Saturday, July 31, 2010

Pelajar Maut Jatuh Bangunan Di Kolej 12 UM


berita ini memang mengejutkan.. ia berlaku pada petang tadi.. 30 hb julai 2010..... dalam jam 3 petang... aku di update oleh kawan ku IWE, yang tak tetiber je call aku memaklumkan bnda ni.. mengikut apa yang dimaklumkan... mangsa bernama khairil... seorang pelajar pusat asasi sains universiti malaya... tinggal di kolej kediaman nazrin shah, atau kolej 12.... kronologi kejadian.. (sila betolkan jika saya salah) mangsa yang dilaporkan baru sahaja sampai ke um untuk memulakan kelas yang dijadualkan bermula pada isnin ini 2 hb tidak mempunyai kunci bilik.. samada tertinggal atau tidak dibawa bersama.. oleh kerana biliknya di tingkat 6 atau 7... mangsa memutuskan untuk masuk kebilik melalui balkoni... dan mangsa harus memanjat dr satu balkoni ke satu balkoni... dan kabarnya mangsa tergelincir... dan beliau terjatuh di kaki lima antara blog b dan kafe... satu kejadian yang sangat mengejutkan warga um, kerana ini adalah kali pertama kejadian seumpama ini berlaku.. dan ia sgt memeranjatkan warga kolej dan dalam msa yang singkat, serata um datang ke tempat kejadian...

pengajaran dr peristiwa ini, berfikirlah dengan baik sebelum melakukan.. mungkin nampak mudah melangkah dr satu balkoni ke balkoni lain, tp MALANG TIDAK PERNAH BERBAU untuk kita hidu... beringatlah... jadi guys, mari lah.. sam2 kite sedekahkan al fatihah kepada mangsa.. dan sekalung takziah saya ucapkan kepada keluarga mangsa... muda lagi dah pergi meninggalkan harapan mak ayah.. tp aku pasti.. tuhan ade preancangan terbaik untuk arwah,.. insyallah.... saya agak sayu kerana melihat kepada kejadian yang berlaku.. mangsa pergi mengadap ilahi pada hari JUMAAT... dan saat2 pada petang tadi, hujan rengai2 mengiringi pemergian arwah.. satu2 tanda2 yang beliau adalah orang yang baik2.. insyaallah... semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman di sisi ALLAH... amin ra rabbal alamin

RALAT....

alhamdulillah.. ade yang prihatin... dan memberikan cerita yang sebenar.. di bawah adalah apa yang sebenarnye berlaku.. terima kasih kepada yang betolkan fairuz yaaa

dia nk g mid wallet n hp dia tertinggal di bilik kwn dia di tgkat 5, dia duduk di tingkat 3....pd ptg kejadian arwah terlalu tergesa-gesa walaupun kwn nya yg di tingkat 5 masih dlm perjalanan balik ke kolej lps smbyg jumaat.....nasib x menyebelahi dia kerana pada kejadian arwah x pakai cermin mata dan semasa berjalan di atas tiang balkoni dia tergelincir dan terjatuh.....cedera parah di kepala kot...lebih mennyayat dan memilukan tarikh arwah menghembuskan nafas terakhir adalah hari ulang tahun ibunya.......

7 comments:

dayan diana said...

mybe ade bende yg die perlu amek kot.. urgent sgt.. and tu je care masuk yg die nmpk that time.. pikir positif jela kan.. =)

alfatihah for him~

Judiene said...

huh!
ngeri weyh
seriously wat aku meremang je
ape2 pon al-fatihah utk arwah

idah ayu said...

saya selaku warga kolej kediaman raja dr.nazri shah @ KOLEJ KEDIAMAN KEDUA BELAS UNIVERSITI MALAYA....
SEBENARNYA BEGINI....ARWH BRU PULNG DR SOLAT JUMAAT.....n tertinggal dompet n kunci dibilik kwannya di tingkat 5.... sebenarnya arwh duk tingkat 3..sebb kwannya itu belum balik lg...arwh memutuskn nak g masuk melalui laluan blkoni n g bilik sebelah..n kemudian tergelincir n terjtuh....arwh sempat mngucap...

s1t1 2uL41k4 said...

terkejut kan.. malam memang tak berbau..

Anonymous said...

apai bkn la.........dia nk g mid wallet n hp dia tertinggal di bilik kwn dia di tgkat 5, dia duduk di tingkat 3....pd ptg kejadian arwah terlalu tergesa-gesa walaupun kwn nya yg di tingkat 5 masih dlm perjalanan balik ke kolej lps smbyg jumaat.....nasib x menyebelahi dia kerana pada kejadian arwah x pakai cermin mata dan semasa berjalan di atas tiang balkoni dia tergelincir dan terjatuh.....cedera parah di kepala kot...lebih mennyayat dan memilukan tarikh arwah menghembuskan nafas terakhir adalah hari ulang tahun ibunya........semuga arwah bersemadi dgn aman....al-fatehah...

Tasbih Alam said...

salam ziarah dan salam ukhuwah...

lisa kamal said...

subhanallah...
maut tidak pernah kenal siapa kita.
mungkin itu hanyalah asbabnya sahaja..
mati dalam bentuk sedemikian rupa.
tragis.
kita nanti..entah bagaimanakah?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...