Tuesday, March 23, 2010

Kereta Kene Clamp..




hurmm.. ni memang tragedi malang buat aku di pagi selasa yang tak berapa nak indah ni.. semalam isnin.. 22hb mac.. aku terus ke shah alam... jumpe akak aku ... then balik malam terus ke um.. mengajar puisi.. habis agak lewat.. dalam pkul 1 pg mcm tu... then khairul azhar mokhtar mintak aku editkan lagu.. untuk dia bertanding di festival seni universiti malaya dalam katagori nyanyian solo irama malaysia... jadi kerana abis mengedit tu dalam pkul 2.30 pg.. aku tak rasa nak balik rumah.. sbb dah lewat sgt... jd aku parking la di lot parking yang tak bernombor.. esok pg2.. nak g keje.. dlm kul 6.30...

kereta aku di CLAMP...!!!

shitoooooo.!!! huhh... dah la aku nak keje pg ni.. mcm ne nak g putrajaya.. takkan nak jalan kaki kot.. huh.. aku g la opis kolejj tu nak setle mcm ne.. tp sah sah la tak bukak kan.. hey....!!!!!. 6.30 pagi.. pekerja office tu pun tengah gosok gigi.. sampai kris dayanti kawin baru pun takkan bukak time2 mcm tu.. huh.. aku tunggu la.. sampai dalam pkul 8 mcm tu... then aku tanye la kaunter...

aku memang jelaskan.. aku berada di kolej kediaman ke-12 tu adalah untuk membantu kawan aku yang akan pergi bertanding mewakili kolej itu.. jd aku ckp aku taknak bayar la.. sbb minggu sebelumnya aku dah melayang da berpuluh hengget..!!! lani rm50 lg.. taknak.!!!!! taknak bayar.!!!! tak kiree.!!!

then berlaku la sesi dialog yang agak suram antara aku dan ramai pekerja dalam pejabat kolej dr nazrin syah tu... susah nak nego sbb yang uruskan tu pekerja.. yang bos2 sume tak masuk lg.. aku memang tahankan je menunggu sbb aku taknak bayar.. ye la... aku kat kolej tu bantu student kolej tu sendiri kot.. untuk wakil bertanding bg nama kolej itu gak.. jd agak menyedihkan la kalau aku pun didenda... memang aku salah dia ckp parking lot tu dah ada yang beli.. tp dorang tak tagging lg... jd manalah nak tau.. ishhhh..



tengah2 aku tunggu.. pengetua kolej tu... prof tu masuk.. and u know what.. he is the most friendly master i ever seen.. aku tgok dia dtg je dia bg salam kat sume staf2 dia.. memang baik giler.. then aku g jumpe dia.. and dia paham tragedi yg aku lalui.. hehe.. dia bg kelepasan.. cume dia ckp lepas ni kalau datang untuk hal feseni ke.. maklumkan kepada pejabat dulu... ok bos...

lastly... aku nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada PROF... kolej kediaman ke12... kerana sangat bertimbang rasa... pemimpin mcm ni yang bagus untuk dijadikan teladan.. kepada sume staf2 kat office tu.. aku mintak maaf sbb gerakkan korang dengan situasi ni di pagi2 ari.. ahaaha.. sorry ek sume.. fairuz selamat mintak maaf... dan kepada khairul azhar mokhtar... ko kalau tak menang.. memang saje je lah..!! kepada razwan, aman, Ein, mardiana, faizul, sume2 la yang bertanding mlm ni, 23hb mac.. untuk katagori irama malaysia dan inggeris.. aku ucapkan semopga korang dpt wat yg paling kabooommmmmmm



6 comments:

bidadarihijau said...

Nasib xkena bayar saman...
Kalau x memang kena paksa la mmbe tu kasi menang..hahaha...
btw Good Luck for him

::FAIZ FARISH:: said...

Harap dapat Singgah Blog aku n bagi pendapat... Terima Kasih....Aku ngah Confuse ni Bro... Nak tak nak je skang ni....

Nur Aainaa Khairunnisa said...

kisah nya...ingatkan....

skid soil said...

ade org xske kot slalu sgt lepak kat um tu.

Judiene said...

seb bek leh nego
kalo x mmg nak kena pecah cermin pejabat tu
hahahaha

Rizel said...

ahaha...ok la tu...tp bile bace citer ko teringat balik kisah zaman kolej aku...parking motor kat tempat biase org park motor. gie kolej nak bayar yuran...ade la spend dalam 15 min. Balik je tgk motor dah ilang! Kene angkut ngan majlis!! hahaha padan muke aku.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...