Monday, May 3, 2010

Review Keputusan Penuh AIM 17

Alhamdulillah... aim17 sudah melabuhkan tirai malam td.. semua keputusan sudah diumumkan... seperti yang aku paparkan di entri sebelum ini.. jd amacam?... mengena ke sasaran anda... tepat ke ramalan anda.. atau jauh terus dr sangkaan anda?.. aku?... hurmm.. ade byk jugak yang aku ramal tepat kenenya... tp ade gak yang jatuh terus terduduk dr apa yang aku agak...

Antara yang aku rasa memang layak ... artis baru terbaik... milik yuna.. dia memang bagus sebagai komposer muda... tulis lirik.. nyanyi sekali... jd dia memang sepatutnya dpt award tu.. even.. aku ikutkan nak bunkface menang.. sbb bunkface aku rasa antara indie band yang bg nafas baru dalam aliran musikk2 berkumpulan ni.....

persembahan vokal terbaik.. hazami dan dato siti.... hazami walau bukan dalam calon ramalan aku.. aku tak nafikan... vokal dia penuh dengan teknik. dan servivor bukan lgu yang mudah untuk diindahkan.... vokal siti yang diiktiraf untuk kali ke 11.... tiada pertikaian.. bukan kerana aku kipas berat siti... tapi calon lain tak begitu menonjol.. even lgu ku percaya ada cinta tidak terlalu mencabar bg siti sebenarnye... vokal duo terbaik?... paling tepat.. eheh.. aku rasa gabungan duo terbaik.. aku rasa kenapa ctkd menang.. bukan sbb vokal individu mantap.. tp gabungan... voicing yang cantik.... pembahagian yang cantik anta ct dan kd.. memang memberi satu fasa baru dalam konteks. nyanyian duet... eheh

album terbaik.. album rock terbaik.. aku takleh nafikan adrinalin memang hasil yang sgt cemerlang dr faizal.... album terbaik juga pada aku takde masalah... adrenalin memang satu hasil kerja yang baik dr segi keseluruhan aspek... hah album pop terbaik.. dlu ade isu biler spider menang untuk rakaman album di planet hollywood.. now.. dayang lak menang. aku seriously rasa album ni bukan calon terbaik untuk katagori ini... CTKD pada aku paling layak menang.. sekali lg bukan sbb aku minat siti.. tp ctkd merupakan hasil yang sgt baik.. lirik... melofd.... vokal.. cover.... layout dalam... sume bersatu dengan baik.. cume mungkin mixing kasar sket... tp aku rasa album ni paling layak menang.. aku tak tau mana silapnya... mungkin kerana ada kd mungkin?.. hurmm entah...

lagu terbaik, lagu pop terbaik.. yuna.. takde masalah.. lgu ni memang unik.. nafas bru dalam mainstream musik malaysia.. lagu rock terbaik.. situasi.. juga takde masalah .. aku memang suka situasi.. lagu yang simple.... tp komposisi bagus.. tak peningkepala nak wat score berat2... lagu pop terbaik.. lagu inggeris terbaik... seperti sangkaan ku.. yuna... dan sebenarnya.. memang besttt... takde komplen... ehehe.. mmm ape lgi.. hah.. anugerah kembara.. aku rasa ni paling mengejutkan... bunkface anugerah kembara?.. aku rasa tak relevan.. lg relevan kalau diberi kepada raihan sekali lagi.. atau ct atas kerjasama dengan kd dr indonesia... bunkface?.. anugerah kembara?.. aku tak nampak mana relevannya.... malah selepas VO baca ape kriteria untuk anugerah ini.. aku puas dengar n cari mana signifikannya bunkface dengan sume kriteria tu.. ni paling aku tak leh percaya....

lagu nasyid terbaik.. yeahahhhhh dia muhammad... lagu nasyid kolej aku.. memberi kesan yg byk pada aku.. tahniah inteam.. lagu ni patot dpt lagu terbaik.. heheeh.. lagu indo terbaik.. ni katagori paling sengit pada aku... sume lagu sgt kuat dan hebat.. namun pilihan aku memang aku wanita biasa... kombinasi teraiak dan antara yang paling baik pernah aku dengar dr indonesia...

lain2... aku rasa takde masalah.. sbb byk yang aku pun tak tau sgt.. jd aku rasa juri wat pilihan yang betol la.. memang selalunya.. katagori2 panas dan menyerlah ni je yang akan ade sedikit keraguan.. huhhuh.. namun semua keputusan dah terjawab... yuna menang besar dengan 4 award.. ct, faizal, bunkface.. masing2 dengan dua katagori....

satu pujian juga untuk beberapa persembahan... aku rasa protokol untuk aim tahun ni mcm best... skrip mc tak berjela2... cume mungkin perlu peka sket dengan lagu yang bisaa di pendengaran khalayak.. ada byk anugerah yg presenter dia mcm ntah pape... last2... ade byk anugerah yg takde respon dr penonton.. BOSANNNN>>>>!!!! ade byk persembahan yang tak mesra telinga la.... persembahan ctkd gempak untuk membuka tirai aim.. susunan baru tu aku rasa sgt hebat.. kalau wat mcm tu dlm album.. sure susunan muzik terbiak.. ehheheehhe... faizal tahir mcm tak agresif mcm biasa... taktau napa.. vokal dia dia tak project mcm biasa,,, FT tak sihat ke?.. hurmmm..... pembukaan mc... lgu MUH.. dr Kak deeb ngan afdlin.. yeaahhhh.. TERBAIK.... vince?... menarik.. tp tak tertarik.. mungkin nama vince sndiri yg dah slow sket... penutup.. .. mcm tak ckup karaktor.. yela.. nal wat ala2 HSM ek.. mcm penutup konsert af je aku rasa... idea lain sket arrrr kan3.. eheheh lain2 ok kot....

aim.. kene pk balik mcm ne nak tarik audian untuk respon dr mula sampai abis...

3 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

Dato CT memang Hebat

Nur Aainaa Khairunnisa said...

DN....=)

Lazyf... said...

costume CTKD agak kurang bsesuaian mse performed Jika Kau Tak Datang smlm tp overall CT da best...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...