu pick kalo g karok ngan member2...
salah sorang member q-face tu dh pass away kan??sape name die?lpe laa..angah kan?or silap name..

ape2pun welkam back fairuz ke dunia seni..

bicara hatiku said...

Salam..abg fairuz..eira p0wn rndu gak ngn kump q-face n antz..lme dh eira cri abg kt alam maya ni k0wt2 abg t'selit skli ker..akhirnyer jmpe kt fb..hehe..1st lgu kump abg yg era dgr,lgu izinkanlah..kk sdra knlkn..smpai skrg era igt lgu tuhh n der dlm hp era..lgu kesal,cinta x sehaluan,cinta remaja,jendela rindu..lyn urh..xnk uat albm bru ker?hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...