Wednesday, October 7, 2009

Nasib Malang Aku






ini cume satu entri pendek.. jam di saat ini menunjukkan jam 4.25 pg.. aku cume tak ckup masa untuk menggagahkan diri meletakkan apa cerita terbaru di sini, walaupun banyak sebenarnya yang aku nak tuliskan. dr latihan.. ke kehidupan aku yang penuh warna dalam masa terdekat ini...

Malang?

apa yang malang.. haha aku tak suke menggambarkan diriku malang.. cume aku katakan dalam tempoh seminggu ni nasib aku bukan berada di tahap terbaik.. bermula dengan kipas di bilik aku terbakar... boleh korang percaya?.. aku sendiri susah nak percaya.. kipas siling aku terbakar disaat aku sedang tidor.. dan api yang marak menyala telah membuatkan plastik di tengah kipas tu cair dan jatuh ke kaki aku.. akibatnya?.. aku kini kecacatan pehaku kerana kesan terbakar pada kulit yang tak ubah seperti mangsa dera ni.. pelik kan.. kipas tu boleh terbakar.. tp aku masih bersyukur sbb kalau jatoh di muka atau di mata... memang aku tak dpt nak bayangkan cmm ne... leh bute.. plastik panas tu kot.. now aku sedang dlm usaha nak sembutkan kesan kebakaran di peha ni.. sakit ok.....

kemudiannya.. selang beberapa hari.. aku terkena demam.. actually demam memang la bukan sesuatu yang luar biasa kan.. tp aku memang rasa aku tak patut demam sbb aku baru je baik demam.. ni satu pagi aku bangun dah rasa demam dah.. then g latihan, sampai studio aku tak dapat bergerak dah.. balik... then lepak umah jek.. msih degil taknak g klinik.. sampai la lebh kurang jam, 10 mlm, baru menjajar g carik klinik area ampang... mengejutkan suhu badanku mencecah 40..!! kalau dibiarkan boleh bg kesan kat otak.. dalam masa sehari aku demam yang sebegitu teruk.. nasib....

then 2 hari lepasnya.. aku nak g latihan... dah separuh jaaln.. baru perasan wallet tak bawak.!!! mcm ne.!!! adui.. kunci umah tak bawak la.. jd gagahklan diri je memandu jauh2 tanpa bawak duit dan ic dan lesen.. jumpe tol, korek satu kereta untuk carik duit.. sekali...... aku kene tahan lak sbb ikut lane bus ngan teksi. punye la tak kecut.. aku ape lgi.. dengn drama aku ckp la aku memang rushing sbb wallet aku tertinggal.. makasih kepada pihak berkuasa itu yang paham situasi aku.. kalau kene saman.. memang aku akan makan kfc sampai pitam.. aahahaha......

ade lagi beberapa minor thing yang jd.. tp 3 perkara besar ni memang wat aku mcm berhati2 aje.. aku harap rentetan kisah malang ku ini akan membuka lembaran yang lbh gempak dan meriah dan baik serta bagus dalam perjalanan kehidupan aku.. amin.....



8 comments:

IMCurtain said...

Hello all,

We would like to invite you to promote your blog on our blogosphere. It has similar functions as Innit and Digg. Totally free! (Click on the 'Tutorial' button if you're not sure how to do it)

Join now: Malaysian Blogger [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

ain hatikristal said...

memang malang..isk,isk..

POSH76 said...

camni kena mandi munger laaa jawabnyer...hehe

Syahmi Mohd Isa said...

gerun jgk tgk rentetan peristiwa yg berlaku kt ko... but, its useful for future...

Baby said...

alaaa.. ciann dia..
pelik gak tba2 kipas ley terbakar...
mebi ver voltan kot...
yuz try la pelan2 sapu minyak ke ape ke ilangkan kesan terbakar...
klu x pon.. bior dia kering dlu.. t bru letak ubat..

pasal demam tu.. bnde tu dh biasa skrg..
musim demam lom reda lg..
mungkin faktor cuaca...

bab wallet tu... cuai la yuz...
should check everything yang penting dh ade.. bru lock umah..

next time hati2 ya...

sayalahfaizul said...

ehem ehem... meh nak berleter sket... certain perkara macam demam ngan kipas terbako tu memang xleh nak elak... tapi pasal wallet tu memang cuai la tu. ko ni kan...

rAy juni0r said...

aku pnah kne skali...lalu tol tlupe bwak wlet..mmg sakit bai...pehh, nsib bek de tepon..kol mber soh amik wlet kt umah...

Reiki by shiko said...

Hello

I hope you can get big a drem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...