Monday, March 8, 2010

Recently.....

this is an entry with no photo..... hehe... at this moment.. aku di office ni.. di library... masih lg dalam minggu membuangkan masa.. penempatan jabatan belum kami terima,... jd.. duduk la kami disini.. menghabiskan setiap saat yang berlalu dengan taktau nak wat ape.. nak fb, kene block... nak nyanyi... tak leh bising.. nak baca magazine.. dah nak muntah dah... nak joging.. pakai kot segala... ape leh wat.. nak g makan.. tak leh kene tangkap nanti... waaaaaa.. kebosanan ni wei... aku harap penempatan dapat awal.. jd tau kemana kami akan bertugas.. dan dah leh ready nak wat kerja... ni tak leh nak wak ape.. melangok.....
*
*
*
minggu lepas merupakan minggu busy aku.. dengan lawatan ke setiap jabatan... pastu persembahan untuk talent search.. ngan persembahan untuk MPA2... aku mcm org giler.... tp segalanya berjalan lancar... dua persembahan itu telah aku jayakan dengan tahap puashati yang agak tinggi, walaupun kepenatan membataskan aku memberi yang lbh baik. aku agak teruja.. dan terkesima (?).. sbb dpat perform lagu Still Got The Blues... peberet ni wei... heheheh... then perform lagu cinta tak sehaluan... dan juga menghitung hari... semuanya aku beri yang terbaik lah kot.... walaupun........ (!).. takpe2... seni itu sesuatu yang patot dihargai.. kerana ia ada maruahnya yang tersendiri.... kan3.... kdt aku berikan kepada nanie dan malek 2nd kolej, dan juge sume ajk yg terlibat.. juga pada Far, Hazren.. untuk MPA.. dan juge sume ajk yg nampak komited dengn keje... tq.!!
*
*
*
pastu minggu lepas gak dan minggu sebelumnya.. byk isu.. dr isu kakitangan wanita ramai sgt berbanding lelaki di sektor kerajaan..... hahaha.. aku sebagai wakil lelaki.. akan buktikan.. kita mampu berdiri sama rendah dan tinggi.. lelaki dan wanita saling memerlukan.. saling mempunyai kehebatan dan kelebihan masing2... noktah.! pembuangan bayi yang menyedihkan... manusia yang takde perasaan... sanggup buang bayi di tempat pembakaran.. menangis aku tengok gambar tu.. ya tuhan.. lindungilah kami dr kerja2 syaitan mcm ni... amin.. pastu isu nabil raja lawak di saman... dan mcm2 lagi.. aku kira, dua minggu ini memang agak panas... sumenya memang memberi tarikan hebat untuk aku baca paper... jd harapnya.. isu ni yang positif, dikekalkan.. yang negatif... dipositifkan....
*
*
*
pastu.. oscar award nak mai dah.... aku paling teruja dengan senarai pencalonan filem terbaik.. setelah 67 tahun (kalau tak silap).. ni kali pertama senarai filem terbaik ada 10 calon.. yeahhh.. sume hebat2... pilihan aku?... dinilai dr sudut keseluruhan.. aku pilih avatar..... hehe.. lakonan mungkin biasa2 aje.. tp masih boleh dipuji.. ditambah lg dengan lakon layar.. sinematografi yang cun... muzik best... heeh.. calon2 lain?.. aku pilih filem animasi up... jd same kite nantikan ek.....
hurmm ape lg... tu je la wat mase ni.. aku ade bebrapa video dan gambar nak upload.. tp memandangkan aku di office sekarang ni.. aku akan lakukan itu kemudian... kepada sume2..!!! selamat menyambut bulan mac.. hehe mendokan segala yang terbaik untuk kamu semua.. exam nak dekat.. feseni dah nak dekat.. asgment byk.. kerja bertangguh2... sume aku doakan akan berjalan dengan lancar.. adios... salam satu malaysia (poyooooo..!!)
*
*

1 comment:

Nur Aainaa Khairunnisa said...

yeay! salam 1 malaysia...;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...