Thursday, September 10, 2009

Shoping raya...!!

Plan asal aku nak kuar 7hb.. sbb jadual asal, aku cuti dr latihan teater tu.. isnin.. which is, 7hb.. tp latihan di teruskan... dan cuti dianjkkan kepada keesokan harinya.. iaitu 8hb sep 09.. aku nk ajak gak beberapa org lain nak kuar.. tp seems sume bz.. aku ajk nina jek... tapi tkkan nak g shoping kat jalan TAR tu awal2 kan.. jd pagi tu plan nak g tgok muvie dlu.... tapi sebelum tu.. aku kene g kolej kediaman pertama dlu.. aku ade nak jum pe manager nasyid untuk dia perdengarkan lagu nasyid yang bakal kitorang bawaaknan untuk acara nasyid festival seni um nanti.. peringatan kepada kolej lain di um, lagu kolej kediaman pertama sgt sedap yee.. heeheheheh..

abis je meeting tu dlm kul 12.30 terus aku cabut g midvalley, kawan aku nina dah ade kat sane... dia dah sampai awal, dia dah book tiket.. kul 1.45pm... cerita ape?... Orphan... tp sbb aku sampai awal.. aku main bowling dlu.. haahah.. ok al.. lama tak amin.. jejak la 16lbh sket... gaahahahahah... abis je bowling, terus kami tg kfc... ehh silap2.... g tgok movie... then kami tgokla cerita Orphan.!!! (ada review berasingan nanti)



then lepas tgok movie.. abis dlm kul 4... terus ar kami g jalan Tar.. emmang aku nak shoping raya pun.. tp actually aku tak rasa nak beli bju raya sbb aku mcm tak cuti sgt kan.. 3 hari jek.. tp pk2 balik.. aku memang selalu pakai bju melyu pun.. g kelas pun aku pakai.. so beli jek la.. kalau bukn untuk raya pun untuk hari2 la...

sampai jek sana.. aku terus ar carik.. plan dlm kepala nak beli warne merah atau maroon.... memang dah nekad ni.. tp sampai2 jek.. aku lbh tertarik denganw arne biru firus.. ngan warne hijau.. tp takpe,.. aku gagahkan hati.. jalan lgi2 dan lagi...

pastu hari mcm nak hujan.. jd byk kedai dia mcm tutup separuh.. jd aku tak singgah la... jalan punya jalan, aku dah hampir putus asa... memang dah rasa mlas nak beli dah.. ahahah.. tp aku jalan jek lagi.. tgok2 kalau ade lgi kan.. dh pusing satu semua house gak.. tp takde yg berkenan.... sampai la aku jalan kat gerai2 dekat ngan mydin tu.. ade stu bju ni warne fav aku.. tp aku kiv dlu.. nak jalan lg.. tkot jumpe lg yg bst kan.. tp takde... then aku singgah satu kedai ni.. ade bju mcm yang aku suek td... tp dengan finishing yg lbh baik.. ade jalur emas sket kat bju dia... then aku pun belek2.. dh sarong kt badan,.. cun wehh.!!!!!!! dan aku pun beli... warne?.. drk brown.. ade jalur emas2 sket kat kain dia... ini dia... hehehee






my bju raya.!!!! yeahh.!!!


then lepas dh beli baju raya.. aku jumpe kawna ku, untuk buka same.. puas kami carik kedai makan.. tp mcm tak best.. last2.. kami decide nak g sogo.. leh gak tgok ape2 barang sbb tengah sale kan... aku memang nak tgok perfume... then smpai dlm kul 6.. kami window dlu.. aku servey perfume... macm nak bel.. tp tak lg.. sbb ade lg.. harge tak jauh beza pun.. tp murah gak la dr mid.... then kami g bahagian atas.. aku beli baju untuk latihan.. pastu dah 6.30... naikkan kat food court.. dah penuh semacam.. kami terus la crik meja kosong.. sbb memang ramai hell.. nasib ade seat... then g la order... mmmm.. mcm byk sebenrnye yg kami makan hari itu....,ahahah.. ini dia...


Cabonara pasta



Popia kering


Lasagna... sedap giler.!!!


Lamb Chop



makanan utama aku... nasik, sayur, sotong, ayam.... nyum3


Dan Air kami Bertiga... Dua Tembikai, satu oren... oren tu aku nyeee

jd itu saahaja laporn aku berkenaan bju raya dan shoping kali ini.. ade beberapa entri penting aku nak wat.. tp masa sgt la dengki ngan aku.. germ tol.. guys.. aku permisi dlu ya... jgn lupa komen.. hahaah tetibe ni.. ok chiou.!!


13 comments:

miss oren said...

WAA..KALER COKLAT TU..SECOKLAT BACKGROUND INI..HEHE

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

konpem belek2 depan cermin pki bj melayu tuh =P x sabar ler tu =D

~RoY @ AzRuL~ said...

gile ko melantak...aku pun makan satu makanan aje utk berbuka...isk isk...nnti kalo berisi, jgn la ko nak mintak tip jd kurus drp aku tau..hohoho
p/s: dah tak ekslusif da raya ko nnti...sbb da show off baju..apa da...
p/s: apai, bila on ym ni???

Farhana said...

Encik Panda.. Sama laa kaler baju raya kite taun ni.. Cekelat.. Sedondon gitu.. Tiru org erk.. Hahaha.. =p

Poyo seh gambor, mcm budak "baik" jek.. Haha..

sayalahfaizul said...

minum ais ehhhh

Syahmi Mohd Isa said...

cis..tertgk plak...
dh la tgh pose.. ko g publish mknan watpe!! haha..

Fairuz Selamat said...

oren.. tau takpe... my fav caler tu... hhaahha plan lain.. beli lain.. ahahah

Fairuz Selamat said...

nuar.. tau takpe.. ahahah.. dah berapa kali dah bukak pakai simpan.. bukau pakai simpan.. ahahaha.. nak rayaaaaaaa

Fairuz Selamat said...

roy... ala... takde la byk mana pun.. tu aku kongsi2 ngan kawan.. tp sebenartnya.. aku pun rasas byk.. ahhh.. ala norml la... aku bukan cmm ko... magi sebungkus makan sampai sebulan... ahahahaah... ala takdenye nak xklusif2 nye raya... sharing is caring wat.. ahahahahaha.... aku ym ade prib sekarang ni.. aku on9 dr homepage yahoo jek.. ade nanti aku buzz ko

Fairuz Selamat said...

hana.. yeke same kaler... yeah.. leh la kite raya same2.. dpt uit raya same2.. eheheheheeh

Fairuz Selamat said...

sekali2 sekal;a jek pejul.. ejejeje

Fairuz Selamat said...

syahmi.. jgn kata ko tak pose dah.!!!!

izzah aziz said...

SALAM AIDILFITRI FAIRUZ =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...