Thursday, August 20, 2009

Shooting Di Rumah Pernim




Untuk Rancangan Evolusi Muzik yang bakal disiarkan di astro180, selain dr persembahan pentas kami juga dijadualkan untuk membuat rakaman bersama anak-anak istimewa di sebuah rumah yang digelar rumah Pernim... yang terlibat hanya aku dan gitaris aku, Nan.. yg lainya ada hal yang tak dpt dielakan... btw aku sungguh teruja kerana kami dapat meluangkan masa dengan kanak-kanak ini yang pada aku walaupun nasib mereka tidak sebertuah kite, tetapi mereka sangat istimewa... Rumah Pernim ini, mengumpulkan kanak-kanak yang tiada ibu bapa dan juga kanak-kanak yang dijangkiti HIV.. takut?.. takda lansung.. aku rasa mereka ini lgi suci dr mereka-mereka yang diluar tu... kanak2 ini yang tak mengerti apa2, aku rasa mereka terlalu suci untuk menerima suratan ini.. air mata aku hampir mengalir apabila diberitahu dua orang drpada mereka hampir sampai ke penghujung hayat, kerana jangkitan itu sudah ke tahap kritikal... sedih kan... aku hanaya mampu berdoa... berdoa untuk kesejahteraan mereka di dunia dan akhirat..












ini dia antara team produksi yang terlibat hari tu... sume ok.. sume sempoi...



And, Of Course... My Trademark.. ahhaha

Dan selesai je rakaman tu, kami balik ke office FMC... then takde pape nak wat.. lepak2 jap warong mamak.... minum air secawan dua.. ehehehe.. dan ape gunanya kamera kalau bukan untuk amik gmbar sendiri.. ahahahh kan?









7 comments:

Farhana said...

Poyo laa encik panda.. Gambar itu nmpk mngada-ngada dan manje.. Kah kah kah.. (i loikeeee..) =p

Bila amek gmbr camtu kan, serious kamu mmg nmpk kcik.. Amat kcik.. Serious encik panda.. How should I call u Encik Panda after this kalau badan mcm Encik Semut??? Kih kih kih.. Chaiyok2 dengan misi 5 kg anda tu.. Huhu.. =p

Kanak-kanak tu mmg takde dosa ape, keadaan dan situasi yg wat dorang jadi mcm tu.. Doakan aje yg trbaik utk dorang.. =)

miss oren said...

pakai spek tu nampak macam orang bijak2..tp apa salahnye..anda kan memang bijak..hahaha

Fairuz Selamat said...

nampak kecik.. apakah maksudnya itu hana?.. nampak mcm budak2 ke hape?.. atau nampak tak membesar.. eheheh.., takpe.. encik panda sgt kugemari../ ahahaahahaha

Fairuz Selamat said...

oren.. ahahahahh... berlebihan itu... saje jek pakai spek tu.. biar nampak nerd sket.. eheheheh...

Farhana said...

Iyo la tu.. Nmpk.. Hmm.. Tak membesar.. Atau kalo kamu nk dengar ayat versi sedap.. Terbantut.. Bukan dari atas ke bawah.. Tapi tak membesar dgn spatutnya dari sisi ke sisi dan depan ke blakang.. Kuang kuang kuang.. Lariiiikkkkk..

*pssttt.. org kate kan encik panda.. bukan le saye kate.. shhh.. tak best kalo peluk "kecik2" ni.. kih kih kih.. tetttt.. lariiikkkkk.. =p

teruterubuzu said...

macam kenallah en. fairuz selamat ni..

teruterubuzu said...

macam kenallah en. fairuz selamat ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...